hits

Festpyntet brownies i porsjonsstykker

  • 31.12.2018, 10:05

davDet kan være en utfordring å lage en dessert som alle liker - både små og store. Erfaringsmessig liker de aller fleste brownies, men til nyttårsaften må de "pimpes" litt. Har derfor trykket ut små porsjonsformer og pyntet dem med hvit sjokolade og et dryss av gull. De skal serveres med is, peanøtter og hjemmelaget karamellsaus. Jeg bruker Ida Gran Jansens oppskrift på karamellsaus - den finner du her. Disse er raske og enkle å lage, men hvis du vil gjøre det enda enklere, kan du bruke "posekake" om du vil. Håper i hvert fall at du lar deg inspirere og friste:)

 

Ingredienser
525 sukker
140 g bakekakao
1/2 ts salt
3 ts vaniljesukker
200 g hvetemel
200 g Melkesjokolade
340 g margarin
6 egg 

75 g hvit sjokolade
 

dav

Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 grader og kle en langpanne med bakepapir. Smelt margarinen på lav varme og sett kjelen til side for avkjøling mens du gjør klar resten av ingrediensene. 

Mål opp hvetemel, salt, vaniljesukker og bakekakao og bland det i en bolle. Hvis kakaoen har klumpet seg, sikter du den. Melkesjokoladen hakker du opp i grove biter (jeg deler hver rute i seks like biter). 

Eggene og sukkeret pisker du lett sammen i en bolle - du trenger ikke kjøkkenmaskin. Tilsett alt det tørre og så det smeltede smøret. Bland sammen akkurat så lenge som er nødvendig for å få en jevn røre. Tilsett deretter melkesjokoladen og rør rundt. Hell røren i langpannen og fordel den så jevnt som mulig. 

Kaken stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter. Ikke stek den for lenge - da blir den tørr.

Avkjøl kaken på rist. Del den opp med å bruke en utstikker hvis du har eller du kan bruke et glass. Du kan selvfølgelig dele de inn i firkanter om du heller vil det.

dav

Hakk den hvite sjokoladen og smelt den over vannbad. Hell den smeltede sjokoladen over i en sprøytepose (eller plastpose) og lag et veldig lite hull. Har du ikke poser, kan du bruke en gaffel og rinse sjokoladen over stykkene. Dryss over et lett lag med gullstrøssel/gullstøv - så skinner de litt ekstra. 

dav

dav

#brownies #langpanne #sjokolade #melkesjokolade #bake #bakst #langpannekake #kake

 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no