Julekjøkkenet mitt er klart

  • 26.11.2016, 19:08
Jeg ønsker deg velkommen til å dele det med meg!! I morgen er det første søndag i advent - og da er det på tide å finne frem julestemningen på kjøkkenet. Jeg elsker julen og adventstiden så mye at jeg pynter to ganger - først med snø på vinduene, nisser, hvite julestjerner og lilla lys til advent. Lille julaften byttes all pynten ut med nisser, røde julestjerner, r...

Viste du at kjøkkenvekten kan ødelegge baksten din?

  • 21.09.2016, 20:48
Mislykkes du med baksten din, kan det faktisk skylde noe så enkelt som at vekten din ikke er nøyaktig nok. Selv små avvik kan gjøre at bakverket ditt mislykkes - spesielt hvis du lager ting som makroner og marengs. Dere som har fulgt meg en stund, husker kanskje hvor mye jeg slet med de tingene en periode. Jeg prøvde alle triks i boka - og likevel endte alt i vasken - bokstavelig talt...

Grove pizzasnurrer

  • 13.09.2016, 15:43
Pizzasnurrer er et fint matpakkealternativ her i huset - så i dag har jeg laget en sunn variant. Pizzasnurrer kan noen ganger bli litt tørre - så denne gangen har jeg laget nokså løse snurrer - og jeg synes det fungerte bra med tanke på smak - men blir litt klissete - så derfor er det lurt å sette dem i lave muffinsformer - eller store muffinsformer. Husk å smøre formene med matfett/olje -...

Ost- og skinkemuffins

  • 24.08.2016, 16:09
I disse dager er det populært med ulike ting man kan variere nistematen med. Disse muffinsene passer ypperlig til det. I tillegg er de kjekke og ha med på tur - eller som mellommåltid før trening eller liknende. De ble veldig populære - og første porsjon ble revet bort - og ingen kom til lagring i fryseren. I dag gjorde jeg noen forbedringer - og synes resultatet ble veldig bra! Håper du lar de...

Hvordan spise sunnere, billigere og bedre?

  • 10.08.2016, 12:55
  I august - som i januar - skal det meste være sunnere og billigere. Jeg er ingen ernæringsekspert av noe slag - men jeg kan si med sikkerhet at du kan oppnå alt dette med å bake brødmaten din selv. Enten du spiser brød, polarbrød eller rundstykker - kan du spare mye penger og sukker på å bake dem selv. Her i huset er det polarbrød og rundstykker som er favorittene. Kanskje kan det ...

Shoppingtips for bakeglade i Sverige

  • 20.07.2016, 11:42
Matbutikkene i Sverige er et eldorado for bakeelskere som meg. Ikke bare er mange av tingene mye billigere enn hjemme - det er også et mye bredere utvalg av bakevarer i matbutikkene. Prisene varierer litt fra butikk til butikk - men på de aller fleste varene vil du spare mye penger uansett. For at du skal kunne gå mer målrettet på shopping - har jeg laget en liste med mine favorittkjøp. Ser du ...

Vaniljekrem

  • 23.05.2016, 15:09
Hjemmelaget vaniljekrem er fantastisk godt! Jeg har prøvd flere oppskrifter - men denne er helt klart min nye favoritt. Kremen smaker like godt i gjærbakst som skolebrød og solskinnsboller - eller på pavlova eller i bløtekake. Det er ikke vanskelig - du må bare huske å ikke slurve med røringen underveis. Når du har gjort det et par ganger - sitter det i fingrene - og du vil neppe...

Grove scones med nøtter og bær

  • 26.04.2016, 12:44
Disse sconesene vinner neppe noen skjønnhetskonkurranse, men får lov til å bli med på bloggen likevel - siden de smakte så godt. Jeg har av og til kjøpt grove scones på bakerier, og synes det er veldig godt. Derfor tenkte jeg at jeg skulle prøve disse selv. Jeg spiser de uten pålegg, men de kan sikkert spises med pålegg på også. Burde nok lagt de blåbærene litt i maizena før jeg tok dem i deige...

Mamma, kan du bake en Tellefantkake?

  • 04.04.2016, 23:04
Minsten elsker disse telle-bøkene om Tellefanten og de leses om og om igjen. I kveld kom han med denne boka og lurte han veldig på om jeg ikke kunne bake en slik kake som denne søte trollmoren baker.  Jeg: Hmmm, tja det kan jeg vel kanskje - åssen kake er det da? Eivind: Du ser oppskriften her mamma: ​ Jeg: Men, det er en bløtkake - og det liker jo ikke du? Eivind: Nei, vet...

Deres favoritter i mars

  • 02.04.2016, 19:28
Nok en gang var polarbrødene mine et av de mest leste innlegg. Denne gangen laget jeg en ekstra grov variant med havre. I tillegg leste mange om hvordan dere enkelt og billig kan lage havremel selv. Det absolutt mest leste innlegget mitt i februar, var gulrotkaka med karamelliserte valnøtter. Det er den hittil beste kaka jeg har bakt:) Håper du lar deg friste til å prøve en av mars´ favoritte...

Hjemmelaget mandelmel

  • 02.04.2016, 18:30
Hvis du ikke får tak i mandelmel på nærbutikken, har lyst til å spare penger - eller liker best at alt er laget fra bunn av - kan du lage mandelmelet ditt selv. Det er ikke vanskelig, men litt tidkrevende er det jo - spesielt må man ha tid til å la mandlene tørke. Hvis du ikke gjør noe av å ha med skallet - lager du mandelmelet veldig raskt. Jeg lagde mandelmel av 500 g mandler - så vurder tids...

Tynne knekkebrød "pyntet" med salt og sesamfrø

  • 30.03.2016, 14:02
Jeg hadde lyst til å prøve å lage noen hjemmelagde knekkebrød. På nettet fant jeg mange oppskrifter på slike frøknekkebrød - men det er ikke mann og barn særlig begeistret for. Løsningen ble derfor å prøve å lage knekkebrød på svensk vis - der selve knekkebrødet er uten hele korn - men man "pynter" med det man liker best. Oppskriften har jeg hentet fra programmet: Hele Sverige baker. Jeg synes ...

Hjemmelaget havremel - enkelt og billig:)

  • 29.03.2016, 10:56
Den siste tiden har jeg blitt veldig glad i den nøtteaktige smaken bakeverket får når man bruker havremel. Jeg synes ikke man får den samme effekten av å bruke hele havregryn. Jeg bruker blant annet havremel i polarbrød og havrerundstykker. Havremel har ikke samme egenskaper som hvetemel - og hever ikke. Det er derfor viktig at havremelet ikke utgjør mer enn 1/3 av melmengden. Ferdig...

Søte påskefristelser

  • 23.03.2016, 12:45
Har du lyst til å lage noe godt til påskedagene - får du en oppsummering av mine påskepyntede søtsaker. Håper du finner noe du har lyst til å bake! Gi gjerne tilbakemelding hvis du baker noe - både ris og ros!    Er du glad i makroner - er disse lekre søtsakene noe for deg. Siden de er fylt med appelsinsjokolade er de spesielt egnet for påskedagene. Oppskrift og fremgangsmåte finner...

I februar fikk bloggen et løft!

  • 01.03.2016, 14:14
Ikke minst takket være Anne Brith (annebrith.no) som delte min nyopprettede facebooksiden på sin side. Det er kjempegøy at det er 330 mennesker som følger facebooksiden min - mye mer enn jeg håpet på. Nå gjelder det bare å holde på følgerene mine! Har du ikke sett faebooksiden min - finner du den her: Runas bakegleder Setter veldig stor pris på at dere leser bloggen min - og håper dere lar der...

Hmmm, kan jeg bli den utvalgte i lotto også?

  • 20.02.2016, 11:41
Hvorfor meg? Hvorfor akkurat meg? Det har jeg mange ganger lurt på. Får ikke annet svar enn at jeg har hatt uflaks.  Grådig mye uflaks... Min diagnose kombinert med tilbakefall og kronisk hodepine gir en sannsynlighet på: 0,000000013 %   Tenk hvis jeg istedet hadde hatt grådig mye flaks? For eksempel vunnet førstepremien i lotto? Sannsynligheten for 7 re...

Grove muffins med ost og skinke

  • 16.02.2016, 16:49
Barna synes alltid det er stasmed noe ekstra i matpakka - så i dag hadde jeg lyst til å prøve noe nytt. Jeg kom fram til at grove muffins ville være morsomt å prøve ut. Jeg lette litt rundt på nettet - og slo sammen det beste av flere oppskrifter - til denne. Barna er på vift, så enn så lenger er de bare kvalitetskontrollert hos oss voksne. Vi syntes i hvert fall de ble saftig og gode. Håper du...

Mer skal ikke til...

  • 15.02.2016, 10:49
for å varme et morshjerte <3 Et bilde som minner meg på hva som er det aller viktigste i livet mitt - familien min <3 Dette bildet skal jeg ta en kikk på når dagen er grå - så er jeg sikker på at det vil gi meg glede! Jovisst fikk jeg både blomster og sjokolade - men det er disse tegningene som varer lengst! Kanskje fikk du noen fine tegninger til morsdagen? Takk for at du leste &l...

Kesamlapper - et sunnere alternativ på pannekakedagen

  • 09.02.2016, 15:30
Spør du meg, er de mye bedre også. I motsetning til resten av familien, er jeg ikke så glad i pannekaker - men lapper derimot - er knallgodt! En bonus, er at denne varianten faktisk ikke er så usunn. Jeg steker lappene på en takke - og trenger ikke bruke smør, men du kan selvfølgelig steke dem i en stekepanne også:) Ingredienser 2 egg3 ss sukker2 ss fullkornshvetemel3 ss hvetemel2 ts bakepulv...

Her endte dagens første forsøk på hjertemakroner

  • 09.02.2016, 11:25
Nettopp - rett i vasken... Den italienske marengsen ble full av sukkerklumper:(( Dette er første gang jeg lager makroner basert på italiensk marengs, det har jeg nemlig lest at er mye lettere og bedre... Det gikk ikke så bra den første gangen jeg lagde makroner sist heller - så vi får satse på at det går bedre når jeg gyver løs om en time eller to. Nå skal jeg bare furte ferdig først;) S...

Grove scones - raskt og enkelt

  • 23.01.2016, 09:51
I dag skal vi på dagstur til Bortelid for å se til campingvogna. Jeg hadde lyst på noe godt og nybakt til frokost - så da ble det scones. De krever verken elting eller heving, trilling eller kjevling - og er dermed gjort i en fei. Ingredienser 220 g hvetemel220 g finmalt sammalt hvete1 ss bakepulver1 1/2 ss sukker1 ts salt3 dl ekstra lettmelk4 ss rapsolje Fremgangsmåte Sett stekeovnen på 20...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no