Kokoskake

Dette er en kake som er en klassiker i mannens familie. Denne gangen har jeg tatt meg den frihet å justere litt på familieoppskriften. I tillegg har jeg laget en sjokoladekrem som jeg fant på bloggen: Det søte liv. Hele oppskriften finner du her. Jeg har valgt å bytte ut melet med maizena, slik at kaken blir glutenfri. Elsker du marengs, kokos og sjokolade – er denne kaken midt i blinken for deg! Håper du lar deg friste!

Ingredienser
Kokosbunn

4 eggehviter
150 g kokos
200 g sukker
50 g kokesjokolade
1 ts maizena

Sjokoladekrem
4 eggeplommer
100 g sukker
1,5 dl kremfløte
2 ss bakekakao
50 g meierismør
1 ss maizena
2 ts vaniljesukker

Pynt
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
sjokoladespon 

 

Fremgangsmåte

Først skiller du eggene i hviter og plommer. Pass på at du ikke får plomme sammen med eggehvitene. Da vil du problemer med å få stiv marengs. Kokesjokoladen finhakker du. 

Ta eggehvitene i en kjøkkenmaskin og tilsett en teskje av sukkeret. Pisk på medium hastighet til eggene skummer godt. Øk hastigheten og piske videre til du har en porøs marengs. Senk hastigheten litt og tilsett sukkeret litt etter litt. Når alt sukkeret er tilsatt, pisker du videre på høy hastighet til alt sukkeret er oppløst. Du kan sjekke om marengsen er ferdig, med å ta litt marens mellom fingrene og kjenn etter om du kjenner sukkerkorn. Gjør du det – må du piske videre noen minutter.

Når marengsen er ferdig – tilsetter du kokos og kokesjokoladen. La maskinen gå på laveste hastighet til alt er blandet sammen. Hell marengsen over i en 24′ eller 26′ form som du har smurt eller kledd med bakepapir.

Kakebunnen steker du på nederste rille på 180 grader varmluft i ca 20 min. 

Mens kaken steker, lager du sjokoladekremen.

I en kjele rører du sammen eggeplommer, sukker, kremfløte, kakao og maizena. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden. Det er viktig at kremen ikke koker. Etter en stund merker du at kremen tykner. Da tar du kjelen av platen og rører inn vaniljesukker og romtemperert smør. Hell sjokoladekremen over i en bolle og sett den til avkjøling. 

Når både kakebunnen og sjokoladekremen er avkjølt – er det på tide å piske sammen kremen. Pisk sammen fløte, sukker og vaniljesukker til du har en fløyelskmyk krem. 

Til slutt legger du kokosbunnen på et kakefat, brer sjokoladekremen over og tilslutt fordeler du kremen over. Lag sjokoladespon ved å bruke en ostehøvel på siden av en plate kokesjokolade. Jeg har brukt både hvit og mørk kokesjokolade. 

#kake #kokos #kokoskake #sjokolade #fløtekrem #krem #glutenfri #glutenfritt
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg