Halvgrove, flettede rundstykker med kesam - fr og n

  • 22.11.2016, 21:38



I dag er bloggen blitt ett r gammel - HURRA!! N har bloggen over 450 flgere p Facebook (Runas bakegleder) - og jeg fr stadig hyggelige tilbakemeldinger p det jeg baker. Mye har skjedd med utseende siden jeg startet - n har mange flere bilder - og tydeligere beskrivelser. Jeg synes i hvert fall det ser mye bedre ut! Derfor har jeg i dag bakt de samme rundstykkene - og lagt dem i et nytt innlegg - slik at du selv kan sammenlikne. Er du enig i at jeg har blitt bedre? Den frste oppskriften finner du her. Uansett er dette fine og gode rundstykker som du helt klart burde teste ut! Hper du lar deg friste!!

 

Ingredienser
475 g hvetemel
225 g fint sammalt hvete
150 g finmalt rugmel
75 g lettkokte havregryn
1 ts salt
1 pk fersk gjr
4 dl ekstra lettmelk
2 dl vann
1/2 beger kesam
1 ts honning

 

Fremgangsmte

Bland sammen mel, havregryn og salt i en bolle - og s smuldrer du gjren opp melet. 

Bland sammen melk, honning og kesam i en kjele - og lunk blandingen til ca 35 grader.

Hell vsken i det trre, la deigen blande seg godt sammen - og la den elte i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plastfolie - og la den heve til dobbelt strrelse. Det tar et sted mellom 45 og 60 minutter.

Nr deigen er ferdig hevet - heller du den ut p en lett melet kjkkenbenk. Elt den lett sammen og del deigen inn i 18 emner - hver p ca 90 gram. Du trenger ikke veie dem, men jeg er s drlig p yeml - s jeg foretrekker bruke vekt:)

Del deretter hvert emne i fire deler og trill hver del ut til en liten plse p ca 10 -12 cm.

Fest plsene sammen i den ene enden - og flett plsen annenhver under og over hverandre. Brett endene under p hver side - og legg rundstykket over p et stekebrett dekket med bakepapir. Etterhevingen retter ut endel skjnnhetsfeil - s ikke vr for nye med flettingen:)

Dekk rundstykkene med plast - og la dem etterheve i 30 - 45 minutter. Du m ikke la dem heve for lenge - for da sprekker "plsene" litt opp - som du ser p bildet under - siden jeg sovnet - hehe...

Rundstykkene stekes i 12 - 14 minutter p 225 grader midt i ovnen - bruk gjerne hydrosteking om du har det p ovnen din.

Avkjl rundstykkene p en rist - men spis dem gjerne lune. Blir det noen igjen, kan de selvflgelig fryses ned:)


#bake #grov #bakst #gjrbakst #halvgrov #rundstykker #kesam

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits