Ostekake med pepperkakebunn

  • 30.01.2016, 14:37
Har du pepperkakerester du ikke vet hvordan du skal bli kvitt? Da har jeg en god idé - bruk det til en ostekakebunn! Ideen fikk jeg på kvardagsmat.no. Har du ikke pepperkaker, finner du kanskje noen i restekurven på butikken - eller du kan rett og slett bruke Digestive-kjeks (som jeg vanligvis bruker). Forøvrig er oppskriften den jeg har hatt i mange år. Må innrømme at dette vanligvis er mannes...

Hva med rundstykker til helgefrokosten?

  • 30.01.2016, 09:23
Disse flettede rundstykkene harjeg ikke bakt i dag, men tatt opp fra frysen og tint i ovnen - de blir som nybakte.Har du lyst til å prøve du også? Oppskriften finner du her: Grove fletterundstykker med kesam Ønsker deg en fin helg - skal du bake kanskje? Ikke glem konkurransen min - superenkelt å bli med! Trykk her, så kommer du direkte. Takk for at du leste<3

Styrketrening for hjernen

  • 29.01.2016, 10:09
Det holder ikke med sterk rygg for å bære tunge utfordringer, det kreves også en sterk hjerne.Mindfullness skal være som styrketrening for hjernen, så da prøver jeg på det. Merkelig at det skal være så vanskelig å sitte stille. Bare lytte og puste. Tanker er lov, men ingen meninger og tolkninger. Ikke noeskulle, burde, måtte... Likevel er det slike tankersom fyller hodet mitt. Får ikk...

Hverdagsboller med kanel og havregryn

  • 28.01.2016, 17:55
Så glade barn får man, når man serverer boller til dessert midt i uka:) Selv om de er litt grovere enn vanlige boller, falt de i god smak hos barna:) De smaker ekstra godt når de er lune og med litt melisglasur på toppen. Ingredienser 2,5 dl ekstra lettmelk1/2 pk gjær40 g flytende margarin (eller romtemperert)50 g sukker1 1/4 ts kanel1/2 ts salt60 ghavregryn100 g fullkornshvetemel310 g hvetem...

Grove fletterundstykker med kesam

  • 27.01.2016, 18:51
Noen dager passer det best å bakedet enkle, som de eltefrie rundstykkene. I dag var det på tide med noe litt mer tidkrevende. Jeg har laget flettede rundstykker før, men har justert litt på oppskriften denne gangen. Det er ikke vanskelig å lage slike rundstykker, men det tar litt mer tid. Jeg har flettet med fire emner denne gangen. Denne deigenblir 18-20 rundstykker. Ingredienser 375 g fullk...

Konkurranse: vinn valgfri bakst:)

  • 26.01.2016, 11:12
Tenkte jeg skulle prøve meg på en liten konkurranse her på bloggen, håper den faller i smak! Har jo ikke akkurat en haug av sponsorer som bidrar med premier - så det må bli noe jeg lager selv. Det er enkelt å delta: 1. Del dette innlegget på din Facebook-side 2. Skriv en kommentar under her på bloggen med hva du ønsker deg hvis du vinner. Du kan velge mellom alt jeg har publisert på bloggen, ...

Grovere, eltefrie rundstykker - enda enklere:)

  • 26.01.2016, 10:32
Innimellom må vi ha litt variasjon fra polarbrødene, og da er disse rundstykkene populære. Lite er så godt som nystekte rundstykker til frokost. Disse rundstykkene er ganske grove, så de passer godt til hverdags (og i januar). Ideen har jeg fått hos Kvardagsmat.no, men oppskriften er min. Deigen røres sammen om kvelden og så hever den over natten - ingen elting er nødvendig. Se fremgangsmå...

Jeg protesterer mot januars sunnhetstyranni - med fudge:)

  • 25.01.2016, 15:54
Nærmere bestemt vaniljefudge med pistasjnøtter. Det er de beste fudgene jeg noen gang har laget - og det innlegget som har hatt aller flest lesere på bloggen min. Da var det riktignok desember - men fudge smaker da like godt i januar - eller? Jeg har hatt lyst på denne lenge - og nå klarte jeg ikke vente lenger. Kanskje du lar deg friste du også? Lover deg nytelse i hver bit:) Ingredienser150 ...

Endelig tilbake på banen...

  • 24.01.2016, 12:30
I hvert fall på benken:) Jeg gleder meg masse - det er en så gøyå få følge disse flotte jentene fra år til år! Sesongens første kamp stod jeg bakerst i hallen og kjempet med tårene... I dag skal jeg være sammen med dem på benken!! Dette blir gøy!! Ha en strålende søndag:) #håndball #hverdagsgleder #Gimletroll

På tide å gjenoppta mine favorittaktiviteter

  • 23.01.2016, 15:02
Jeg skulle vente til alt var blitt som før, men nå vil jeg ikke vente lenger! Det er litt skummelt, hater å gjøre ting jeg vet jeg mestrer dårligere nå. Men, så sier man jo at øvelse gjør mester - så da får jeg øve litt i mellomtiden - mens jeg venter på å bli bra igjen - for jeg blir det, jeg må det - enn så lenge må jeg i hvert fall håpe og tro! Langrenn er jo gøy - så får det heller være a...

Grove scones - raskt og enkelt

  • 23.01.2016, 09:51
I dag skal vi på dagstur til Bortelid for å se til campingvogna. Jeg hadde lyst på noe godt og nybakt til frokost - så da ble det scones. De krever verken elting eller heving, trilling eller kjevling - og er dermed gjort i en fei. Ingredienser 220 g hvetemel220 g finmalt sammalt hvete1 ss bakepulver1 1/2 ss sukker1 ts salt3 dl ekstra lettmelk4 ss rapsolje Fremgangsmåte Sett stekeovnen på 20...

Firkløverkake med hasselnøttbunn

  • 22.01.2016, 12:43
I dag har jeg laget en gammel familieklassiker som jeg ikke har laget på en stund. Jeg anbefaler deg å ta deg tid til å riste nøttene, men den blir god hvis du ikke gidder også. Kaken falt i smak hos både store og små i familien (og hos nabofamilien). Denne kaken er også veldig kjekk å fryse - så har du alltid noe raskt og godt å by uventede gjester på. Håper du lar deg friste og inspirere! In...

Saftige pizzasnurrer med karbonadedeig og hjemmelaget tomatsaus

  • 20.01.2016, 16:05
Disse deilige pizzasnurrene kan nytes til lunsj, middag eller kveldsmat:) De kan også fryses. Har brukt litt fullkornshvetemel for økt metthetsfølelse. Hjemmelaget tomatsaus kan høres vanskelig ut - men er mye lettere enn du tror - og smaker utrolig mye bedre! Håper dere kan la dere friste! Ingredienser Deig300 g fullkornshvetemel700 g hvetemel3 dl kesam5 dl skummet melk1 pk fersk gjær50 g ma...

Noen dager blir ikke som planlagt

  • 20.01.2016, 09:07
Mine blir sjelden det... Et raskt blikk rundt i huset røper at gårsdagen ikke var noe unntak. De siste restene av julepynt skulle ryddes vekk.. . Koffertene skulle tømmes... Og denne sjokoladen skulle brukes til dagens bakst... Hodepinen vant igjen:( Men, fikk en fin skogtur til barnehagen med minsten - myesenere enn vanlig siden han hadde vondt i øret - og barna er jo det viktigste! ...

Karamellfudge på en mandag i januar - er det innafor da?

  • 18.01.2016, 20:58
Sikkert ikke... Noen ganger blir jeg så frustrert av hvordan vi fra den ene dagen til den andre, bare skal interessere oss i sunn mat. Om noen uker er det glemt igjen - i hvert fall fram til mai og bikinisesongen nærmer seg. I dag har jegi hvert fall en sånn dag jeg bare blåser i at det er januar - og mandag - og gir meg i kast med en oppskrift på fudge fra Ida Gran-Jansen. Den er jeg ikke hel...

En fantastisk uke er snart over

  • 15.01.2016, 14:27
Og jeg har ikke hatt det så bra på lenge! På ferien er det få forventninger til prestasjoner (utover å bade hele tiden). Man slipper frustrasjon over manglende mestring, Helsen setter ikke begrensninger når kravene er så små - og det blir mye lading. Det kommer godt med når hverdagen er tilbake på mandag. Dette skal jeg leve lenge på! Denne uken har jeg funnet lykken i et enklere liv - her er o...

Mine deilige morgenturer

  • 13.01.2016, 13:02
Jeg har lenge ment at gåturer er undervurdert - både for kropp og sjel. Det er deilig med litt alenetid - selv på ferie, og i mangel på bakemuligheter - tar jeg meg en tur i vakker soloppgang hver morgen. Med en titt på disse bildene, er det vel ingen tvil om at det er en fantastisk start på dagen?

Saftige horn med ost og skinke - perfekt på reisen

  • 09.01.2016, 06:17
God morgen fra Kjevik. Nå sitter vi snart på flyet til Gran Canaria - og det er alltid godt å ha med litt frokost og niste. Disse fylte hornene synes jeg er kjempekjekke å ha med. Jeg har sneket inn litt fullkornsmel for å gi litt ekstra metthetsfølelse. Viktig å velge riktig mel her - det finnes også et som heter "hvetemel med fullkorn" eller noe sånt - og da er fullkornsmelet blandet ut. Jeg ...

Jovisst er jeg glad i vinteren...

  • 08.01.2016, 16:15
I motsetning til mange, er jeg faktisk veldig glad i snø - og skiføre. RIktignok trenger det ikke å komme så sinnsykt mye på en gang da... Likevel føles det helt ålreit å finne fram solkrem og badetøy. I morgen setter vikursen mot sydligere strøk. Solvarmen er ikke det viktigste - det viktigste er familietiden. Så mye av familielivet det siste halve året har vært preget av min sykdom. På fer...

Kanelboller tett-i-tett - en annerledes langpannekake

  • 07.01.2016, 15:13
Jaja, ikke helt perfekt denne gangen heller - men denne gangen kan jeg ikke spise alle selv altså... Håndballjentene spiller turnering på lørdag. Siden jeg da befinner meg i sydligere strøk, var det på sin plass å bidra med en kake eller to. Spørsmålet er jo alltid hva man da skal finne på. Alle liker jo gjærbakst, men utfordringen med gjærbakst er at den lett blir tørr, så denne gangen t...

Uførhet er ingen åtte-til-fire-jobb

  • 07.01.2016, 10:21
I hvert fall ikke for meg. Joda, jegbruker ikke åtte timer av dagen sin på jobben - men ferie er det ikke. Joda, det er selvfølgelig fint å ha tid til å spise frokost med barna. Ja, jeg kan se på tv og få med meg et eller annet baketips. Jeg kan sjekke facebook og lese nyheter med god samvittighet. Men mesteparten av dagen går med til lading- forjeg er ikke syk bare de timene jeg skulle vært p...

Ble i overkant mange kanelboller i går...

  • 06.01.2016, 16:53
Så i dag har jeg handlet meg ulltøy og nye brodder. I går havna jeg nemlig rett på rumpa på kveldsturen😖... Da gjenstår det bare å glede seg til morgendagens kveldstur med nabo'n:)

Gulrotkake i liten langpanne

  • 06.01.2016, 10:18
Når jeg skal lage kaker for andre enn meg selv, har jeg alltid en backup. Nå har jeg riktignok tenkt til å prøve med på en "kanelbollekake" en gang til, men tør ikke stole på at den lykkes neste gang. Dermed ble det gulrotkake med deilig ostekrem på toppen. Denne har jeg laget før, så selv om jeg ikke får smakt på akkurat denne kaken (det ser jo litt dumt ut når det mangler et stykke) - så vet ...

Jammen bra at en god latter forlenger livet...

  • 05.01.2016, 16:15
... for dette gikk jo ikke helt som planlagt. Så lenge veldig bra ut - men gikk ikke hele veien. Var nok en feilberegning av hvor mange jeg kunne ha i panna... Da blir det kanelboller til kveldsmat i steden for til turneringa på lørdag.

Grove, eltefrie rundstykker - denne gangen hjemme på kjøkkenet

  • 04.01.2016, 11:09
Disse rundstykkene var såpass stor suksess i familien, på tross av litt trøblete gassovn, så jeg tenkte jeg måtte prøve dem hjemme også. Denne gangen reduserte jeg oppskriften litt - så den passer til min muffinsform som tar 12 små rundstykker. I tillegg byttet jeg ut litt av det fine melet med grovere mel. Både heveprosessen og stekeprosessen gikk litt enklere hjemme enn i campingvogna - så nå...

Eltefrie rundstykker i gassovn

  • 02.01.2016, 12:10
Det ble veldig godt!Deigen rørte jeg sammen med en sleiv i går kveld, dekket bollen med folie og lot den heve over natten. Hadde veldig kaldt vann og i campingvogna er det litt kaldt om natta - så lot den stå i 12 timer. Så klippet jeg opp et bakeark i 12 biter og kledde et muffinsbrett. Brukte så en isskje og lagde små kuler ned i hvert "muffinshull". Utfordringen var steking i den lille gas...

I dag ble det ikke tid til mer bakst enn en melmiks

  • 01.01.2016, 14:12
I skrivende stund er vi på vei til campingvogna på Bortelid for litt skikkelig vintervær og skiføre. Heiv sammen en brødmiks som skal brukes til eltefrie rundstykker som skal stekes i campingvognas bittelille gass-stekeovn - det blir spennende å teste ut om det funker! To be continued...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no