Kokosmakroner, to metoder - hvilken er best?

  • 08.12.2015, 18:06Nå er min favoritt i boks, så da er det på tide med mannens - altså kokosmakroner. Etter litt research fant jeg ut at det er to måter å lage kokosmakroner på - enten med utgangspunkt i en eggedosis eller så skal røren lages i kjele. Hva er så best? Eneste måten å finne ut det på - er å prøve begge og ha avstemning i heimen:) Det var ingen tvil om vinneren - det var varianten som lages i kjele - og aller best var de med sjokolade på bunn. På bildet er det de blekeste makronen.

Ingredienser til 10 kokosmakroner

2 eggehviter

100 g sukker

1/2 ts vaniljesukker

100 g kokosmasse

 

Fremgangsmåte

Først vispet jeg eggehvitene lett sammen i en kjele. Så blandet jeg inn sukker, vaniljesukker og kokosmasse. 

Kjelen satt jeg på middels varme og rørte hele tiden langs bunnen. Blandingen skal ikke koke, men varmes opp i ca 10 minutter. 

Deigen setter du i små topper på bakebrettet. Bruk gjerne to t-skjeer - og hjelp litt til med hendene om nødvendig.

Makronene stekes midt i ovnen på 180 graderi ca. 10 minutter,  Avkjøl på rist.Vil du ha sjokolade på bunn, smelter du kokesjokolade i vannbad. Pass på at det ikke er glipe mellom bollen og kjelen - da får du damp i sjokoladen.

Dypp hver makron i sjokoladen, legg dem opp ned på et fat - og avkjøl i kjøleskap. 

 

#bake #bakst #jul #julebakst #kokosmakroner #kokos

2 Kommentarer

Maren

08.12.2015 kl. 18:09
Ser kjempegode ut:):)

lisarorvik

08.12.2015 kl. 18:16
Dette så godt ut, dette skal jeg prøve ut :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits