hits

Gulrotkake med salte pistasjntter

  • 18.08.2017, 09:46



Gulrotkake er helt klart en av mine favoritter p kakefronten. Denne gangen har jeg fylt den med salte pistasjntter - og det var bare S godt!! Har allerede bakt den flere ganger:) Noen ganger er det kjekt med en liten kake - hvis man ikke skal ha selskap eller noe - s jeg har brukt sm former (15 cm) denne gangen. Du kan selvflgelig bruke strre former, men da blir kaken ikke fullt s hy. 

 


Ingredienser
Kakerre
2 egg
100 g sukker
35 g brunt sukker
95 g hvetemel
1 ts natron
1 ts kanel
1 knivsodd malt muskatntt
1 knivsodd malt nellik
1/2 ts vaniljesukker
1/4 ts salt
3 gulrtter 
0,75 dl rapsolje (eller annen nytral olje)
Litt revet sitronskall (1/4 sitron eller en ts sitronsaft)

Glasur
125 g kremost
160 g melis
65 g margarin
1 1/2 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft
 

Fremgangsmte

Frst pisker du egg, sukker og brunt sukker sammen til eggedosis. Pisk noen minutter p lav hastighet, fr du ker hastigheten gradvis helt til hy hastighet. pisk i til sammen 10-15 minutter. Da skal eggedosisen vre tykk og "hvit".

I mens det pisker, skreller du gulrttene og river dem. Jeg pleier rive gulrttene ganske grovt. Riv sitronskall oppi gulrttene. Et triks for f fram den gode sitronsmaken i skallet - er legge sitronen i en bolle og helle kokende vann over. La den ligge i vannet i 2-3 minutter fr du tar den opp. N lukter sitronen bare HELT fantastisk.



Bland sammen mel, natron, kanel, muskatntt, nellik, salt og vaniljesukker. Sikt det inn i eggedosisen og pisk det sammen akkurat s lenge at alt er blandet.

Skru ned p laveste hastighet og tilsett 1/3 av oljen og 1/3 av gulrttene. Skru opp hastigheten litt til alt er blandet og gjenta prosessen til alt er blandet sammen.

Hell rren i to former du har smurt eller dekket med bakepapir. Jeg har brukt to 15' former.

Kaken steker du p 180 grader i 30-35 minutter (sjekk med en pinne om den er gjennomstekt). Avkjl kaken p rist - den m vre helt avkjlt fr du har p glasuren.

 

Glasur og montering

Ta smr og kremost ut av kjleskapet minst en time fr du skal lage glasuren. Bruk en stavmikser til blande sammen smr og kremost til du har en glatt blanding. P den mten unngr du klumper i glasuren.

 

Deretter tilsetter du melis, vaniljesukker og sitronsaft - og pisker det med en K-visp/grind til du har en luftig glasur. Start forsiktig til alt er blandet - s pisker du p maks hastighet til glasuren er "fluffy" og fin.

Jeg delte kaken i to - og fylte den med et godt lag med glasur. Deretter fordelte jeg et raust lag med hakkede, salte pistasjntter. Et supertips for ikke f med alle smbitene/stvet nr man har hakket ntter - er riste nttene litt i et drslag. P den mten blir du kvitt bsset;)

Dekk toppen av kaka med et tynt lag med glasur. Resten av glasuren sprytet jeg ut med en sprytepose med 21-tip (liten M) p toppen av kaka. Har du ikke slikt utstyr, kan du lage struktur i glasuren med en serveringsgaffel eller liknende. P toppen har jeg drysset noen "gullklumper" - ferdig strssel alts;)

 


 

#gulrotkake #bake #bakst #gulrot #pistasj #kake #pistasjntter 

12 Kommentarer

Stine Sophie Lundsrud

18.08.2017 kl. 11:05
Kaken s helt fantastisk ut :O nsker deg en strlende dag :)

Wannabebakeblogger

18.08.2017 kl. 22:02
Stine Sophie Lundsrud: Takk - og takk det samme??

hverdagslivetivollen

18.08.2017 kl. 11:40
hh <3 :D

Wannabebakeblogger

18.08.2017 kl. 22:12
??

elisebr

18.08.2017 kl. 12:15
S nydelig og god den s ut! :)

Wannabebakeblogger

18.08.2017 kl. 22:12
??

Victoria Larsen

18.08.2017 kl. 12:53
Ser jo himmelsk godt ut!

Wannabebakeblogger

18.08.2017 kl. 22:01
Victoria Larsen: Takk?? Smaker syyyykt godt:)

Silje S. Lopez

18.08.2017 kl. 21:09
yummy, ser kjempe godt ut :D :D

Wannabebakeblogger

18.08.2017 kl. 22:01
Silje S. Lopez: Er akkurat s yummy som dem ser ut;-)

Pernille

18.08.2017 kl. 22:21
Mmm, dette hrtes veldig godt ut :)

Wannabebakeblogger

18.08.2017 kl. 23:24
Pernille: ??

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no