Grove rundstykker i langpanne

  • 08.11.2016, 12:29

Her i huset spiser vi mye rundstykker, men det går for det meste i gamle favoritter. Her om dagen så jeg en oppskrift hos Anne Brith som fristet meg - grove rundstykker laget i langpanne - hennes innlegg kan du lese her. Jeg synes det er veldig lettvint når man kan steke alle rundstykkene på en gang slik, så jeg bestemte meg for å prøve. Alle i familien ble kjempefornøyde - og disse kommer garantert til å bli en av familiens nye favoritter. Jeg har gjort noen små endringer i melsammensetningen, forøvrig er det orginaloppskriften. Da håper jeg at du lar deg friste!

 

Ingredienser
300 g sammalt hvete grov
300 g sammalt hvete fin
400 g hvetemel
2 ts salt
1 pk fersk gjær
0,9 dl olje
7 dl vann

 

Fremgangsmåte

Bland sammen mel og salt i en stor bolle. Den ferske gjæren smuldrer du i det tørre.

Lunk vannet til ca 35 grader og hell både vann og olje i det tørre. Oljen bør være romtemperert - ellers må du lunke den sammen med vannet. La deigen elte sammen i 15 minutter. Dekk bollen med plast og la den heve i ca 45 minutter.

Del så deigen inn i 20 emner - hver på ca 90 gram. Plasser dem nokså tett i en langpanne som er kledd med bakepapir. Dekk brettet med plastfolie - og la dem etterheve i ca en time. Da vil rundstykkene vokse litt sammen.Etter heving, steker du rundstykkene midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Bruk gjerne hydrosteking om du har:) Jeg har ikke penslet rundstykkene før steking denne gangen. 

Avkjøl rundstykkene på rist! De du ikke spiser med en gang - hiver du bare på frysen. 
#bake #gjærbakst #bakst #rundstykker #langpanne #grovt #sunt 

3 Kommentarer

Nora's Søte Saker

17.11.2016 kl. 21:35
Ser gode ut! :D

Wannabebakeblogger

17.11.2016 kl. 21:52
Nora's Søte Saker: Takk - har allerde bakt dem flere ganger!

Nora's Søte Saker

17.11.2016 kl. 21:55
Jeg laget marshmallows i dag og skal innrømme at det ikke er mange bitene igjen :P

Wannabebakeblogger

17.11.2016 kl. 22:08
Nora's Søte Saker: Sånt skjer;) Kjent fenomen her i huset:)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits