Grove fletterundstykker med kesam

  • 27.01.2016, 18:51


Noen dager passer det best bakedet enkle, som de eltefrie rundstykkene. I dag var det p tide med noe litt mer tidkrevende. Jeg har laget flettede rundstykker fr, men har justert litt p oppskriften denne gangen. Det er ikke vanskelig lage slike rundstykker, men det tar litt mer tid. Jeg har flettet med fire emner denne gangen. Denne deigenblir 18-20 rundstykker.

Ingredienser

375 g fullkornshvetemel
150 g finmalt rugmel
400 g hvetemel
1 ts salt
1 pk fersk gjr
6 dl ekstra lettmelk
1/2 beger mager kesam
1 ts honning

Fremgangsmte

Blandalt det trre i enbolle. Den fersken gjren smuldrer du rett i melet.

Melk, honning og kesam tar du i en kjele og lunker blandingen (ca 35 grader).

Vsken helles i det trre og deigen eltes i ca 10 minutter.

S samler du deigen og dekker den til med plast. La den heve i ca en time.

Nr deigen er ferdig hevet, deler du den frst i to. Legg gjerne den ene delen tilbake under plast - da flettingen tar litt tid og deigen kommer til fortsette heveprosessen.

S deler du deigen i emner p ca 80 gram.Jeg er skrekkelig drlig p yeml, s jeg bruker alltid vekt for f rundstykkene nogenlunde jevne.

Del s hvert emne i firedeler, samle de til en bolle og trill hver del ut til en liten plse (ca 10 cm).

Fest plsene i den ene enden, flett plsene og brettendene under p begge sider.

Etterhev rundstykkene under plast eller et kjkkenhndkle i ca 45 minutter (ta tiden fra frste brettet er ferdig.)

Jeg liker best penslerundstykkene med egg for fargens skyld, men det er ikke ndvendig.

Rundstykkene stekes i ca 12 minutter p 225 grader p nest nederste rille (gjerne hydrosteking). Avkjl rundstykkene p rist.


#bake #rundstykker #bakst #grov #flette #gjrbakst #kesam

4 Kommentarer

Maren

27.01.2016 kl. 18:53
S stilig og fine dem var, fristet veldig prve, nam nam:):). nsker deg en fortsatt fin onsdag:). Klem

Wannabebakeblogger

27.01.2016 kl. 18:56
Maren: Takk:) Hper du lar deg friste!
NAM, de sg utrolig gode ut! ble sikkelig fristet n ahah:))

Wannabebakeblogger

28.01.2016 kl. 18:25
Rikke: Takk - hper du lar deg friste s mye at du setter igang med bake:)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits