Serinakaker med pistasjnøtter og mandler

  • 06.12.2016, 21:40Serinakaker er en av de enkleste julekakene å lage, men er likevel en av våre favoritter. De små kakene prydes med perlesukker og nøtter. Jeg har brukt en kombinasjon av mandler og pistasjnøtter, i tillegg har jeg brukt en blanding av "norsk" og "svensk" perlesukker. Du kan selvfølgelig velge å gå for den trasisjonelle varianten også:) Velg smør om du foretrekker det, men jeg foretrekker den mer "smakløse" margarinen. Oppskriften gir ca 30 - 40 kaker. Lykke til:))
 


Ingredienser
150 g margarin
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g sukker
1 egg

Pynt
1 eggehvite 
perlesukker
40 g mandler
20 g pistasjnøtter
 

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Smuldre i romtemperert margarin i terninger. Bruker du maskin, bruker du K-visp.

Når det er smuldret sammen, tilsetter du sukkeret og et egg du har pisket lett sammen på forhånd. Bland det raskt sammen til en jevn deig.

Deigen er klissete, men unngå å tilsette mer mel. Sett heller deigen inn i kjøleskapet i 15 - 30 minutter. 

Deigen ruller du ut til en pølse som du kutter opp i små biter. Rull bitene til små kuler og sett dem på et bakepapirkledd stekebrett.  

Nå skiller du et egg - og pisker eggehviten lett sammen. Pensle alle kulene med eggehvite.

Bruk en gaffel og trykk ned kulene. Dypp gaffelen i eggehvite innimellom, så henger den seg ikke fast i kakene. Strø på ønsket mengde med mandler, nøtter og perlesukker. Kakene hever litt, så bruk gjerne litt mer enn du tror du trenger:)

Kakene steker du på 200 grader i 10-12 minutter - og avkjøler dem på rist før du legger dem i en lufttett boks (eller spiser dem).

#bake #bakst #julebakst #jul #serinakaker #julekaker

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits