Halvgrove scones

Hvis man er tom for brød og rundstykker – er det scones et fint alternativ. Siden de verken skal eltes eller heves – er de ferdige på en liten halvtime. I tillegg smaker det jo veldig godt:) Håper du lar deg friste og inspirere!

Ingredienser
220 g hvetemel
220 g fullkornshvetemel (ekstra finmalt sammalt hvete)
1 ss bakepulver
1 ss sukker
1 ts salt
3 dl ekstra lettmelk
4 ss flytende margarin

Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha alt det tørre i en bolle og tilsett melk og margarin. Bland alt sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin. 

Så kjevler du deigen ut til en leiv på ca 1 cm tykkelse – og stikk ut rundinger med et glass eller liknende. Du kan dyppe glasset i mel først – så unngår du at glasset setter seg fast i deigen.

 

Legg rundingene over på et bakepapir – og stek dem midt i ovnen i 12-15 minutter, eller til de er gyldne i fargen.

Avkjøl på rist i noen minutter før du spiser dem.

 #bakst #bake #scones #grovt #sunt #enkelt 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg