Sjørøverskute

Minsten ville gjerne ha en sjørøverskute i bursdagsselskapet sitt, ikke fordi han er spesielt begeistret for sjørøvere, men rett og slett fordi alle barna synes den kaken var så kul i fjor. I år lagde jeg (med vilje) kaken litt mindre – for at den skulle bli litt lettere å håndtere. Det er slettes ikke vanskelig, men det tar litt tid – og krever tålmodighet og nøyaktighet. Egentlig ingen av mine sterke sider, men hva gjør man ikke for barna;) Uansett – dette kan du få til! Har laget en del step-by-step bilder. Håper du lar deg friste og inspirere. 

Ingredienser
Kakerøre

3,75 dl vann
3 egg
300 g margarin
450 g hvetemel
6 ss bakekakao
2 1/4 ts natron
3/4 ts salt
600 g sukker
2,75 dl lettrømme

Glasur
225 g smør/margarin
500 g melis
2 ts vaniljesukker
3 ss kakao
5-8 ss sterk kaffe

Pynt
Blåbærgelé
Melkerull
Nonstop
Krokodiller
Godtefisk
Tannpirkere av tre (uten smak)
Gullpenger

Fremgangsmåte

Smelt margarinen i en kjele og hell det over i en bolle. Tilsett sukker, rømme, vann og egg (pisk de gjerne lett sammen først). Tilslutt sikter du inn mel, kakao og natron. Bland sammen til du har en glatt røre uten klumper. Hell røren over i en langpanne – fordel røren så jevnt som mulig. Kaka skal stekes på 180 grader midt i ovnen i 30-35 minutter.

La kaken avkjøles helt på rist før du fortsetter.

Rett før du monterer kaken, lager du glasuren. Smøret eller margarinen må være romtemperet. Rør smør, melis og vaniljesukker hvitt. Deretter tilsetter du kakao. Når det er godt blandet – tilsetter du sterk kaffe til du har en passe konsistens. Kaffen må være romtemperet, hvis ikke sprekker glasuren (noe jeg selvfølgelig klarte, men den smakte like godt).

Deretter skjærer du av den ytterste kanten, så du får vekk stekeskorpen og får en jevnere høyde på kaken.

Så deler du kaken i tre like deler – bruk gjerne linjal.


Lag en like stor spiss på hver trekant. Legg delene oppå hverandre slik som du ser på bildene – du kutter ut litt av midten på den tredje delen.

Hvis ikke du har en helt flat kake, sniker du inn så kakestrimler til å støtte opp, så den blir sånn nogenlunde like høy over alt.

Legg glasur mellom de to øverste lagene. 

Det kan være lurt å pynte halve siden av gangen – så glasuren ikke stivner. Oppå er det ikke noe problem. Hvis du vil ha kaken lik på begge sider, er et triks å ta bilde av den ene siden – så slipper du å snu kaken hele tiden:)

Seigmennene har fått en tannpirker gjennom seg – jeg klipper av de spissene på begge sider – så slipper barna å stikke seg. Så er det bare å slippe fantasien løs:) Jeg har skrevet navn og tall med sølvperler.

Havet rundt kaken lager du med bålåbærgelé. Tilsett gjerne litt blåfarge – for den er i utgangspunktet lilla (jeg hadde ikke prøvd før, så min er ikke farget). La geleen stivne helt – så bruker du en gaffel og rører kraftig til den “smuldrer” opp. Så fordeler du den bare rundt kaken – og pynter med fisker og krokodiller. 

Helt tilslutt lager du et seil – vi har skrevet ut et av minstens favorittbilder.

#sjokoladekake #barnebursdag #bake #sjørøverskute #skute #skip #sjørøverskip #barn

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg