Cookies med sjokolade og hasselnøtter

  • 06.07.2017, 15:18

I det siste har jeg bakt mye kjeks. Det er noe av det enkleste og raskeste du kan bake og likes av både store og små. Dobler du oppskriften er det et godt alternativ til langpannekaka man skal ha med seg hist og her. Kjeks kan smaksettes med mye forskjellig, men denne varianten er helt klart min favoritt. Er du som meg - glad i Firkløversjokolade - er dette helt sikkert noe for deg! Jeg rister hasselnøttene først - noe som gjør disse kjeksene utrolig gode! Oppskriften på kjeksen er inspirert av Ida Gran-Jansen - hennes innlegg finner du her. Håper du lar deg friste!

Ingredienser
100 g smeltet margarin
90 g sukker
40 g brunt sukker
1 egg
1 ts vaniljesukker
225 g hvetemel
1/2 ts natron
1 klype salt
75 g hasselnøtter
150 g Melkesjokolade


Fremgangsmåte

Start med å sette ovnen på 175 grader. Jeg rister nøttene i ovnen først. Da får de en utrolig god nøttesmak - og du blir kvitt skallet. Vei opp nøttene og fordel dem utover på et bakepapir og sett det inn i den varme ovnen. La dem stå i ca 8-10 minutter. Du ser at de er ferdige når skallet "sprekker". 

Mens du venter på nøttene, smelter du margarinen - og lar det kjøle seg ned mens du veier opp resten av ingrediensene og hakker sjokoladen. Jeg liker best litt store biter, men det velger du selv. Jeg bruker finkornet sukker og lyst muscadovasukker - men det blir helt sikker godt med vanlig sukker og brunt sukker også. 

Når nøttene er ferdige, legger du dem litt kjøkkenpapir - eller et mørkt kjøkkenhåndkle - og gnir av skallet. Det er ikke så farlig om det blir litt igjen. Så grovhakker du nøttene.



Da er det klart for å lage kjeksdeigen. Hell det smeltede margarinen i en bolle - og tilsett sukker og brunt sukker. Visp det sammen med en elektrisk håndvisp i 30 sekunder. Så tilsetter du egget og visper det sammen i 10 sekunder til.

Bland sammen vaniljesukker, mel, natron og salt - og hell det oppi. Pisk det hele raskt sammen. 

Tilsett sjokoladen og nøttene og rør det sammen med en slikkepott. Fordel deigen i utover på et bakepapir. Det enkleste er å bruke en isskje - men du kan selvfølgelig bruke en vanlig skje også. Legg ballene utover på stekebrettet og trykk dem litt ned. 

Stek kjeksen i ca 12-14 minutter, midt i ovnen på 175 grader.

Avkjøl på rist - først setter du hele brettet på risten og lar den stå der i ca 5 minutter til de får "satt seg". Deretter flytter du kjeksene over på risten.


#bake #kjeks #cookies #sjokolade #chocolatecookies #sjokoladekjeks #sjokolade #småkaker #søttoggodt #hasselnøtter #nøtter

3 Kommentarer

Søtmonsen :))

30.10.2017 kl. 22:52
Så digg da! :) Har min egen liten oppskrift med kjeks med hasselnøtter og sjokolade :D Er veldig godt ^^

Wannabebakeblogger

30.10.2017 kl. 22:54
Søtmonsen ): Ikke sant at det er utrolig godt? Namnam:)

Victoria Larsen

31.10.2017 kl. 10:32
Ser veldig gode ut! :-D

Wannabebakeblogger

01.11.2017 kl. 16:12
Victoria Larsen: Takk <3

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits