Gulrotkake med salte pistasjnøtter

  • 18.08.2017, 09:46
Gulrotkake er helt klart en av mine favoritter på kakefronten. Denne gangen har jeg fylt den med salte pistasjnøtter - og det var bare SÅ godt!! Har allerede bakt den flere ganger:) Noen ganger er det kjekt med en liten kake - hvis man ikke skal ha selskap eller noe - så jeg har brukt små former (15 cm) denne gangen. Du kan selvfølgelig bruke større former, men da blir kaken ikke fullt så høy.&...

Gulrotkake med pistasjkrokan

  • 15.03.2017, 19:07
Gulrotkake er helt klart en av mine favoritter på kakefronten. Denne gangen ble jeg inspirert av Idas fristelser (TV-programmet) til å prøve noen små justeringer av den allerede vanvittig gode oppskriften min. Jeg har tilsatt litt mer krydder, byttet ut litt av sukkeret med brunt sukker, laget nøttekrokan og laget ekstra mye kremostglasur - slik at det er nok til et lag inne i kaken også. ...

Gulrotkake - laktosefri

  • 19.10.2016, 10:24
Gulrotkake er noe av det beste jeg vet - og med litt ekstra pynt - passer den fint til fest. Denne gangen har jeg laget kaken laktosefri. Jeg var litt spent - for jeg har aldri jobbet med laktosefri kremost og laktosefri margarin på denne måten - men synes ikke jeg merket noe forskjell - verken på tekstur eller smak. Kaken er pyntet med karamelliserte valnøtter og sjokoladeblad rundt kaken.&nbs...

Smuldrepai fylt med epler og vaniljekrem

  • 26.09.2016, 16:09
Nå er det høst og tid for eplekake. Selv er jeg veldig glad i eplepai og spesielt disse som er fylt med vaniljekrem. Denne gangen har jeg laget en enkel smuldrepai. Jeg har laget vaniljekremen selv, men du kan også kjøpe ferdig vaniljekrem. Hjemmelaget er selvfølgelig hakket bedre - og for en detaljert beskrivelse av hvordan du gjør det - kan du se mer her. Paioppskriften har jeg hentet ho...

Gulrotkake - en litt sunnere variant

  • 27.08.2016, 13:02
Gulrotkake er en av mine favoritter - og denne gangen har jeg laget en sunnere variant hvor olje er byttet ut med kesam med limesmak. Jeg var kjempespent - men ble veldig fornøyd. Synes ikke jeg kunne merke at den ikke inneholdt olje lenger. I tillegg har jeg redusert sukkermengden litt og byttet ut kremosten på toppen med en lett-variant og ikke fullt så tykt lag med glasur. Sunn som en brødsk...

Sarah Bernhardt med gult fyll

  • 15.08.2016, 20:31
Når jeg skal bake kaker til ulike anledninger - er jeg ofte på jakt etter kaker som holder seg noen dager - slik at ikke alt må gjøres rett før. Jeg har hørt fra flere hold at Sarah Bernhardt er en slik kake. Vanligvis er den fylt med sjokolade - men denne gangen har jeg funnet et variant med gult fyll. Oppskriften har jeg funnet hos Kvardagsmat.no - innlegget hennes kan du lese her. Disse er k...

Sjokoladekake med bringebær

  • 20.06.2016, 18:27
Til bursdagsfeiringen min denne helgen - laget jeg min beste sjokoladekake noensinne. Sjokoladekaken er mørk og saftig - og fylt med fløyelsmyk sjokoladekrem og hele bringebær. Rundt kanten av kaken er det smeltet melkesjokolade! Sprøyteteknikken har jeg lært av Anne Brith - det er ikke vanskelig - og ser veldig stilig ut (synes jeg i hvert fall). Legger ut en liten filmsnutt på facebooksi...

Vannbakkels

  • 13.05.2016, 17:23
Noen ganger har man dårlig tid - men har likevel lyst til å serverer flere slag på bordet. Da er vannbakkels perfekt - da kan du lage tre "slag" av bare en deig. Jeg har laget en stang med mandler og melis, små munnfuller av vannbakkels fylt med vaniljekrem og en krans fylt med vaniljekrem, fløtekrem og friske bær. Mange har litt skrekken for vannbakkels - men det er ikke så vanskelig som ...

Brownies med melksjokolade

  • 16.04.2016, 19:50
Brownies er en klassiker som alle liker og som passer til alle anledninger. Denne oppskriften har jeg justert og testet ut i flere varianter, så denne er knallgod altså;) Vanligvis lager jeg denne i en ildfast form, men når kaken skal transporteres og gis bort - er det litt lekrere å ha den i en rund form. Jeg har brukt en Bake-it-easy form som er 22'. Håper du lar deg friste og inspirere!...

Kokoskake

  • 11.04.2016, 22:34
Dette er en kake som er en klassiker i mannens familie. Denne gangen har jeg tatt meg den frihet å justere litt på familieoppskriften. I tillegg har jeg laget en sjokoladekrem som jeg fant på bloggen: Det søte liv. Hele oppskriften finner du her. Jeg har valgt å bytte ut melet med maizena, slik at kaken blir glutenfri. Elsker du marengs, kokos og sjokolade - er denne kaken midt i blinken f...

Marsipankake med bringebær og vaniljekrem

  • 13.03.2016, 18:27
Denne helgen har jeg laget marsipankake til min svoger. Jeg prøvde meg frem med nye oppskrifter denne gangen - og jeg hentet dem fra forskjellige steder. Dermed gikk ikke elementene i kaken helt som planlagt - og det ble ingen gode step-by-step-bilder å vise dere. Kaken ble god på smak, men den ble ikke så pen innvendig. Kombinasjonen av vaniljekrem, hjemmelaget syltetøy og egen dynk - var veld...

Gulrotkake med karamelliserte valnøtter

  • 07.03.2016, 11:22
Gulrotkake er noe av det beste jeg vet - og denne gangen har jeg laget en ekstrautgave for festlige anledninger. Kaken er både fylt og pyntet med karamelliserte valnøtter. Kaken ble godt mottatt av alle gjestene - så denne kan jeg trygt anbefale. Håper du lar deg friste! Ingredienser Kakerøre 4 egg 275 g sukker 190 g hvetemel 2 ts natron 2 ts kanel 1 ts vaniljesukker 1/2 ts...

Sjørøverskute

  • 04.03.2016, 17:45
Minsten ville gjerne ha en sjørøverskute i bursdagsselskapet sitt, ikke fordi han er spesielt begeistret for sjørøvere, men rett og slett fordi alle barna synes den kaken var så kul i fjor. I år lagde jeg (med vilje) kaken litt mindre - for at den skulle bli litt lettere å håndtere. Det er slettes ikke vanskelig, men det tar litt tid - og krever tålmodighet og nøyaktighet. Egentl...

Gulrotkake

  • 24.02.2016, 13:53
Etter jeg så noen som lagde gulrotkake på Kakekrigen, fikk jeg så lyst på gulrotkake. Jeg er i grunn veldig fornøyd med min egen oppskrift, så jeg har brukt den. I dag har jeg bakt i "bake-it-easy" form, slik at den skal bli enklere å ta med seg på fjellet - så går det kanskje litt bedre enn med sjokoladekaka;) Håper du lar deg inspirere og friste! Ingredienser 4 egg 275 g sukker 190 g hvet...

Sjokoladekake

  • 20.02.2016, 13:07
Siden det er vinterferie og vi skal en tur til campingvogna, syntes vi det var en god idé å bake med oss en sjokoladekake. Elise har skolekjøkken for tiden, og en dag kom hun hjem med en usedvanlig god og saftig sjokoladekake. Må innrømme at ikke alt som kommer derfra smaker like godt - så jeg ble veldig imponert. Vi fant derfor ut at vi skulle bruke den oppskriften denne gangen - så denne gang...

Mandelcupcakes med vaniljefrosting

  • 19.02.2016, 19:06
Jeg så disse på bloggen til Anne Brith, og jeg syntes de så veldig gode ut - du kan lese hennes innlegg: Cupcakes med suksess her. Det er med andre ord en cupcake-variant av suksesskaka. Erfaringsmessig er det som regel ikke like enkelt å lage det selv, men tenkte jeg skulle prøve meg likevel. Synes de ble ganske fine - og veldig gode. Den orginale teksten er omskrevet noe, så eventue...

Banan- og sjokoladekake i hjerteform

  • 12.02.2016, 10:33
For en tid siden ble jeg spurt om jeg hadde en oppskrift på banankake - og det hadde jeg ikke da. Har prøvd med på det tidligere uten særlig hell. Etter en del leting, fant jeg denne oppskriften som virket lovende. Jeg gjorde noen små justeringer på orginaloppskriften. Kaken ble godt likt av store og små i familien - og halve kaken ble levert til en banankakeelsker - som var fornøyd. Så har du ...

Brownies med melkesjokolade, servert med karamellsaus

  • 05.02.2016, 20:37
Sjokolade, karamell og is - blir det bedre enn det?Brownie har jeg selvfølgelig laget mange ganger - og jeg hartestet meg fram til en favoritt. Denne er saftig og har store biter av melkesjokolade.Siden den skulle serveres som dessert, laget jeg en hjemmelaget karamellsaus til. Servert sammen med is blir dette helt himmelsk! IngredienserBrownies425 sukker90 g bakekakao1/4 ts salt1/4 ts bakepul...

Ostekake med pepperkakebunn

  • 30.01.2016, 14:37
Har du pepperkakerester du ikke vet hvordan du skal bli kvitt? Da har jeg en god idé - bruk det til en ostekakebunn! Ideen fikk jeg på kvardagsmat.no. Har du ikke pepperkaker, finner du kanskje noen i restekurven på butikken - eller du kan rett og slett bruke Digestive-kjeks (som jeg vanligvis bruker). Forøvrig er oppskriften den jeg har hatt i mange år. Må innrømme at dette vanligvis er mannes...

Firkløverkake med hasselnøttbunn

  • 22.01.2016, 12:43
I dag har jeg laget en gammel familieklassiker som jeg ikke har laget på en stund. Jeg anbefaler deg å ta deg tid til å riste nøttene, men den blir god hvis du ikke gidder også. Kaken falt i smak hos både store og små i familien (og hos nabofamilien). Denne kaken er også veldig kjekk å fryse - så har du alltid noe raskt og godt å by uventede gjester på. Håper du lar deg friste og inspirere! In...

Festpyntet brownies med karamellsaus (og vaniljeis)

  • 31.12.2015, 13:02
I dag skal vi i nyttårsselskap med 15 små og store gjester - og vi står for desserten. Da er jo det store spørsmålet - hva skal man finne på? Det er alltid noen som ikke liker eller tåler noe - så da blir det en noe som kan serveres sammen eller hver for seg, altså brownies med is og karamellsaus. Det er min vanlige brownie med melksjokoladeoppskrift - men har denne gangen brukt kun lys sjokola...

Deilig brownies med melkesjokolade - nyt den selv eller gi den bort til jul

  • 19.12.2015, 14:47
Fortsatt ikke ferdig med alle julegavene? Hva med å gi bort en browniemix til jul -jeg er helt sikker på at du kjenner flere som vil bli glad for en slik julegave! Denne spiselige julegaven trenger du ikke være bakeflink for å lage heller - og all annen kreativitet kan slippe til. Pynt med det du har liggende - og ikke glem å legg ved en bruksanvisning for mottakeren. Ideen har jeg fått av Ida ...

Kokosbollekake

  • 17.12.2015, 10:47
I dag fyller jentai huset 10 år - og hun var helt klar på valg av bursdagskake - nemlig kokosbollekake. En litt utradisjonell bursdagskake, men bursdagsbarnet bestemmer:)Litt mer komplisert enn en langpannekake, men ikke så altfor vanskelig likevel. Den er i hvert fall veldig barnevennlig - og var stor suksess i fjor! IngredienserKremfyllet9plater gelantin6 eggehviter3dl sukker2ts vaniljesukke...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no