Tomt for pepperkakedeig på butikken - ikke fortvil, her får du vite hvordan du lager den selv:)

  • 11.12.2015, 22:56

Nå i disse priskrig-tider, er i hvert fall min nærbutikk tom for ferdig pepperkakedeig. Jeg tenkte jeg skulle sammenlikne hjemmelaget med ferdigkjøpt - men nå ser det ikke ut som om jeg får tak i noe ferdig. Muligens er det like greit... Pepperkakedeigen er ikke vanskelig å lage - har laget den en gang tidligere her på bloggen, du kan lese innlegget her. Har justert kryddermengden noe - da jeg bruker måleskje. Bruker du vanlig teskje, bør du oppjustere kryddermengden med ca 1/4.

 

Ingredienser

125 g smør 
125 g lys sirup
2 egg
135 g sukker
450 g hvetemel
1/4 ts finmalt pepper
1/2 ts ingefær
1 1/2 ts kardemomme 
1 1/4 ts hornsalt
1 ts kanel 

1/4 ts malt nellikFremgangsmåte

Først smelter du sammen smør og sirup, avkjøl blandingen til den er lunken, tar ca en halvtime.Piske egg og sukker til eggedosis. Når eggedosisen er tykk og god - tilsetter du smør/sirup-blandingen. 

Når det er blandet fint sammen, blander du alt krydderet med et par spiseskjeer av melet - og sikter det inn i røren. Resten av melet sikter du i deigen i flere omganger. Deigen skal fortsatt være litt klissete. Smør en bolle med litt smør, putt deigen oppi og sett den kaldt. Der bør den stå minst 12 timer. 

 

#pepperkaker #bake #bakst #julebakst #jul #pepperkakedeig1 Kommentar

Ida

12.12.2015 kl. 01:37
Heimelaga pepperkakedeig er så mykje bedre! :D

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits