Saftige pizzasnurrer med karbonadedeig og hjemmelaget tomatsaus

  • 20.01.2016, 16:05

Disse deilige pizzasnurrene kan nytes til lunsj, middag eller kveldsmat:) De kan ogs fryses. Har brukt litt fullkornshvetemel for kt metthetsflelse. Hjemmelaget tomatsaus kan hres vanskelig ut - men er mye lettere enn du tror - og smaker utrolig mye bedre! Hper dere kan la dere friste!

Ingredienser

Deig
300 g fullkornshvetemel
700 g hvetemel
3 dl kesam
5 dl skummet melk
1 pk fersk gjr
50 g margarin i terninger (romtemperert)
1 1/2 ss sukker
1 ts salt

Tomatsaus
2 sm sjalottlk
1 fedd hvitlk
3 ss olivenolje
1 ss tomatpur
1 ts trket oregano
1 ss frisk basilikum
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 boks hakkede tomater

Fyll
400 g karbonadedeig
150 g Norwegia
150 g Jarlsberg

Fremgangsmte

Ta alt det trre i en bolle og smuldre oppi en pakke fersk gjr.

Ta melken og kesamen i en kjele - og lunk blandingen. Nr den er lunken, heller du vsken i det trre og setter i gang eltingen. Den skal elte i 10 minutter - s tar du deigen ned fra eltekroken og tilsetter du den myke margarinen. La deigen elte i ca 5 minutter til. Dekk til med plast og la heve i 40-45 minutter.

Mens deigen elter, lager du tomatsausen:) Lag gjerne dobbelt porsjon - s har du en knallgod pizzasaus til en annen gang (kan fryses).

Finhakk sjalottlk og hvitlk - og stek den blank i olivenoljen. Fres inn tomatpureen.

Tilsett s hakkede tomater, oregano og basillikum - og kok opp. La sausen smkoke mens deigen hever.


Etter at deigen har hevet en halvtime, setter du i gang med steke karbonadedeigen. Krydre den med litt salt og pepper.

S river du osten - her kan du bruke den osten du liker best selv - jeg synes min blanding er passe "lite" smak:)

S tar du stavmikseren og kjrer tomatsausen glatt - smak til medsalt og pepper.

Innen du er ferdig med disse tre tingene - er deigen ferdig hevet:)

Del deigen i to. Hver del kjevles ut til et rektangel - bruk litt mel p benken s den ikke setter seg fast. Deigen skal vre i underkant av 1 cm tykk.

Fordel s halvparten av tomatsausen, karbonadedeigen og osten p leiven. Spar ca 5 cm nederst - for sausen forskyver seg litt nr du ruller.

Rull deigen til en plse som du skjrer i ca 2,5 cm tykke skiver og setter skivene p et bakebrett. Du kan gjerne drysse bittelitt ost p toppen.

Pizzasnurrene skal s etterheve i 45 minutter.

Snurrene stekes midt i ovnen p 225 grader (gjerne hydrosteking) i 13-15 minutter - og avkjles p rist.





#bake #gjrbakst #pizza #pizzasnurrer #bakst #nistemat

1 Kommentar

Iselin Rene

20.01.2016 kl. 16:43
N ble jeg sulten :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits