Berlinerkranser

  • 02.12.2016, 09:51

Frst ut av julebaksten i r, er berlinerkranser som er ste, sm kranser som smelter i munnen. Jeg testet dem ut med bde margarin og smr. Deigen er litt enklere jobbe med nr du bruker margarin - forvrig preges jo smaken mye av hva du velger.  Du m rett og slett velge hva du liker best selv. Personlig er jeg ikke s glad i smrsmaken - men for mange er den alt... Du kan ogs se at jeg har brukt to typer perlesukker - det vanlige som du fr p butikkene her i landet - og det "svenske" perlesukkeret - som forblir hvitt etter steking. Det hvite er litt strre "biter" s det er litt smak og behag det ogs:) Berlinerkranser skal vre veldig holdbare i lufttett boks - s hvis de er en av dine slag til jul - er det bare sette i gang. Oppskriften gir ca 20 kranser. Lykke til:D







 

Ingredienser
2 hardkokte eggeplommer
2 r eggeplommer
120 g sukker
350 g hvetemel
250 g smr/margarin

1 eggehvite
perlesukker
 

Fremgangsmte

Jeg starter alltid med mle opp alle ingrediensene. Jeg har brukt kjkkenmaskin til arbeidet - men du kan ogs gjre prosessen for hnd. 

Start med koke to egg i 8-9 minutter - til de er hardkokte. Avkjl litt i rennende kaldt vann. Del eggene i to - og bruk en teskje til ta ut plommen.

Ta de hardkokte plommene sammen med de r eggeplommene i en kjkkenbolle - og gni det sammen med en slikkepott oppover kantene.

Deretter visper du det sammen i 2-3 minutter p lav hastighet til det blir en glatt blanding. Tilsett sukkeret og la det piske videre p halv hastighet i 3 minutter til. Deretter ker du til maks hastighet og lar det piske i 5 minutter. Da skal du ha en tykk, hvit eggedosis. Sett eggedosisen til side. 

Bland sammen smr og mel - jeg bruker en K-visp til dette - til du har en smuldrete deig. 

Hell oppi eggedosisen og la det hele blande seg. Du skal kjre deigen minst mulig for unng at kransene blir seige. N setter du deigen kaldt i 2-3 timer. 

N skal deigen deles opp i lillefingertykke stenger p ca 12 cm. Noen velger dele deigen inn i emner frst for s trille dem ut - men jeg synes de lett blir ujevne da. Jeg tok derfor trillet s jevne plser som jeg kunne, for s kutte dem av til 12 cm. Husk vre lett p hnden - for smret i deigen smelter av de varme hendene dine. Det er ogs viktig bruke hndflaten til trille - ikke fingrene!

Sett kakene med litt avstand p bakepapir. Nr brettet er fullt, setter du det i fryseren i ca 5 minutter (eller litt lengre i kjleskapet). Sett samtidig p stekeovnen (175 grader). 

Mens kakene avkjler seg, pisker du eggehviten lett sammen i en skl. Hvis det danner seg skum, fjerner du det med gaffel el. Hell perlesukker i en annen skl. 

Nr kransene har avkjlt seg litt - er de klare for pynting. Dypp dem frst i eggehvite - deretter i perlesukker - fr du setter dem tilbake p stekebrettet. 

Kransene stekes ved 175 grader (over- og undervarme) i 10-13 minutter, til de er lysegule og litt gyldne i kantene. 

Sett brettene p rist etter steking og la de st noen minutter der, fr du lfter dem forsiktig over p rist.


#jul #julebakst #berlinerkranser #kranser #perlesukker #bake #bakst

1 Kommentar

lisarorvik

02.12.2016 kl. 11:03
Dette s kjempe godt ut :)

Wannabebakeblogger

02.12.2016 kl. 16:42
lisarorvik: Tusen takk:)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits