hits

Knyttede frokostbrd

  • 12.07.2018, 18:58

Hjemmebakte rundstykker er alltid godt - og disse er det aller beste! Sannsynligvis er det alt smret i disse frokostbrdene som gjr dem s gode. Derfor baker jeg dem frst og fremst til spesielle anledninger - men dem er det heldigvis endel av:) Personlig er jeg ikke s glad i smrsmak og bruker margarin, men der vet jeg mange er uenige med meg - s bruk det du liker best:) Hper du lar deg friste!

Ingredienser

1000 g hvetemel
175 g margarin (eller smr om du foretrekker det)
2 ts salt
3 dl ekstra lettmelk
2,5 dl vann
1 egg + 1 til pensling
1 pk fersk gjr
valmuefr


Fremgangsmte

Bland sammen mel og salt i en bolle - og smuldre oppi den ferske gjren.

Smelt margarinen/smret i en kjele: Nr det er smeltet, trekker du kjelen til side og tilsetter melk og vann. For meg var temperaturen p vsken helt perfekt, men ved behov kan du varme den litt (maks 35 grader). Tilsett ett egg og visp all vsken sammen. Det kan vre lurt knekke egget i en bolle frst - for det er umulig finne eggeskall i melk (om du skulle vre uheldig).

Hell vsken i melet og la det blande seg til du har en fin deg. La deigen elte i 10 minutter. Dekk bollen med plast og la den heve i 30-45 minutter.

Nr den er ferdig hevet, deler du den i 20 emner p ca 90 gram. Jeg pleier bruke vekt for f dem akkurat like store, men du kan selvflgelig bruke yeml.

Hvert emne triller du til en 15 ca lang plse - og slr knute p den. Sett dem med god avstand p stekebrettet.



Dekk frokostbrdene med plast eller et kjkkenhndkle - og etterhev rundstykkene i 40 minutter (ta tiden fra frste brett er ferdig).

Deretter pensler du dem med et pisket egg (dette br vre romtemperert) - og strr over valmuefr.

Frokostbrdene stekes p 225 grader (hydrosteking om du har) - i ca 13-15 minutter. Jeg pleier steke de som skal i frysen litt kortere enn de som spises med en gang. Det er fordi jeg tiner dem i ovn og vil ikke at de skal f for tykk stekeskorpe. De er selvflgelig like gode etter en runde i frysen.

Avkjl de varme rundstykkene p rist - og la de avkjles helt ned fr du fryser dem (hvis du fr noen til overs da).

#bake #bakst #gjrbakst #rundstykker

7 Kommentarer

Siri Alvr

12.07.2018 kl. 23:27
Nam, s gode de s ut!:-)

Wannabebakeblogger

13.07.2018 kl. 11:13
Siri Alvr: Takk <3

Vanessa

13.07.2018 kl. 09:57
Nam 😋

Wannabebakeblogger

13.07.2018 kl. 11:13
hektapainterior: Supernam <3

Marte Pedersen

14.07.2018 kl. 11:50
Disse s utrolig gode ut! :D

Wannabebakeblogger

15.07.2018 kl. 10:03
Marte Pedersen: Takk <3 De smaker utrolig godt ogs!

Marion

23.09.2018 kl. 11:37
Disse skal prves 😊 veldig godt forklart med fine bilder.

Wannabebakeblogger

25.09.2018 kl. 18:42
Marion: Hper du liker dem du ogs! Gi gjerne tilbakemelding nr du har prvd det ut!

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no