Skal du lage focaccia til et selskap, kan det være veldig kjekt å kunne sette deigen dagen før. I tillegg slipper du å bruke tid på elting også:) Dette var første gang jeg laget focaccia – og synes den ble luftig og god. Oppskriften er inspirert av Kvardagsmat.no – hennes innlegg kan du lese her.
Ingredienser
8 dl lunka vann
1000 g mel
2 ts salt
1 ts tørrgjær
4 ss olivenolje
Topping
2 ss olivenolje
Flaksalt (Maldon)
Fremgangsmåte
Rør alle ingrediensene raskt sammen, dekk bollen med plast og la den langtidsheve i minimum 8 til 10 timer – gjerne over natten.
Når deigen er ferdig hevet, heller du den over i en langpanne som du har kledd med bakepapir.
Fordel olivenoljen over deigen – og trykk oljen litt ned med fingrene. Strø over godt med flaksalt.
La deigen etterheve i 30 – 45 minutter.
Stekes på 200 grader i ca 30 minutter – avkjøl på rist.
0 kommentarer