Ristopper - en favoritt hos store og små

  • 11.12.2015, 18:27

En tradisjonsrik julekonfekt i min familie, er ristopper. Denne oppskriften har jeg brukt siden jeg var liten. Selv liker jeg ristoppene når de ikke er så mørke, men du kan fint justere forholdet mellom sjokoladepulver og kakao til den mørkhetsgraden du selv foretrekker. Håper du lar deg friste!

Vil du ha flere gode oppskrifter? Lik siden min på facebook: Runas bakegleder - så får du stadig nye oppskrifter og andre baketips!

Ingredienser
3 ss kakao
3 ss sjokoladepulver (Nesquik/Oboy)
7 ss sukker
2 egg
3 ts vaniljesukker
0,75 dl helmelk
0,75 dl kremfløte
250 g delfiafett
ca 1,8 l puffet ris 

Fremgangsmåte

Bland kakao, sjokoladepulver og 3 ss sukker i en kjele. Tilsett fløte og melk - og gi blandingen et raskt oppkok. Kutt delfiafettet i mindre biter - og ta det i kjelen. Rør til alt er oppløst - sett til avkjøling ca 10 minutter mens du pisker eggedosisen.

Pisk egg og resten av sukkeret (4 ss) og vaniljesukkeret til tykk eggedosis. Start på lav hastighet og øk gradvis - bruk minimum 10 minutter totalt. 

Pisk kraftig mens du tilsetter sjokoladeblandingen i en tynn stråle.

Nå tilsetter du halvparten av den puffede risen. Jeg pleier å tilsette risen i flere omganger, hvis ikke synker risen i bunn veldig sammen og blir seig. 

Ristoppene setter du i passende muffins- eller konfektformer - alt ettersom hva du ønsker. 

Sett ristoppene til avkjøling - og oppbevar dem kjølig i en lufttett boks.

 #ristopper #sjokolade #spiseligejulegaver #jul #julebakst #godt #bake #konfekt

 

2 Kommentarer

Mittfamilieliv

11.12.2015 kl. 18:35
mm, det så godt ut :)

Wannabebakeblogger

11.12.2015 kl. 18:36
Takk!

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits