Havrerundstykker i langpanne

  • 08.01.2017, 14:24Disse havrerundstykkene har blitt en av våre nye favoritter denne julen. Jeg synes havre gir en utrolig god smak på rundstykker og brød - og jeg bruker det mye. Du får kjøpt det ferdig i butikken, men du kan også lage det selv i en blender. Detaljer om hvordan,  finner du her. Det er lettvint å steke alle rundstykkene i en omgang - da går hele prosessen raskere.  Det er en variant av oppskriften jeg tidligere fant hos Anne Brith - grove rundstykker laget i langpanne - hennes innlegg kan du lese her. Da håper jeg at du lar deg friste!
 

Ingredienser
400 g hvetemel
400 g fullkornshvetemel (ekstra finmalt sammalt hvete)
100 g havremel
150 g havregryn
2 ts salt
2 ts honning
1 pk fersk gjær
0,9 dl olje
7 dl vann

 

Fremgangsmåte

Bland sammen mel, havregryn og salt i en stor bolle. Den ferske gjæren smuldrer du i det tørre.

Lunk vannet til ca 35 grader og hell både vann og olje i det tørre. Oljen bør være romtemperert - ellers må du lunke den sammen med vannet. Tilsett honningen. La deigen elte sammen i 15 minutter. Dekk bollen med plast og la den heve i ca 45 minutter.

Del så deigen inn i 20 emner - hver på ca 90 gram.Plasser dem jevnt i en langpanne som er kledd med bakepapir. Dekk brettet med plastfolie - og la dem etterheve i ca en time. Da vil rundstykkene vokse litt sammen. Følg litt med, for hvis de hever for lenge - sprekker de lett litt opp slik som mine til venstre. Det gjør ikke noe på smaken - men de ser ikke fullt så pene ut;)


Etter heving, steker du rundstykkene midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Bruk gjerne hydrosteking om du har:) Jeg har ikke penslet rundstykkene før steking denne gangen. 

Avkjøl rundstykkene på rist! De du ikke spiser med en gang - hiver du bare på frysen. Når du skal tine dem, legger du dem inn i kald ovn - og setter den på 180 grader varmluft. De er ferdige etter ca 20 minutter. #bake #gjærbakst #bakst #rundstykker #langpanne #grovt #sunt #havre

 

5 Kommentarer

lisarorvik

08.01.2017 kl. 14:41
Dette så kjempe godt ut, takk for oppskfiten :) (Jeg har forresten ukens blogg konkurranse, bli gjerne med)

Wannabebakeblogger

11.01.2017 kl. 13:03
lisarorvik: Bare hyggelig - håper du prøver dem en dag! Jeg er med:D

Victoria Larsen

08.01.2017 kl. 15:08
Ser veldig gode ut! :)

Wannabebakeblogger

11.01.2017 kl. 13:03
Victoria Larsen: Takk - var veldig gode også;)

Evelin

09.01.2017 kl. 00:48
tusen takk for tips disse skal jeg virkelig teste ut :D

Wannabebakeblogger

11.01.2017 kl. 13:02
Evelin: Bare hyggelig! Håper du blir fornøyd!!

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits