Bland sammen mel, sukker, salt, tørrgjær og bakepulver i en kjøkkenbolle.

Lunk melken til ca 37 grader - og pisk det sammen med ett egg. Det kan være lurt å knekke egget i egen skål først - det er vanskelig å finne eggeskall i melk;)

Tilsett væsken i det tørre - og la det elte seg sammen til en jevn og fin deig. Det tar omtrent 10 minutter på lav hastighet i kjøkkenmaskinen.

Dekk bollen med plast og la den heve 1-2 timer, til den har dobbelt størrelse. 

Del deigen i to - og så kjevler du den ene delen ut til et rektangel på 30 x 45 cm.

Nå smører du smøret utover leiven - og bretter den i to. 

Kjevle den litt utover igjen, så den blir 20 x 45 cm.

Smør en gang til. Brett først en tredjedel inn mot midten, før du legg den andre delen på.

Del opp i 4-6 cm store stykker og sett på bakepapir. Gjenta med den andre halvparten av deigen.

La tebriksene etterheve mens ovnen varmer seg opp - eller maksimum 10 minutter. Før du setter dem i ovnen, pensler du med ett sammenpisket egg og strø valmuefrø over. 

 

Steik midt i omnen på 200 grader, over og undervarme, i 10-12 min til dei er gylne.

#bake #bakst #gjærbakst #rundstykker #briks #tebriks #frokost #lunsj