Bland sammen mel, sukker, salt, trrgjr og bakepulver i en kjkkenbolle.

Lunk melken til ca 37 grader - og pisk det sammen med ett egg. Det kan vre lurt knekke egget i egen skl frst - det er vanskelig finne eggeskall i melk;)

Tilsett vsken i det trre - og la det elte seg sammen til en jevn og fin deig. Det tar omtrent 10 minutter p lav hastighet i kjkkenmaskinen.

Dekk bollen med plast og la den heve 1-2 timer, til den har dobbelt strrelse. 

Del deigen i to - og s kjevler du den ene delen ut til et rektangel p 30 x 45 cm.

N smrer du smret utover leiven - og bretter den i to. 

Kjevle den litt utover igjen, s den blir 20 x 45 cm.

Smr en gang til. Brett frst en tredjedel inn mot midten, fr du legg den andre delen p.

Del opp i 4-6 cm store stykker og sett p bakepapir. Gjenta med den andre halvparten av deigen.

La tebriksene etterheve mens ovnen varmer seg opp - eller maksimum 10 minutter. Fr du setter dem i ovnen, pensler du med ett sammenpisket egg og str valmuefr over. 

 

Steik midt i omnen p 200 grader, over og undervarme, i 10-12 min til dei er gylne.

#bake #bakst #gjrbakst #rundstykker #briks #tebriks #frokost #lunsj