hits

Knyttede frokostbrød

  • 12.07.2018, 18:58

Hjemmebakte rundstykker er alltid godt - og disse er det aller beste! Sannsynligvis er det alt smøret i disse frokostbrødene som gjør dem så gode. Derfor baker jeg dem først og fremst til spesielle anledninger - men dem er det heldigvis endel av:) Personlig er jeg ikke så glad i smørsmak og bruker margarin, men der vet jeg mange er uenige med meg - så bruk det du liker best:) Håper du lar deg friste!

Ingredienser

1000 g hvetemel
175 g margarin (eller smør om du foretrekker det)
2 ts salt
3 dl ekstra lettmelk
2,5 dl vann
1 egg + 1 til pensling
1 pk fersk gjær
valmuefrø


Fremgangsmåte

Bland sammen mel og salt i en bolle - og smuldre oppi den ferske gjæren.

Smelt margarinen/smøret i en kjele: Når det er smeltet, trekker du kjelen til side og tilsetter melk og vann. For meg var temperaturen på væsken helt perfekt, men ved behov kan du varme den litt (maks 35 grader). Tilsett ett egg og visp all væsken sammen. Det kan være lurt å knekke egget i en bolle først - for det er umulig å finne eggeskall i melk (om du skulle være uheldig).

Hell væsken i melet og la det blande seg til du har en fin deg. La deigen elte i 10 minutter. Dekk bollen med plast og la den heve i 30-45 minutter.

Når den er ferdig hevet, deler du den i 20 emner på ca 90 gram. Jeg pleier å bruke vekt for å få dem akkurat like store, men du kan selvfølgelig bruke øyemål.

Hvert emne triller du til en 15 ca lang pølse - og slår knute på den. Sett dem med god avstand på stekebrettet.



Dekk frokostbrødene med plast eller et kjøkkenhåndkle - og etterhev rundstykkene i 40 minutter (ta tiden fra første brett er ferdig).

Deretter pensler du dem med et pisket egg (dette bør være romtemperert) - og strør over valmuefrø.

Frokostbrødene stekes på 225 grader (hydrosteking om du har) - i ca 13-15 minutter. Jeg pleier å steke de som skal i frysen litt kortere enn de som spises med en gang. Det er fordi jeg tiner dem i ovn og vil ikke at de skal få for tykk stekeskorpe. De er selvfølgelig like gode etter en runde i frysen.

Avkjøl de varme rundstykkene på rist - og la de avkjøles helt ned før du fryser dem (hvis du får noen til overs da).

#bake #bakst #gjærbakst #rundstykker

5 Kommentarer

Siri Alvær

12.07.2018 kl. 23:27
Nam, så gode de så ut!:-)

Wannabebakeblogger

13.07.2018 kl. 11:13
Siri Alvær: Takk <3

hektapainterior

13.07.2018 kl. 09:57
Nam 😋

Wannabebakeblogger

13.07.2018 kl. 11:13
hektapainterior: Supernam <3

Marte Pedersen

14.07.2018 kl. 11:50
Disse så utrolig gode ut! :D

Wannabebakeblogger

15.07.2018 kl. 10:03
Marte Pedersen: Takk <3 De smaker utrolig godt også!

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no