Julekjøkkenet mitt er klart

  • 26.11.2016, 19:08Jeg ønsker deg velkommen til å dele det med meg!! I morgen er det første søndag i advent - og da er det på tide å finne frem julestemningen på kjøkkenet. Jeg elsker julen og adventstiden så mye at jeg pynter to ganger - først med snø på vinduene, nisser, hvite julestjerner og lilla lys til advent. Lille julaften byttes all pynten ut med nisser, røde julestjerner, røde lys og juletre. Nå skal vi i gang med julebaksten - og aller først ut var pepperkaker. Det er en perfekt førjulsaktivitet for hele familien. Jeg ble helt forelsket i disse søte pepperkakene <3 I dag har vi brukt ferdig deig - men skal lage fra bunn senere i førjulstiden. 

Det blir mange julekaker i år, over 300 i tallet, rett og slett fordi jeg var så gal at jeg påtok meg å bake julekaker til et dagsenter hvor min svigermor jobber. Det jeg ikke tenkte på, er jo at denne gjengen har fasiten på hvordan disse tradisjonskakene skal smake. Det er utfordrende - for noen av slagene har jeg aldri prøvd før. Krysser fingrene for at de likevel skal bli fornøyde og få den rette førjulsstemningen:))Jeg er snart ferdig med alle makronbestillingene mine - og det er ikke mulighet for å bestille flere som skal leveres i år. Oppskrift og fremgangsmåte på hvordan du lager julemakroner selv - vil komme på bloggen ganske snart. Det vil bli lagt ut noen flere makroner for salg på facebooksiden min før jul - så følg med:)

Jeg kommer til å bake både tradisjonelle julekaker og søtsaker som du kan gi bort eller kose deg med selv. Jeg har funnet fram noen av mine gamle kakebokser. De er kanskje ikke så "fine" i moderne forstand - men de er etter min bestemor - så det varmer litt ekstra i hjertet når jeg bruker dem <3 Det blir både nye og gamle oppskrifter - men alle de gamle oppskriftene vil bli oppdatert samtidig - har blitt litt bedre på bilder siden i fjor... Under får du en liste over det jeg helt sikker skal bake til jul - så er det ikke umulig at det blir noe mer hvis det blir tid:) 

Julekaker
Julemakroner (ny)
Pepperkaker
Berlinerkranser (ny)
Kokosmakroner
Brune pinner (ny)
Smultringer (ny)
Serinakaker
Browniesmiks på glass

Søtsaker:
Kokostrøfler (ny)
Kokosboller (ny)
Ristopper
Sitronfudge (ny)
Vaniljefudge med pistasjnøtter
Salt karamellfudge (ny)
Marsipan (ny)

Da håper jeg dere vil følge meg gjennom førjulstiden og prøve noen av oppskriftene mine:) Jeg kommer nok å få endel bake- og smakehjelp av disse to små linselusene også;) Velkommen skal dere i hvert fall være <3#jul #tradisjoner #advent #julekaker #søtsaker #bake #bakst #julebakst 

1 Kommentar

everydaychicwoman

27.11.2016 kl. 21:32
Så koselig du har pyntet til adventstiden! håper du får en trivelig førjulstid!

Wannabebakeblogger

28.11.2016 kl. 08:59
everydaychicwoman: Takk - så koselig å høre! God førjulstid til deg også:) Håper du titter innom igjen:D

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits