hits

Kokostrfler

  • 22.12.2016, 09:02
Dette er nok en nykommer i kakeboksene dette ret - og de blir garantert ikke gamle... Jeg har kalt disse kokostrfler, men de kalles ofte sjokoladeboller ogs:) Jeg pleier alltid kjpe med meg en pakke av disse p IKEA - men wow - disse var jo bde enkle lage - og sykt mye bedre enn de kjpte (hvis det er mulig da). Disse har lang holdbarhet, men neppe i mitt kjleskap;) Hper du lar deg f...

Vaniljefudge med pistasjntter og sjokolade - og litt salt

  • 21.12.2016, 12:10
Ingen over - ingen ved siden! Dette er den aller beste fudgen jeg har smakt - og tro meg - jeg har smakt endel. Denne fudgen med deilig smak av vanilje - fylt med sjokoladebiter og pistasjentter. I tillegg har jeg brukt endel salt for knekke av det ste. Denne m jeg lage flere ganger hvis jeg skal ha noe gi bort - ellers blir det rett og slett en julegave til meg selv....

Juleloff: fletteloff i form

  • 20.12.2016, 22:40
Det blir ikke jul uten hjemmelaget loff til julefrokosten. Hjemmelaget loff er enkelt, billig og ikke minst - mye bedre - enn loffen du kjper p butikken. Den metter ogs mye bedre. Denne gangen har jeg laget en enkel fletteloff som jeg har lagt i brdform - det klarer du fint! Vil du ha en strre utfordring - kan du flette med fire emner - beskrivelse finner du her. Er det ikke...

Brownie-mix

  • 16.12.2016, 18:01
Fortsatt ikke ferdig med alle julegavene? Hva med gi bort en browniemix til jul - jeg er helt sikker p at du kjenner flere som vil bli glad for en slik julegave! Denne spiselige julegaven trenger du ikke vre bakeflink for lage heller - og all annen kreativitet kan slippe til. Dette er ogs en fin gave for barna lage. Pynt med det du har liggende - og ikke glem legg ved rikti...

Melisglasur til pepperkakepynting

  • 11.12.2016, 11:20
Oppskrift p melisglasur - er det ndvendig da? Jeg har alltid bare blandet sammen melisglasuren for hnd - og prvd f den snn passe tykk. Det har som regel fungert, men da jeg oppdaget at Anne Brith publiserte en oppskrift - ble jeg nysgjerrig. For det hrtes jo litt lurt ut - i stedet for prve seg fram hver gang. S jeg testet det ut - og fikk perfekt melis, raskt o...

Brune pinner

  • 10.12.2016, 12:54
En ny julekake hos meg i r, er brune pinner. Det blir helt klart ikke siste gang. De hres jo litt kjedelig ut - men det er bare i navnet. De er seige med deilig smak av kanel - og overstrdd med mandler og perlesukker. En skikkelig bonus, er at de er enkle lage ogs! Oppskriften har jeg funnet hos Anne Brith - hennes innlegg kan dere lese her. Da hper jeg du ble fristet og inspirert t...

Serinakaker med pistasjntter og mandler

  • 06.12.2016, 21:40
Serinakaker er en av de enkleste julekakene lage, men er likevel en av vre favoritter. De sm kakene prydes med perlesukker og ntter. Jeg har brukt en kombinasjon av mandler og pistasjntter, i tillegg har jeg brukt en blanding av "norsk" og "svensk" perlesukker. Du kan selvflgelig velge g for den trasisjonelle varianten ogs:) Velg smr om du foretrekker det, men jeg foretrek...

Kokosmakroner med sjokolade

  • 03.12.2016, 21:59
Kokosmakroner er en av vre favoritter - og de blir ekstra gode med litt sjokolade p. I fjor testet jeg flere ulike metoder lage kokosmakroner p - og denne var en helt klar favoritt. Disse makronene er seige, saftige og smaker bare kokos - og er langt unna trre julekaker! De kan oppbevares i en tett boks eller du kan ha dem i fryseren. Oppskriften gir omtrent 25 kokosmakroner.  ...

Berlinerkranser

  • 02.12.2016, 09:51
Frst ut av julebaksten i r, er berlinerkranser som er ste, sm kranser som smelter i munnen. Jeg testet dem ut med bde margarin og smr. Deigen er litt enklere jobbe med nr du bruker margarin - forvrig preges jo smaken mye av hva du velger.  Du m rett og slett velge hva du liker best selv. Personlig er jeg ikke s glad i smrsmaken - men for mange er den alt... Du kan og...

Brownie-barer med sjokolade og peppermynte

  • 30.12.2015, 20:12
En siste "julebakst" p tampen av romjula ble det tid til. Fikk et spennende bakeblad fra USA i julegave, der fant jeg en oppskrift p: chocolate peppermint bar cookie. Litt knotete med omregning og oversettelser, men det ble bra til slutt. Synes den likner mer p en brownie enn en cookie i konsistensen - s derfor den "uriktige" oversettelsen. Kaken har konsistens som en brownie - seig og saft...

Pepperkakeboller, deilig gjrbakst med smaken av jul!

  • 18.12.2015, 20:33
Ingenting fr opp julestemningen som skikkelig pepperkakeduft i huset. Hndballjentene "mine" hadde siste trening fr jul i dag - og jeg hadde lyst til overraske dem med en liten godbit etter trening. DIsse bollene har jeg hatt lyst til prve siden Ida Gran-Jansen la de ut p bloggen sin i begynnelsen av desember - innlegget hennes finner du her. Bolleoppskriften er endret litt, men pepperk...

Pepperkaker p pinne

  • 17.12.2015, 20:51
En bursdagstradisjon for dagens bursdagsbarn her i heimen, er pepperkaker p pinne. Vi baker mange pepperkaker p forhnd og pynter halvparten. I bursdagen fr hvert barn en ferdigpyntet til spise - og fr pynte en selv - som de fr med seg hjem (i stedet for godtepose). Til pynting bruker vi melis, strssel av ulike slag, non stop og seigmenn. Det er veldig populrt hos alle barna - vel verd...

Peppermyntekonfekt (eller After Eight om du vil) er en skikkelig godbit til julekaffen

  • 13.12.2015, 17:36
Hvis man har lyst p noe godt, men litt mindre stt - er peppermyntekonfekt et godt alternativ. Den faller i smak hos bde store og sm. De er relativt enkle lage og f ingredienser. Peppermynteolje/essens fr du neppe p matbutikken, men bake/hobbybutikker ellerapoteket burde ha det. P apoteket finner du ogs tragant - det er ikke ndvendig, men gjr minten litt fastere. Ingredienser 300 ...

Karamellfudge - finnes ikke mye som er bedre enn det...

  • 12.12.2015, 20:00
Fltekarameller er veldig godt - men de slr ikke karmellfudge. Har elsket disse karamellene siden jeg fant dem p bloggen til Ida Gran-Jansen i fjor. Dette er nesten hennes oppskrift, bare noen sm justeringer. Denne gangen har jeg ogs gitt noen et tynt lag med melkesjokolade - det var ikke dumt:) Ingredienser 150 g brunt sukker1 boks stet, kondensert melk (ikke Vikingmelk)125 g margarin2 ...

Tomt for pepperkakedeig p butikken - ikke fortvil, her fr du vite hvordan du lager den selv:)

  • 11.12.2015, 22:56
N i disse priskrig-tider, er i hvert fall min nrbutikk tom for ferdig pepperkakedeig. Jeg tenkte jeg skulle sammenlikne hjemmelaget med ferdigkjpt - men n ser det ikke ut som om jeg fr tak i noe ferdig. Muligens er det like greit... Pepperkakedeigen er ikke vanskelig lage - har laget den en gang tidligere her p bloggen, du kan lese innlegget her. Har justert kryddermengden noe - da jeg ...

Ristopper - en favoritt hos store og sm

  • 11.12.2015, 18:27
En tradisjonsrik julekonfekt i min familie, er ristopper. Denne oppskriften har jeg brukt siden jeg var liten. Selv liker jeg ristoppene nr de ikke er s mrke, men du kan fint justere forholdet mellom sjokoladepulver og kakao til den mrkhetsgraden du selv foretrekker. Hper du lar deg friste! Vil du ha flere gode oppskrifter? Lik siden min p facebook: Runas bakegleder - s fr du...

Farlig gode karameller man kan lage mens man rydder kjkkenet - er det mulig?

  • 10.12.2015, 22:36
P Kvardagsmat.no dukket det opp en oppskrift p karameller som var s enkle at man kunne lage dem mens man ryddet p kjkkenet - hele innlegget finner du her. Siden jeg elsker karameller og hater rydde p kjkkenet - hrtes det ut som en god id. Dette mtte jeg bare prve! Resultatet var fantastisk! Jeg har gjort noen sm justeringer med vaniljen. Ingredienser 2,5 dl flte 200 g sukker ...

Serinakaker, en god nummer to

  • 09.12.2015, 21:00
Serinakaker er en av de enkleste julekakene lage, men smaker ikke mindre godt for det! De blir sm godbiter p kakefatet (hvis de kommer s langt da). Jeg bruker margarin fordi smrsmaken blir for fremtredende for meg - men det er jo smak og behag. For utseendes skyld, byttet jeg ut mandlene med pistasjentter p noen av kakene. Jeg synes det smakte godt og ga en fin farge til kaken...

Kokosmakroner, to metoder - hvilken er best?

  • 08.12.2015, 18:06
N er min favoritt i boks, s da er det p tide med mannens - alts kokosmakroner. Etter litt research fant jeg ut at det er to mter lage kokosmakroner p - enten med utgangspunkt i en eggedosis eller s skal rrenlages i kjele. Hva er s best? Eneste mten finne ut det p - er prve begge og ha avstemning i heimen:) Det var ingen tvil om vinneren - det var varianten som lages i kjele - ...

Min julefavoritt: goro

  • 08.12.2015, 11:20
Hvis jeg skal velge meg ett slag til jul - m det blir goro. Det er klissete lage, tar litt tid, medfrer en del oppvask - men smaker skikkelig godt. Konklusjonen er at det absolutt er verdt strevet. Kjevlingen er litt "vanskelig", s jeg prvde en "rrevariant" for et par r siden, uten srlig hell. Du trenger et Gorojern - men det har du kanskje innerst i boden? Ingredienser 1 3/4 dl krem...

Hjemmelaget pepperkakedeig - er det virkelig like enkelt som kjpe?

  • 26.11.2015, 13:56
Jeg har de siste rene kjpt ferdig pepperkakedeig, rett og slett fordi jeg har trodd det var enklest. I alle kanaler leser jeg n at det er like enkelt lage den selv - og som nysltt bakeblogger - er det vel p tide. Da var det bare finne den perfekte oppskriften, hvordan skulle jeg finne den? P nettet finnes hundrevis - men hvem skal jeg velge?Lsningen ble sprre den beste husmoren je...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no