Hjemmelaget pepperkakedeig - er det virkelig like enkelt som å kjøpe?

  • 26.11.2015, 13:56

Jeg har de siste årene kjøpt ferdig pepperkakedeig, rett og slett fordi jeg har trodd det var enklest. I alle kanaler leser jeg nå at det er like enkelt å lage den selv - og som nyslått bakeblogger - er det vel på tide. Da var det bare å finne den perfekte oppskriften, hvordan skulle jeg finne den? På nettet finnes hundrevis - men hvem skal jeg velge?Løsningen ble å spørre den beste husmoren jeg kjenner - min kollega Heidi. Har ikke hun en god oppskrift har ingen tenkte jeg og spurte pent. Heldigvis var den ikke hemmelig! Ingredienser

125 g smør 
125 g lys sirup
2 egg
125 g sukker
Ca 350 g hv.mel
1/2 ts finmalt pepper
3/4 ts ingefær
2 ts kardemomme
1 1/2 ts hornsalt
1 1/2 ts kanel Fremgangsmåte

Først skulle jeg smelte sammen smør og sirup, det krever i hvert fall ingen kokkekunst. Blandingen skulle avkjøles til den var lunken - tok vel en halvtimes tid.Så var det å piske egg og sukker til eggedosis - det var jo heller ikke så vanskelig. Da eggedosisen var tykk og god - tilsatte jeg smør/sirup-blandingen. 

Da det var blandet fint sammen, blandet jeg alt krydderet med et par spiseskjeer av melet - og siktet det inn i røren. Resten av melet siktet jeg i deigen i tre omganger til deigen var sånn passe klissete. Jeg smurte en bolle med litt smør, puttet deigen oppi og satte den i kjøleskapet. Der bør den stå minst 12 timer. 

Konklusjonen er, overhode ikke vanskelig - tar kort tid å lage. Vil si det er nesten like enkelt:) Det som blir spennende nå, er å se hvordan pepperkakene blir! Vi skal sammenlikne med ferdigdeig - på smak og lukt. Det skal familien teste ut på lørdag - følg med på bloggen!

#pepperkaker #bake #bakst #julebakst #jul
2 Kommentarer

Lisa Rørvik

26.11.2015 kl. 14:33
Dette så kjempe godt ut, takk for en fik oppskrift :)

Wannabebakeblogger

26.11.2015 kl. 15:21
Håper du prøver den ut:)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits