Croissant

  • 09.06.2016, 12:53
Hjemmelagde croissanter er utrolig godt. Det er verken sunt eller raskt å lage - men det er faktisk verd å unne seg det en sjelden gang. De kan fryses ned - og blir like gode tint:) Jeg har fulgt Ida Gran-Jansens oppskrift - for når man skal lage croissanter - er det viktig å være tålmodig og nøyaktig. Denne metoden foregår over to dager. Det er litt vanskelig å forklare dette - men har ta...

Pølsehorn

  • 31.05.2016, 13:43
Disse hornene er geniale til turmat eller til sultne unger på farta. Jeg har brukt 1/3 grovt mel for bedre metthetsfølelse - og pølser med mer kjøtt. Kylling- og kalkunpølser er ikke så lurt å bruke - da disse blåser seg veldig mye opp under steking og lager et hulrom i hornet så pølsa ramler ut (tro meg - jeg skulle være sunn sist...). Så håper jeg du lar deg friste og inspirere...

Forslag til morgendagens frokost

  • 13.02.2016, 11:38
I morgen er kanskje dagen du vil servere din kjære en ekstra god frokost - eller kanskje det er mamma som skal få frokost på senga? Her har jeg samlet fire av mine favoritter når det gjelder rundstykker. Håper du lar deg inspirere og friste til å prøve en av dem i helgen! Vil du ha det ekstra enkelt - kan du lage disse eltefrie rundstykkene. Frokostbrødene øverst til høyre er min favoritt. V...

Knyttede frokostbrød

  • 13.02.2016, 08:11
Disse rundstykkene er familiens absolutte favoritt. Frokostbrødene er saftige, sprø og myke på en gang - det er nok takket være margarinen, men hva gjør vel det når man ikke spiser dem hver dag. Er du glad i saltsmak, kan du bytte ut margarinen med smøret med setersmak. Den knyttede formen gjør dem ekstra lekre på frokostbordet:) Håper du lar deg inspirere og friste!   Ingredienser ...

Hverdagsboller med kanel og havregryn

  • 28.01.2016, 17:55
Så glade barn får man, når man serverer boller til dessert midt i uka:) Selv om de er litt grovere enn vanlige boller, falt de i god smak hos barna:) De smaker ekstra godt når de er lune og med litt melisglasur på toppen. Ingredienser 2,5 dl ekstra lettmelk1/2 pk gjær40 g flytende margarin (eller romtemperert)50 g sukker1 1/4 ts kanel1/2 ts salt60 ghavregryn100 g fullkornshvetemel310 g hvetem...

Grove fletterundstykker med kesam

  • 27.01.2016, 18:51
Noen dager passer det best å bakedet enkle, som de eltefrie rundstykkene. I dag var det på tide med noe litt mer tidkrevende. Jeg har laget flettede rundstykker før, men har justert litt på oppskriften denne gangen. Det er ikke vanskelig å lage slike rundstykker, men det tar litt mer tid. Jeg har flettet med fire emner denne gangen. Denne deigenblir 18-20 rundstykker. Ingredienser 375 g fullk...

Saftige pizzasnurrer med karbonadedeig og hjemmelaget tomatsaus

  • 20.01.2016, 16:05
Disse deilige pizzasnurrene kan nytes til lunsj, middag eller kveldsmat:) De kan også fryses. Har brukt litt fullkornshvetemel for økt metthetsfølelse. Hjemmelaget tomatsaus kan høres vanskelig ut - men er mye lettere enn du tror - og smaker utrolig mye bedre! Håper dere kan la dere friste! Ingredienser Deig300 g fullkornshvetemel700 g hvetemel3 dl kesam5 dl skummet melk1 pk fersk gjær50 g ma...

Saftige horn med ost og skinke - perfekt på reisen

  • 09.01.2016, 06:17
God morgen fra Kjevik. Nå sitter vi snart på flyet til Gran Canaria - og det er alltid godt å ha med litt frokost og niste. Disse fylte hornene synes jeg er kjempekjekke å ha med. Jeg har sneket inn litt fullkornsmel for å gi litt ekstra metthetsfølelse. Viktig å velge riktig mel her - det finnes også et som heter "hvetemel med fullkorn" eller noe sånt - og da er fullkornsmelet blandet ut. Jeg ...

Grove, eltefrie rundstykker - denne gangen hjemme på kjøkkenet

  • 04.01.2016, 11:09
Disse rundstykkene var såpass stor suksess i familien, på tross av litt trøblete gassovn, så jeg tenkte jeg måtte prøve dem hjemme også. Denne gangen reduserte jeg oppskriften litt - så den passer til min muffinsform som tar 12 små rundstykker. I tillegg byttet jeg ut litt av det fine melet med grovere mel. Både heveprosessen og stekeprosessen gikk litt enklere hjemme enn i campingvogna - så nå...

Eltefrie rundstykker i gassovn

  • 02.01.2016, 12:10
Det ble veldig godt!Deigen rørte jeg sammen med en sleiv i går kveld, dekket bollen med folie og lot den heve over natten. Hadde veldig kaldt vann og i campingvogna er det litt kaldt om natta - så lot den stå i 12 timer. Så klippet jeg opp et bakeark i 12 biter og kledde et muffinsbrett. Brukte så en isskje og lagde små kuler ned i hvert "muffinshull". Utfordringen var steking i den lille gas...

Halvgrove fletterundstykker med valnøtter

  • 29.12.2015, 12:57
Nå har vi kost oss med fint brød i flere dager - og det var på tide med noe grovere. Har tatt en pen overgang til januar, med halvparten grovt og fint mel:) Valnøtter setter en fin smak på brød og rundstykker synes jeg. Denne deigenblir 18-20 rundstykker. Ingredienser 350 g fullkornshvetemel150 g finmalt rugmel400 g hvetemel50 g finhakkede valnøtter1 ts salt1/2 pk fersk gjær6 dl ekstra lettme...

Hva med et langpannebrød til kveldsmaten (og frokosten i morgen)?

  • 06.12.2015, 17:14
I denne familien går det mye brødmat og som nevnt tidligere, er sjelden "vanlig" brød noen suksess. Blir jo litt kjedelig å bare lage polarbrød (selv om de er veldig gode), så noe nytt må jo prøves. Jeg ble inspirert av Kvardagsmat.no til å lage langpanne brød. Har prøv det et par ganger uten å få det helt bra - så denne gangen prøver jeg min egen variant på ingredienser og fremgangsmåte. Satse...

Grove, flettede rundstykker

  • 22.11.2015, 13:29
  Barna er ikke spesielt glad i brød - så da er grove rundstykker et bra alternativ. Siden jeg hadde kesam på lur, var det på tide å prøve noe nytt.  Til 18 rundstykker brukte jeg: 75 g lettkokte havregryn 225 g fint sammalt hvete 150 g finmalt rugmel 450 g hvetemel 1 ts salt 1/2 pk fersk gjær 6 dl skummet melk 1/2 beger kesam 1 ts honning   Blandet alt det tørr...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no