Sjokoladeboller

  • 05.07.2017, 20:53

Boller passer godt om sommeren, enten det er på biltur, båttur eller på stranda. Hos de andre i familien, er det sjokoladeboller som er favoritten. Disse sjokoladebollene inneholder MYE sjokolade - for man skal jo ikke lure på om det er sjokoladeboller eller ikke. Denne oppskriften gir ca 20 boller. Disse bollene skaper jubel i mitt hus - så hvis du elsker sjokoladeboller - bør du prøve denne oppskriften.  Hvis du er som meg - og foretrekker vanlige boller (bare uvanlig gode) - finner du oppskriften på det her. Håper uansett du lar deg friste og inspirere til å bake boller selv i sommer:) 

Ingredienser
900 g hvetemel
100 g sukker
1 pk gjær
2 ts salt
1 ts kardemomme
4 dl Helmelk
2 egg + 1 egg til pensling
150 g margarin
300 g lys kokesjokolade



Fremgangsmåte

Den enkleste veien til vellykket bakst, er romtempererte ingredienser.

Bland sammen mel, sukker, kardemomme og salt. Så smuldrer du gjæren oppå det tørre - du trenger ikke løse den opp i væske først. Lunk melken til ca 30 grader og pisk inn eggene i melken. Det kan være lurt å knekke eggene i en egen bolle først, for det er vanskelig å se eventuelt eggeskall i melka. 

Tilsett melk/egg-blandingen i det tørre og la deigen elte på lav hastighet i 10 minutter. Ta deigen ned av eltekroken og tilsett 1/3 av smøret - elt i ca 1 minutt, så tar du deigen av eltekroken igjen og tilsetter 1/3 av margarinen og så det samme igjen. Nå skal margarien elte seg godt inn i deigen. Det tar 10-15 minutter. De siste minuttene kan du skru opp hastigheten på eltingen litt.

Når deigen er ferdig eltet, tilsetter du hakket sjokolade/sjokoladeknapper. Elt dem inn i deigen på lav hastighet i ca et halvt minutt. 

Nå dekker du bollen med plast (eller legger over i en annen bolle smurt med smør) og setter deigen til heving. Anbefaler at du smører deg med tålmodighet og lar den heve til dobbelt størrelse, det tar mellom 60 og 90 minutter. Pass på at du har stor nok bolle!

Når deigen er ferdig hevet, deler du den i emner på ca 100 gram hver, da får du ca 20 boller. Så triller du hvert emne forsiktig, så det ikke blir for klissete. Prøv å få en så jevn "bolleoverflate" som mulig. 

Nå skal de etterheve under plast i 30-45 minutter. 

Jeg pensler bollene med pisket egg før steking, Det er visstnok ikke "in" lenger, men jeg liker bollene best slik;) 

Bollene stekes midt i ovnen på 210 grader i 10-12 minutter. Bruk gjerne hydrosteking hvis du har:)

De smaker aller best når de er lunke, hvis du greier å vente så lenge... Blir det noen igjen, kan du fryse dem. De smaker nesten like godt etterpå - i hvert fall hvis du luner dem litt i ovnen eller i sola først:)





#bake #boller #gjærbakst #bakst #sjokoladeboller #sjokolade #lyssjokolade #sommermat #sommer

1 Kommentar

Victoria Larsen

05.07.2017 kl. 22:55
Så nydelig! :)

Wannabebakeblogger

05.07.2017 kl. 23:14
Victoria Larsen: Ikke sant <3

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits