Hjertelige polarbrød

  • 14.02.2017, 07:31 

Ingredienser

400 g fullkornshvetemel 
300 g havremel
200 g hvetemel
1 1/2 ss sukker
1/2 ts salt
4 dl ekstra lettmelk
2 dl vann
1 dl nøytral olje
1 pk gjær
 

Fremgangsmåte

Først blander du sammen alt melet, sukker og salt i en bolle. Den ferske gjæren smuldrer du bare oppå. Så blander du sammen melk og vann - og lunker blandingen til ca 30-35 grader. Jeg bruker et litersmål av glass og lunker det i mikroovnen. Dersom oljen ikke er romtemperert - må du lunke den også. Elt deigen i 10 minutter og dekk til med plast. La den heve mellom 30 og 60 minutter.

Når deigen er ferdig hevet, setter du stekeovnen på 190 grader. 

Så kjevler du deigen til en leiv som er ca 1 cm tykk. Litt ettersom hvor stor plass du har til å kjevle på, kan du dele opp deigen først.

Har du en slik kjekk piggekjevle som jeg har, huller du deigen før du stikker ut polarbrødene med hjerteformer. Hvis ikke, prikker du polarbrødene med en serveringsgaffel eller liknende når hjertene er på stekebrettet. 

Når brettet er fullt, setter du det raskt inn i ovnen. De skal ikke etterheve.

Polarbrødene skal steke i 10 minutter på 190 grader - gjerne hydrosteking om du har det. De skal være lyse og uten stekeskorpe.

Polarbrødene stables på rist under et klede og avkjøles. Du kan fylle polarbrødet eller du kan dele det i to og bruke det som "brødskiver". Du kan selvfølgelig velge å kjevle dem enda tynnere - men vi liker dem best sånn:)

3 Kommentarer

Iselin Renée

14.02.2017 kl. 09:59
De så gode ut :)

Wannabebakeblogger

14.02.2017 kl. 10:25
Iselin Renée: Takk <3

Dazzy

14.02.2017 kl. 11:26
Nam!

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits