Brune pinner

  • 10.12.2016, 12:54

En ny julekake hos meg i år, er brune pinner. Det blir helt klart ikke siste gang. De høres jo litt kjedelig ut - men det er bare i navnet. De er seige med deilig smak av kanel - og overstrødd med mandler og perlesukker. En skikkelig bonus, er at de er enkle å lage også! Oppskriften har jeg funnet hos Anne Brith - hennes innlegg kan dere lese her. Da håper jeg du ble fristet og inspirert til å prøve disse julekakene du også!


 

Ingredienser 
400 gram brunt sukker
400 gram meierismør
600 g mel
2 eggeplommer
2 ss sirup
2 ts kanel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker

Pynt
Eggehvite
Perlesukker
Finhakket mandler 

 

Fremgangsmåte 

La smøret ligge litt i romtemperatur, så det blir mykt nok til å blandes sammen med sukkeret. Bland det sammen for hånd eller med en kjøkkenmaskin, til blandingen blir myk og "fluffy" - på samme måte som når man rører smør og sukker hvitt. 

Tilsett eggeplommer, sirup, kanel, natron og vaniljesukker i røren - og bland det lett sammen. Så blander du inn melet til alt har blandet seg. Er deigen for løs (smøret har vært veldig mykt), kan du sette den litt i fyser eller kjøleskap før du fortsetter. 

Nå deler du deigen i fire deler. Rull så hver del ut i en pølse som er omtrent 2 cm tykk (diameteren altså;).

Legg to pølser over på hvert sitt stekebrett kledd med bakepapir. Trykk pølsen ned med håndflaten til den er 0,5 - 1 cm tykk. Jo tykkere den er, jo seigere blir pinnene (jeg synes de smaker best når de er litt seige). 

Så pensler du hver del med eggehviter og strør over perlesukker og finhakket mandler. 

Stek dem i 10-12 minutter midt i ovnen på 175 grader. 

Med en gang du tar dem ut av ovnen, deler du dem opp med en kniv eller pizzaskjærer i ca 1 cm brede strimler. Avkjøl pinnene på rist.

#brunepinner #julebakst #julekaker #kaker #julekake #bake #bakst #pinner #mandler 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits