Julekjkkenet mitt er klart

  • 26.11.2016, 19:08
Jeg nsker deg velkommen til dele det med meg!! I morgen er det frste sndag i advent - og da er det p tide finne frem julestemningen p kjkkenet. Jeg elsker julen og adventstiden s mye at jeg pynter to ganger - frst med sn p vinduene, nisser, hvite julestjerner og lilla lys til advent. Lille julaften byttes all pynten ut med nisser, rde julestjerner, r...

Viste du at kjkkenvekten kan delegge baksten din?

  • 21.09.2016, 20:48
Mislykkes du med baksten din, kan det faktisk skylde noe s enkelt som at vekten din ikke er nyaktig nok. Selv sm avvik kan gjre at bakverket ditt mislykkes - spesielt hvis du lager ting som makroner og marengs. Dere som har fulgt meg en stund, husker kanskje hvor mye jeg slet med de tingene en periode. Jeg prvde alle triks i boka - og likevel endte alt i vasken - bokstavelig talt...

Grove pizzasnurrer

  • 13.09.2016, 15:43
Pizzasnurrer er et fint matpakkealternativ her i huset - s i dag har jeg laget en sunn variant. Pizzasnurrer kan noen ganger bli litt trre - s denne gangen har jeg laget noks lse snurrer - og jeg synes det fungerte bra med tanke p smak - men blir litt klissete - s derfor er det lurt sette dem i lave muffinsformer - eller store muffinsformer. Husk smre formene med matfett/olje -...

Ost- og skinkemuffins

  • 24.08.2016, 16:09
I disse dager er det populrt med ulike ting man kan variere nistematen med. Disse muffinsene passer ypperlig til det. I tillegg er de kjekke og ha med p tur - eller som mellommltid fr trening eller liknende. De ble veldig populre - og frste porsjon ble revet bort - og ingen kom til lagring i fryseren. I dag gjorde jeg noen forbedringer - og synes resultatet ble veldig bra! Hper du lar de...

Hvordan spise sunnere, billigere og bedre?

  • 10.08.2016, 12:55
  I august - som i januar - skal det meste vre sunnere og billigere. Jeg er ingen ernringsekspert av noe slag - men jeg kan si med sikkerhet at du kan oppn alt dette med bake brdmaten din selv. Enten du spiser brd, polarbrd eller rundstykker - kan du spare mye penger og sukker p bake dem selv. Her i huset er det polarbrd og rundstykker som er favorittene. Kanskje kan det ...

Shoppingtips for bakeglade i Sverige

  • 20.07.2016, 11:42
Matbutikkene i Sverige er et eldorado for bakeelskere som meg. Ikke bare er mange av tingene mye billigere enn hjemme - det er ogs et mye bredere utvalg av bakevarer i matbutikkene. Prisene varierer litt fra butikk til butikk - men p de aller fleste varene vil du spare mye penger uansett. For at du skal kunne g mer mlrettet p shopping - har jeg laget en liste med mine favorittkjp. Ser du ...

Vaniljekrem

  • 23.05.2016, 15:09
Hjemmelaget vaniljekrem er fantastisk godt! Jeg har prvd flere oppskrifter - men denne er helt klart min nye favoritt. Kremen smaker like godt i gjrbakst som skolebrd og solskinnsboller - eller p pavlova eller i bltekake. Det er ikke vanskelig - du m bare huske ikke slurve med rringen underveis. Nr du har gjort det et par ganger - sitter det i fingrene - og du vil neppe...

Grove scones med ntter og br

  • 26.04.2016, 12:44
Disse sconesene vinner neppe noen skjnnhetskonkurranse, men fr lov til bli med p bloggen likevel - siden de smakte s godt. Jeg har av og til kjpt grove scones p bakerier, og synes det er veldig godt. Derfor tenkte jeg at jeg skulle prve disse selv. Jeg spiser de uten plegg, men de kan sikkert spises med plegg p ogs. Burde nok lagt de blbrene litt i maizena fr jeg tok dem i deige...

Mamma, kan du bake en Tellefantkake?

  • 04.04.2016, 23:04
Minsten elsker disse telle-bkene om Tellefanten og de leses om og om igjen. I kveld kom han med denne boka og lurte han veldig p om jeg ikke kunne bake en slik kake som denne ste trollmoren baker.  Jeg: Hmmm, tja det kan jeg vel kanskje - ssen kake er det da? Eivind: Du ser oppskriften her mamma: ​ Jeg: Men, det er en bltkake - og det liker jo ikke du? Eivind: Nei, vet...

Deres favoritter i mars

  • 02.04.2016, 19:28
Nok en gang var polarbrdene mine et av de mest leste innlegg. Denne gangen laget jeg en ekstra grov variant med havre. I tillegg leste mange om hvordan dere enkelt og billig kan lage havremel selv. Det absolutt mest leste innlegget mitt i februar, var gulrotkaka med karamelliserte valntter. Det er den hittil beste kaka jeg har bakt:) Hper du lar deg friste til prve en av mars favoritte...

Hjemmelaget mandelmel

  • 02.04.2016, 18:30
Hvis du ikke fr tak i mandelmel p nrbutikken, har lyst til spare penger - eller liker best at alt er laget fra bunn av - kan du lage mandelmelet ditt selv. Det er ikke vanskelig, men litt tidkrevende er det jo - spesielt m man ha tid til la mandlene trke. Hvis du ikke gjr noe av ha med skallet - lager du mandelmelet veldig raskt. Jeg lagde mandelmel av 500 g mandler - s vurder tids...

Tynne knekkebrd "pyntet" med salt og sesamfr

  • 30.03.2016, 14:02
Jeg hadde lyst til prve lage noen hjemmelagde knekkebrd. P nettet fant jeg mange oppskrifter p slike frknekkebrd - men det er ikke mann og barn srlig begeistret for. Lsningen ble derfor prve lage knekkebrd p svensk vis - der selve knekkebrdet er uten hele korn - men man "pynter" med det man liker best. Oppskriften har jeg hentet fra programmet: Hele Sverige baker. Jeg synes ...

Hjemmelaget havremel - enkelt og billig:)

  • 29.03.2016, 10:56
Den siste tiden har jeg blitt veldig glad i den ntteaktige smaken bakeverket fr nr man bruker havremel. Jeg synes ikke man fr den samme effekten av bruke hele havregryn. Jeg bruker blant annet havremel i polarbrd og havrerundstykker. Havremel har ikke samme egenskaper som hvetemel - og hever ikke. Det er derfor viktig at havremelet ikke utgjr mer enn 1/3 av melmengden. Ferdig...

Ste pskefristelser

  • 23.03.2016, 12:45
Har du lyst til lage noe godt til pskedagene - fr du en oppsummering av mine pskepyntede stsaker. Hper du finner noe du har lyst til bake! Gi gjerne tilbakemelding hvis du baker noe - bde ris og ros!    Er du glad i makroner - er disse lekre stsakene noe for deg. Siden de er fylt med appelsinsjokolade er de spesielt egnet for pskedagene. Oppskrift og fremgangsmte finner...

I februar fikk bloggen et lft!

  • 01.03.2016, 14:14
Ikke minst takket vre Anne Brith (annebrith.no) som delte min nyopprettede facebooksiden p sin side. Det er kjempegy at det er 330 mennesker som flger facebooksiden min - mye mer enn jeg hpet p. N gjelder det bare holde p flgerene mine! Har du ikke sett faebooksiden min - finner du den her: Runas bakegleder Setter veldig stor pris p at dere leser bloggen min - og hper dere lar der...

Hmmm, kan jeg bli den utvalgte i lotto ogs?

  • 20.02.2016, 11:41
Hvorfor meg? Hvorfor akkurat meg? Det har jeg mange ganger lurt p. Fr ikke annet svar enn at jeg har hatt uflaks.  Grdig mye uflaks... Min diagnose kombinert med tilbakefall og kronisk hodepine gir en sannsynlighet p: 0,000000013 %   Tenk hvis jeg istedet hadde hatt grdig mye flaks? For eksempel vunnet frstepremien i lotto? Sannsynligheten for 7 re...

Grove muffins med ost og skinke

  • 16.02.2016, 16:49
Barna synes alltid det er stasmed noe ekstra i matpakka - s i dag hadde jeg lyst til prve noe nytt. Jeg kom fram til at grove muffins ville vre morsomt prve ut. Jeg lette litt rundt p nettet - og slo sammen det beste av flere oppskrifter - til denne. Barna er p vift, s enn s lenger er de bare kvalitetskontrollert hos oss voksne. Vi syntes i hvert fall de ble saftig og gode. Hper du...

Mer skal ikke til...

  • 15.02.2016, 10:49
for varme et morshjerte <3 Et bilde som minner meg p hva som er det aller viktigste i livet mitt - familien min <3 Dette bildet skal jeg ta en kikk p nr dagen er gr - s er jeg sikker p at det vil gi meg glede! Jovisst fikk jeg bde blomster og sjokolade - men det er disse tegningene som varer lengst! Kanskje fikk du noen fine tegninger til morsdagen? Takk for at du leste &l...

Kesamlapper - et sunnere alternativ p pannekakedagen

  • 09.02.2016, 15:30
Spr du meg, er de mye bedre ogs. I motsetning til resten av familien, er jeg ikke s glad i pannekaker - men lapper derimot - er knallgodt! En bonus, er at denne varianten faktisk ikke er s usunn. Jeg steker lappene p en takke - og trenger ikke bruke smr, men du kan selvflgelig steke dem i en stekepanne ogs:) Ingredienser 2 egg3 ss sukker2 ss fullkornshvetemel3 ss hvetemel2 ts bakepulv...

Her endte dagens frste forsk p hjertemakroner

  • 09.02.2016, 11:25
Nettopp - rett i vasken... Den italienske marengsen ble full av sukkerklumper:(( Dette er frste gang jeg lager makroner basert p italiensk marengs, det har jeg nemlig lest at er mye lettere og bedre... Det gikk ikke s bra den frste gangen jeg lagde makroner sist heller - s vi fr satse p at det gr bedre nr jeg gyver ls om en time eller to. N skal jeg bare furte ferdig frst;) S...

Grove scones - raskt og enkelt

  • 23.01.2016, 09:51
I dag skal vi p dagstur til Bortelid for se til campingvogna. Jeg hadde lyst p noe godt og nybakt til frokost - s da ble det scones. De krever verken elting eller heving, trilling eller kjevling - og er dermed gjort i en fei. Ingredienser 220 g hvetemel220 g finmalt sammalt hvete1 ss bakepulver1 1/2 ss sukker1 ts salt3 dl ekstra lettmelk4 ss rapsolje Fremgangsmte Sett stekeovnen p 20...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no