Grove matmuffins med gulrot, ost og skinke

Minsten synes det er veldig kort tid til å spise på skolen i forhold til barnehagen. Dermed gjelder det å putte noe som er så godt at det glir fort ned – men likevel er sunt. Dermed lagde jeg en skikkelig sunn muffins – med både gulrot og mais, havregryn og grovt mel. To muffins er passe porsjon – og blir spist hver gang. Jeg fryser dem ned – og tar dem opp om morgenen. Putter dem noen sekunder i mikroovnen for å starte tineprosessen, så er de er helt perfekte til spisefri. Da håper du lar deg inspirere og friste!!

Ingredienser
100 g hvetemel
200 g fullkornshvetemel (ekstra finmalt sammalt hvete)
25 g havregryn
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts paprikapulver
1 1/2 ts oregano 
100 g revet gulost
150 g strimlet skinke
2 raspede gulrøtter
2 ss maiskorn
100 g margarin
2 egg
2 dl ekstra lettmelk

Topping
60 g revet gulost
valmuefrø
 

Fremgangsmåte

Start med å smelte smøret og sette ovnen på 200 grader. Så river du osten og deler eventuelt skinken i strimler. Personlig synes jeg den ferdigstrimlete varianten er best – for da blir bitene litt mer “chunky”.. 

Bland sammen mel, bakepulver og krydder. Tilsett ost, skinke, gulrot og mais – og bland det inn i det tørre.

Så tilsetter du melken og eggene i den smeltede margarinen og visper det sammen. 

Hell det våte i det tørre – og bland det godt sammen. 

Sett muffinsformer ned i et muffinsbrett hvis du har. Hvis ikke, må du bruke doble former for å unngå at det flyter utover. Spray/pensle formene med litt formfett eller olje – hvis ikke blir det vanskelig å få av papiret. Fordel røren i muffinsformer – bruk gjerne en isskje. Trykk røren litt utover med en teskje som du fukter med kaldt vann (så klistrer ikke røren seg til skjeen).

Tilslutt fordeler du osten og drysser over litt valmuefrø.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. Avkjøles på rist.

#matmuffins #bake #bakst #muffins #ost #ostogskinke #ostogskinkemuffins #nistemat #sunt #grov

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg