hits

Kokostrøfler

  • 22.12.2016, 09:02

Dette er nok en nykommer i kakeboksene dette året - og de blir garantert ikke gamle... Jeg har kalt disse kokostrøfler, men de kalles ofte sjokoladeboller også:) Jeg pleier alltid å kjøpe med meg en pakke av disse på IKEA - men wow - disse var jo både enkle å lage - og sykt mye bedre enn de kjøpte (hvis det er mulig da). Disse har lang holdbarhet, men neppe i mitt kjøleskap;) Håper du lar deg friste!


 

Ingredienser
200 g romtemperert smør/margarin
4 dl lettkokte havregryn
200 g sukker (gjerne finkornet)
2 ts vaniljesukker
4 ss kakao
2 ss kaffe
2 dl kokosmasse

 

Fremgangsmåte

Rør sammen margarin/smør og sukker til det er godt blandet - men det skal ikke røres hvitt. Bruk en K-visp/grind hvis du bruker kjøkkenmaskin.

Tilsett havregryn, kakao og vaniljesukker - og la det hele blande seg godt. Tilslutt tilsetter du kaffen. Om du vil, kan trøflene kan også tilsettes smak som whisky, cognac, appelsinskall eller likør - men jeg liker dem best uten.

Bruk en liten isskje eller teskje til å legge massen i hendene - og trill dem til små sjokoladeboller - og rull dem i kokosmasse.

Oppbevar dem helst kaldt, da holder de seg lenge! 

 

#jul #julegodt #julebakst #kokos #kokosboller #sjokoladeboller #kokostrøfler #trøfler #bake #bakst #søttoggodt

 

 

2 Kommentarer

Victoria Larsen

22.12.2016 kl. 10:53
Ser jo kjempe godt ut! :D

Wannabebakeblogger

22.12.2016 kl. 22:03
Victoria Larsen: Takk - var farlig gode!

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no