Salt karamellfudge

  • 11.12.2016, 15:48



Det er ingen hemmelighet at jeg elsker fudge - og denne karamellfudgen er inget unntak. Jeg har laget den med et hint av salt - men saltmengden justerer du enkelt selv med hvor mye salt du strr over tilslutt. Denne varianten er veldig enkel lage - og oppskriften har jeg funnet hos Ida Gran-Jansen - hennes innlegg leser du her. Fudgen er holdbar ca to uker i kjleskap - men klarer vel ha den S lenge? Hper du lar deg friste og inspirere! Flg meg gjerne p facebook for flere gode oppskrifter: Runas bakegleder heter jeg der:)
 

Ingredienser
500 g sukker
4 ss vann
2,5 dl kremflte
50 g margarin
Havsalt

 

Fremgangsmte









 

Bland sammen 250 gram av sukkeret med 4 ss vann i en stor kjele (ikke teflon). La blandingen koke p middels+ varme, til den blir til lys karamell. Du m ikke rre i blandingen, men kan vende litt p kjelen innimellom om du vil. 

Nr blandingen har blitt til lys karamell, tar du i resten av sukkeret, kremflte og margarin (eller smr om du heller vil det). Rr alt sammen og kok opp til 118-120 grader.

Frst klumper det seg litt, men det smelter sammen etterhvert. Det er viktig at du bruker et mattermometer s du har kontroll p gradene. Nr karamellen har ndd 118-120 grader siler du den over i en kjkkenmaskinbolle med k-visp. Visp karamellen p hy hastighet til den blir tykk - og fr en litt "pors" konsistens - slik som fudge har.

S heller du fudgen over i en liten form - ca 15 x 15 cm. Kle den med bakepapir, s fr du den enkelt ut av formen senere. Fordel karamellen i formen og str havsalt utover. Sett den i kjleskapet til den stivner. Kutt den s i biter og nyt! Blir det noen igjen - kan du gi dem bort;) Oppbevares kaldt.

 

#fudge #karamell #saltkaramell #karamellfudge #jul #julegodt #sttoggodt #julebakst

 

 

3 Kommentarer

stavangerinmyheart

11.12.2016 kl. 15:59
De sg gode ut:)

Wannabebakeblogger

11.12.2016 kl. 16:37
stavangerinmyheart: Takk <3 Var farlig gode!!

Stmonsen :))

11.12.2016 kl. 20:38
Det s godt ut ja ^^

Wannabebakeblogger

11.12.2016 kl. 21:39
Stmonsen ): Ikke sant, mtte gi bort noe med en gang - og n er resten spist...

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits