Tebriks

  • 17.02.2017, 18:18
Disse tebriksene er skikkelig gode - men litt "vanskelig" å få fine. Det er viktig at du bruker tørrgjær - og ikke lar dem etterheve lenger enn 10-15 minutter. Jeg har nemlig testet begge deler - noen som gjør at de hvelver og blir rare snurrer i stedet;) De smaker selvfølgelig like godt da også - men ser ikke fullt så pene ut. Uansett resultat, er det helt klart verd å prøve dem. Oppskrif...

Havrerundstykker i langpanne

  • 08.01.2017, 14:24
Disse havrerundstykkene har blitt en av våre nye favoritter denne julen. Jeg synes havre gir en utrolig god smak på rundstykker og brød - og jeg bruker det mye. Du får kjøpt det ferdig i butikken, men du kan også lage det selv i en blender. Detaljer om hvordan,  finner du her. Det er lettvint å steke alle rundstykkene i en omgang - da går hele prosessen raskere.  Det er...

Halvgrove, flettede rundstykker med kesam - før og nå

  • 22.11.2016, 21:38
I dag er bloggen blitt ett år gammel - HURRA!! Nå har bloggen over 450 følgere på Facebook (Runas bakegleder) - og jeg får stadig hyggelige tilbakemeldinger på det jeg baker. Mye har skjedd med utseende siden jeg startet - nå har mange flere bilder - og tydeligere beskrivelser. Jeg synes i hvert fall det ser mye bedre ut! Derfor har jeg i dag bakt de samme rundstykkene - og lagt ...

Grove rundstykker i langpanne

  • 08.11.2016, 12:29
Her i huset spiser vi mye rundstykker, men det går for det meste i gamle favoritter. Her om dagen så jeg en oppskrift hos Anne Brith som fristet meg - grove rundstykker laget i langpanne - hennes innlegg kan du lese her. Jeg synes det er veldig lettvint når man kan steke alle rundstykkene på en gang slik, så jeg bestemte meg for å prøve. Alle i familien ble kjempefornøyde - og disse kommer gara...

Langpannebrød med havre

  • 31.10.2016, 21:49
Langpannebrød er en enkel måte å lage gode rundstykker på - og de passer godt i matpakka. Jeg har prøvd flere varianter og oppskrifter - men dette er min hittil beste! Håper du lar deg friste og inspirere! Ingredienser 400 g hvetemel 400 g fullkornshvetemel (ekstra finmalt sammalt hvete) 200 g havremel 3,5 dl ekstra lettmelk 3,5 dl vann 2 ss nøytral olje 1 ts salt 1 ts honning el...

Åtteflettet loff - uten laktose og egg

  • 04.10.2016, 16:06
Dette er loffen for deg som har lyst på en skikkelig utfordring - og/eller deg som må holde deg unna laktose og egg. Er du ikke klar for utfordringen, kan du nøye deg med en enklere flette som fletteloff i form eller fireflettet loff. Du kan selvfølgelig bare legge deigen rett i formen også om du vil. Loffen er bakt med laktosefri melk og margarin - men bortsett fra saltmengden, kan du helt fin...

Eltefrie firkornrundstykker

  • 01.10.2016, 21:29
Eltefrie rundstykker er en glimrende måte å få nystekte rundstykker til frokost i helgene på. Denne gangen har jeg laget en variant med masse frø. Ideen har jeg fått hos Kvardagsmat.no - hennes oppskrift finner du her. Da håper jeg du lar deg friste!     Ingredienser 200 g hvetemel 150 g fullkornshvetemel (ekstra finmalt sammalt hvete) 100 g sammalt hvete fin 25 g s...

Grove hamburgerbrød

  • 12.09.2016, 21:04
Fiskehamburger er en hverdagshit her i huset - og denne gangen tenkte jeg at jeg skulle lage hamburgerbrødene selv. Har laget dem med halvt om halvt grovt mel denne gangen. De var saftige og myke - og mye mer mettende enn brødene du kjøper på butikken. Jeg har tatt utgangspunkt i Ida Gran-Jansens oppskrift på myke brioche hamburgerbrød. Hennes oppskrift kan du lese her. Håper du lar deg fr...

Grove matmuffins med gulrot, ost og skinke

  • 08.09.2016, 18:14
Minsten synes det er veldig kort tid til å spise på skolen i forhold til barnehagen. Dermed gjelder det å putte noe som er så godt at det glir fort ned - men likevel er sunt. Dermed lagde jeg en skikkelig sunn muffins - med både gulrot og mais, havregryn og grovt mel. To muffins er passe porsjon - og blir spist hver gang. Jeg fryser dem ned - og tar dem opp om morgenen. Putter dem noen&nbs...

Havrekranser

  • 05.09.2016, 12:34
Forandring fryder når det kommer til rundstykker - og jeg liker både å teste ut nye oppskrifter og nye formasjoner. Inspirasjonen fant jeg i min gamle kokebok fra 1968, så tradisjonsoppskrifter blir aldri for gamle... Jeg har gitt rundstykkene den deilige smaken av havre. Kransene er ikke vanskelige å lage - og du får detaljerte bilder sammen med oppskriften. Håper du lar deg friste!  ...

Halvgrove pitabrød

  • 30.08.2016, 20:30
Pitabrød kan brukes til så mangt - og er alltid kjekt å ha i fryseren. På samme måte som med annen gjærbakst - er det både billigere, bedre og sunnere å lage pitabrødene selv. Sånn til hverdagsmiddagen, synes jeg det er kjekt å bruke litt grovt mel i pitabrødene. Fremgangsmåten har jeg funnet hos Fru Timian - og jeg synes brødene blir delt mer på midten inni - enn andre oppskrifter jeg har test...

Grove havrerundstykker

  • 29.08.2016, 15:49
I helgen baker jeg nesten alltid rundstykker og noen ganger tester jeg ut nye oppskrifter. Denne gangen har jeg laget grove rundstykker med den gode smaken av havre. Jeg har brukt både havregryn og havremel. Havremel kan du kjøpe i butikken - eller lage selv - hvordan kan du lese her. Rundstykkene falt i smak hos både små og store - så kanskje du skal prøve dem du også? Håper i hvert fall ...

Eltefri focaccia i langpanne

  • 19.08.2016, 10:21
Skal du lage focaccia til et selskap, kan det være veldig kjekt å kunne sette deigen dagen før. I tillegg slipper du å bruke tid på elting også:) Dette var første gang jeg laget focaccia - og synes den ble luftig og god. Oppskriften er inspirert av Kvardagsmat.no - hennes innlegg kan du lese her.  Ingredienser 8 dl lunka vann 1000 g mel 2 ts salt 1 ts tørrgjær 4 ss olivenolje T...

Firkornsbrød

  • 10.08.2016, 11:38
Det er ikke så ofte jeg baker brød - for barna foretrekker polarbrød. Men, hvis jeg først skal bake brød - må det være masse hele korn inni synes jeg:) Denne gangen har jeg - som navnet sier - brukt fire forskjellige frøsorter - men du kan selvfølgelig bruke de sortene du liker best selv. Brødet er halvgrovt og deigen holder til to middels store brød. Håper du lar deg friste! Ingredienser...

Pølsebrød

  • 02.07.2016, 11:29
Da jeg lagde hamburgerbrød for første gang - fant jeg ut at dette også måtte gjøres med pølsebrød. Jeg tok utgangspunkt i Ida Gran-Jansens oppskrift på hamburgerbrød, men reduserte salt og sukkermengden. Pølsebrødene ble luftige, myke og saftige - og passet veldig godt til mektige pølser - som oste- eller baconpølser. Skal de brukes til wienerpølser, kan nok brødene med fordel lages noe mi...

Hamburgebrød

  • 25.06.2016, 12:41
Her forleden lagde jeg hamburgerbrødene selv for aller første gang. Det var utrolig godt! De var både luftige, myke og saftige - og satte en ekstra spiss på hamburgeren denne dagen. Det kommer garantert ikke til å bli siste gang jeg lager dem. De er nokså store - så hvis du har vanlige burgere - tror jeg kanskje jeg vil anbefale å redusere størrelsen til 100 gram per brød. Jeg har brukt Ida Gra...

Halvgrove rundstykker med hele frø

  • 19.06.2016, 12:09
Rundstykker smaker alltid godt - og vi voksne i familien liker veldig godt rundstykker med hele frø/kjerner. Jubelen står ikke helt i taket hos barna, men de ble godkjent under tvil. Disse rundstykkene er luftige og saftige - og har masse frø og kjerner. Håper du lar deg friste og inspirere:) Ingredienser 475 g hvetemel 500 g fullkornshvetemel (ekstra finmalt sammalt hvete) 100 g ...

Kaldhevet, halvgrovt brytebrød

  • 30.05.2016, 11:11
Denne helgen har jeg testet ut kaldheving - og er godt fornøyd med resultatet. Det passer spesielt godt for deg som har arbeidslyst på kveldstid, men trøtt om morgenen (altså ikke meg egentlig...) Syntes det var kjekt å lage akkurat det vi trengte til frokost - så derfor laget jeg bare en liten porsjon. Jeg satte rundstykker tett i en form - så da ble det et slags brytebrød. Du k...

Mine favoritter til 17.mai-frokosten

  • 15.05.2016, 14:28
Mange pleier å servere en ekstra god frokost på 17.mai - og da smaker det ekstra godt med hjembakt loff og rundstykker. Rundstykkene blir selvfølgelig like gode etter en tur i frysen. Sett dem inn i kald ovn, sett på varmluft 150 grader i ca 12 minutter. Skru av ovnen og la dem hvile så varmen får bredt seg helt inn til midten. Jeg har plukket ut tre av mine favoritter - håper en av d...

Halvgrove havreknuter

  • 15.05.2016, 14:19
Knuterundstykkene er en av familiens favoritter - og denne gangen tenkte jeg å lage en litt grovere versjon. Jeg synes likevel de klarer å holde på favorittstempelet sitt med tanke på smak - så håper de faller i smak hos dere også! Havremel kan du lage selv ved å male havregryn - mer om det kan du lese her. Fullkornshvetemelet synes jeg er ypperlig, men du kan også bruke finmalt sammalt hvete h...

Loff med urter, salt og ost

  • 07.05.2016, 18:48
Denne loffen passer perfekt sammen med mat - for eksempel pasta, lasagne eller supper. Loffen kan fylles med det du liker av smaker - jeg har valgt hvitløk, basillikum, persille, havsalt og gulost. Oppskriften er til to små loff. Ideen har jeg fått av Ida Gran-Jansen, som har laget en loff med pesto og parmesan - hennes innlegg kan du lese her. Håper du lar deg fri...

Halvgrove scones

  • 23.04.2016, 14:31
Hvis man er tom for brød og rundstykker - er det scones et fint alternativ. Siden de verken skal eltes eller heves - er de ferdige på en liten halvtime. I tillegg smaker det jo veldig godt:) Håper du lar deg friste og inspirere! Ingredienser 220 g hvetemel 220 g fullkornshvetemel (ekstra finmalt sammalt hvete) 1 ss bakepulver 1 ss sukker 1 ts salt 3 dl ekstra lettmelk 4 ss fly...

Grove fletterundstykker med havre og kesam

  • 19.04.2016, 22:35
Noen ganger liker jeg å bake noe annet enn polarbrød - og disse fletterundstykkene er både pene å se på og smaker godt. Flettingen er ikke vanskelig - og jeg har tatt bilder av alle stegene, så du får det nok til! Rundstykkene har både godt med grovt mel og kesam - så de er absolutt av den sunne sorten også. Så håper jeg du lar deg friste og inspirere! Ingredienser 300 g fullkornshveteme...

Eltefrie, halvgrove rundstykker

  • 23.03.2016, 08:46
Her i familien er vi veldig glad i nystekte rundstykker til frokost - også når vi er på ferie. Jeg har endel frosne rundstykker som jeg tar med, men når det er tomt - tyr jeg til disse eltefrie rundstykkene. De kan du lage med liten plass og lite utstyr. Jeg har laget disse en del ganger i campingvogna. Jeg veier bare opp ingrediensene hjemme før jeg drar - så er det bare vann som trengs. Håper...

Halvgrove pitabrød

  • 18.03.2016, 08:48
Fylte pitabrød er en stor hit her i heimen, og derfor tenkte jeg at det måtte jo være mye bedre å lage disse selv - som sagt, så gjort:) De var helt klart bedre enn kjøpte - og overraskende raske å lage. Lag gjerne dobbelt porsjon og legg dem i frysen - de tiner på noen få minutter i ovnen. Håper du lar deg friste til å prøve dem selv:)   Ingredienser 2,5 dl ekstra lettmelk 150 g ...

Havreroser

  • 16.03.2016, 18:05
Havremel har blitt en av mine favoritter i gjærbakst for tiden, jeg synes det gir en veldig god smak - nesten litt nøtteaktig. I går bakte jeg fine rundstykker - så i dag måtte det bli noen grove. Samtidig hadde jeg lyst til å prøve samme måten å knytte rundstykker på en gang til. Ideen er hentet fra Kvardagsmats valnøttroser, men oppskriften er min egen. Det gikk, som jeg forven...

Påskeroser - deilige rundstykker til påskefrokostene

  • 15.03.2016, 12:57
I dag har jeg tryllet om familiens favorittrundstykker - knyttede frokostbrød - til påskefargede rosetter. Ideen fikk jeg fra Kvardagsmat sine Valnøttroser, men oppskriften er min egen. Det var litt knotete å få til rosene, men det er nok fordi denne deigen har en mer klissete konsistens enn en grovere deig. Uansett synes jeg de ble fine og gleder meg til å nyte dem i de glade påskedagene. Gidd...

Halvgrovt langpannebrød

  • 02.03.2016, 10:12
Jeg har prøvd meg på langpannebrød et par ganger før - men har liksom ikke fått det helt til. Denne gangen har jeg derfor satt sammen oppskriften selv og synes det ble mye bedre denne gangen. Håper du lar deg inspirere og friste! Ingredienser 400 g hvetemel 500 g fullkornshvetemel (Fibra) 100 g sammalt hvete - fin 2 dl ekstra lettmelk 4,5 dl vann 2 ss nøytral olje 1 ts salt 1 ts h...

Knyttede havrerundstykker

  • 26.02.2016, 21:22
I dag har jeg laget et sunnere alternativ til de knyttede frokostbrødene mine. De er en av familiens frokosfavoritter, men siden de inneholder kun fint mel og mye smør - sparer jeg dem til de store anledningene. Derfor har jeg byttet ut noe av det fine hvetemelet med havremel - i tillegg har jeg nesten halvert smørmengden. Havremel får du kjøpt på butikken, eller du kan lage det selv ved å...

Ekstra grove rundstykker med hele korn

  • 17.02.2016, 07:39
  I går tikket det inn en melding fra lillesøster om jeg hadde en oppskrift på supergrove rundstykker. Måtte innrømme at ingen av oppskriftene mine til nå er supergrove. Det er nemlig lite populært både hos mann og barn. I tillegg synes jeg det er lett at rundstykkene blir tørre og kompakte. Men, hva gjør man ikke for verdens beste lillesøster? Joda, så her har jeg testet meg fram til en ...

Grovere, eltefrie rundstykker - enda enklere:)

  • 26.01.2016, 10:32
Innimellom må vi ha litt variasjon fra polarbrødene, og da er disse rundstykkene populære. Lite er så godt som nystekte rundstykker til frokost. Disse rundstykkene er ganske grove, så de passer godt til hverdags (og i januar). Ideen har jeg fått hos Kvardagsmat.no, men oppskriften er min. Deigen røres sammen om kvelden og så hever den over natten - ingen elting er nødvendig. Se fremgangsmå...

Fletteloff i form

  • 25.12.2015, 19:18
Hjemmelaget loff er enkelt, billig og ikke minst - mye bedre - enn loffen du kjøper på butikken. Den metter også mye bedre. Fletter du loffen, blir den ekstra lekker på bordet  - og passer til enhver anledning du koser deg med loff, enten det er rekemiddag, koldtbord eller du vil unne deg noe ekstra godt til søndagsfrokosten. Denne gangen har jeg laget en enkel fletteloff som jeg har ...

Fletteloff - flettet med fire emner

  • 15.12.2015, 14:39
Fletteloff hører med til store og små anledninger. Den både smaker - og metter bedre enn den du får i butikken. I dag har jeg laget en variant hvor jeg fletter med fire emner. Det er ikke så vanskelig som det ser ut til - og det gjør at de ser ekstra fristende ut. Denne deigen gir to store loff.  Ingredienser 1000 g hvetemel 1 pk fersk gjær 1 1/2 ss luftigere bakst 1 1/2 t...

Knyttede frokostbrød - luksusrundstykker til søndagsfrokosten

  • 29.11.2015, 10:58
Disse frokostbrødene er helt sinnsykt gode. Hovedgrunnen til det, er nok alt smøret (eller mer korrekt: margarinen). I dag var det bare lovord rundt frokostbordet fra de minste: "aldri smakt bedre " og verdens beste"! Bak - og nyt!  Ingredienser 1000 g hvetemel 175 g margarin 2 ts salt 3 dl ekstra lettmelk 3 dl vann 1 pk fersk gjær   Fremgangsmåte Bland mel og salt i en boll...

Grove, men barnevennlige rundstykker med kesam

  • 27.11.2015, 19:52
Da var det jammen tomt i fryseren igjen, både de flettede rundstykkene og polarbrødene er allerede spist opp. Da er det ingen vei utenom litt mer baking (heldigvis). Denne gangen prøvde jeg meg på ekstra store rundstykker med kesam. Fullkornsmelet gir barnevennlig grovhet i rundstykkene, men vær oppmerksom på at det selges et utblandet fullkornshvetemel. Bruker du denne, må du tilpasse mengdene...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no