Kjeks med melkesjokolade og pekannøtter

Hjemmelaget kjeks er bare SÅ godt – og denne gangen har jeg laget mine beste noensinne! Disse kjeksene som er sprø utenpå og mykere i midten, er fylt med masse lys sjokolade og deilige pekannøtter. Jeg synes de nøttene smaker kjempegodt – og så har de en fin konsistens som passer godt til kjeks. Jeg vet de er dyre – men hvis du har en såkalt “innvandrerbutikk”  i nærheten, kan du få tak i dem litt billigere. Jeg har også denne gangen tatt utgangspunkt i en av Ida Gran-Jansens oppskrifter – men har gjort endel justeringer. Håper du lar deg friste og inspirere!

Ingredienser
200 g hvetemel
1/2 ts natron
1 ts salt
1/2 ts vaniljesukker
100 g brunt sukker
50 g sukker
75 g margarin
2 ss kremost (40 g)
1 egg
100 g Melkesjokolade
75 g lys kokesjokolade
75 g usaltede pekannøtter

Fremgangsmåte

Bland sammen myk margarin, kremost og sukker(brunt og hvitt) i en kjøkkenmaskin med K-visp helt til du har en luftig røre. Tilsett egget og miks litt til.

Bland sammen salt, natron og mel – og hell de over i røren – og la det blande seg sammen.

Hakk opp kokesjokolade (hvis du ikke har knapper), melkesjokolade og nøtter.

Detter rører du tilslutt inn for hånd. 

Dekk bollen med plast og avkjøl deigen i kjøleskapet i minst 2 timer. I følge Ida skal kjeksen bli enda bedre av det:)

Bruk så en isskje eller liknende til å fordele deigballer utover et bakebrett dekket med bakepapir eller silikonmatte. Trykk ballene litt ned med hendene.

Kjeksen stekes på 180 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist eller spis dem varme:) 

#cookies #kjeks #sjokoladekjeks #chocolate #chocolatechipcookies #søttoggodt #pekannøtter

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg