Sjokoladeboller

  • 05.07.2017, 20:53

Boller passer godt om sommeren, enten det er p biltur, bttur eller p stranda. Hos de andre i familien, er det sjokoladeboller som er favoritten. Disse sjokoladebollene inneholder MYE sjokolade - for man skal jo ikke lure p om det er sjokoladeboller eller ikke. Denne oppskriften gir ca 20 boller. Disse bollene skaper jubel i mitt hus - s hvis du elsker sjokoladeboller - br du prve denne oppskriften.  Hvis du er som meg - og foretrekker vanlige boller (bare uvanlig gode) - finner du oppskriften p det her. Hper uansett du lar deg friste og inspirere til bake boller selv i sommer:) 

Ingredienser
900 g hvetemel
100 g sukker
1 pk gjr
2 ts salt
1 ts kardemomme
4 dl Helmelk
2 egg + 1 egg til pensling
150 g margarin
300 g lys kokesjokolade



Fremgangsmte

Den enkleste veien til vellykket bakst, er romtempererte ingredienser.

Bland sammen mel, sukker, kardemomme og salt. S smuldrer du gjren opp det trre - du trenger ikke lse den opp i vske frst. Lunk melken til ca 30 grader og pisk inn eggene i melken. Det kan vre lurt knekke eggene i en egen bolle frst, for det er vanskelig se eventuelt eggeskall i melka. 

Tilsett melk/egg-blandingen i det trre og la deigen elte p lav hastighet i 10 minutter. Ta deigen ned av eltekroken og tilsett 1/3 av smret - elt i ca 1 minutt, s tar du deigen av eltekroken igjen og tilsetter 1/3 av margarinen og s det samme igjen. N skal margarien elte seg godt inn i deigen. Det tar 10-15 minutter. De siste minuttene kan du skru opp hastigheten p eltingen litt.

Nr deigen er ferdig eltet, tilsetter du hakket sjokolade/sjokoladeknapper. Elt dem inn i deigen p lav hastighet i ca et halvt minutt. 

N dekker du bollen med plast (eller legger over i en annen bolle smurt med smr) og setter deigen til heving. Anbefaler at du smrer deg med tlmodighet og lar den heve til dobbelt strrelse, det tar mellom 60 og 90 minutter. Pass p at du har stor nok bolle!

Nr deigen er ferdig hevet, deler du den i emner p ca 100 gram hver, da fr du ca 20 boller. S triller du hvert emne forsiktig, s det ikke blir for klissete. Prv f en s jevn "bolleoverflate" som mulig. 

N skal de etterheve under plast i 30-45 minutter. 

Jeg pensler bollene med pisket egg fr steking, Det er visstnok ikke "in" lenger, men jeg liker bollene best slik;) 

Bollene stekes midt i ovnen p 210 grader i 10-12 minutter. Bruk gjerne hydrosteking hvis du har:)

De smaker aller best nr de er lunke, hvis du greier vente s lenge... Blir det noen igjen, kan du fryse dem. De smaker nesten like godt etterp - i hvert fall hvis du luner dem litt i ovnen eller i sola frst:)





#bake #boller #gjrbakst #bakst #sjokoladeboller #sjokolade #lyssjokolade #sommermat #sommer

1 Kommentar

Victoria Larsen

05.07.2017 kl. 22:55
S nydelig! :)

Wannabebakeblogger

05.07.2017 kl. 23:14
Victoria Larsen: Ikke sant <3

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits