Farlig gode karameller man kan lage mens man rydder kjøkkenet - er det mulig?

  • 10.12.2015, 22:36På Kvardagsmat.no dukket det opp en oppskrift på karameller som var så enkle at man kunne lage dem mens man ryddet på kjøkkenet - hele innlegget finner du her. Siden jeg elsker karameller og hater å rydde på kjøkkenet - hørtes det ut som en god idé. Dette måtte jeg bare prøve! Resultatet var fantastisk! Jeg har gjort noen små justeringer med vaniljen. 

Ingredienser

2,5 dl fløte

200 g sukker

150 g smør

100 g lys sirup

en klype salt

1/4 ts vaniljesukker

frøene fra 1/2 vaniljestang

 

Fremgangsmåte

Jeg målte opp alle ingrediensene i en stor, vid kjele. Rørte rundt og satte på middels/høy varme. Mens det kokte opp - kledde jeg en ildfast form (23x23cm) med matpapir.Karamellene skulle være et sted mellom 117 og 120 grader. Ved 117 er de myke - ved 120 er de harde. Når massen kokte, stilte jeg mat-termometeret mitt på 112 grader, slik at jeg skulle begynne å gjøre meg klar for å ta de på rett tidspunkt. Det skulle ikke være nødvendig å røre, men jeg rørte litt innimellom når jeg svinset forbi.

Karamellen min brukte ca 35 minutter til den var 118 grader - men tiden varierer ut i fra kjele. Helte den så i formen - og så var det å smøre seg med tålmodighet til den var kald nok til å spise...Jeg pakket karamellene inn i cellofan - så får vi se om det blir noen igjen å gi bort - for disse var gode!! 

#jul #karameller #spiseligejulegaver #fløtekarameller

 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits