Brownies i muffinsformer

  • 29.02.2016, 12:49
Denne uken er det minstemann som har bursdag - og da må det jo bakes både til barnebursdag og familiebursdag. Siden han er relativt kresen når det kommer til kaker, måtte jeg være litt kreativ. Brownies er favoritten, derfor måtte det bli det. De er jo ofte litt kjedelige i form og farge, så derfor har jeg laget brownies i muffinsformer. De er pyntet med Nonstop før steking for at de ...

Min hjemmealenehelg oppsummert i bilder

  • 28.02.2016, 20:12
Gått tur hver dag - og fått et nødvendig oppsving på en relativt slak kurve... Startet med noen veldig gode rundstykker:) Prøvde meg på shopping: endte opp med ullsokker til meg selv - den andre haugen til andre (dette skjer alltid meg når jeg går på shopping) Har vasket tøy - men verken brettet eller lagt på plass. Har ryddet i alt bakeutstyr og ingredienser - det ...

Grove polarbrød med rug

  • 28.02.2016, 14:47
  Jeg prøver meg stadig fram med nye kornslag for å få litt forandring på alle polarbrødene jeg baker - denne gangen ble det rug. De hevet litt mindre enn de andre variantene, så hvis du ønsker dem litt tykke for å dele dem i to, slik som mine barn foretrekker - må du ha dem litt tykkere enn du pleier. Det er også viktig at du stabler polarbrødene i høye stabler under et kjøkkenhåndk...

Sjokoladeboller

  • 27.02.2016, 20:53
I dag har jeg bakt boller med masse sjokolade til søsteren min. Sjokoladeboller er en av hennes favoritter og de skal jeg legge i frysen så hun kan får dem med hjem når hun kommer til helgen. I bollene har jeg brukt en blanding av melkesjokolade og kokesjokolade - det er fordi melkesjokoladen gir en god smak til bollen - og kokesjokoladen smelter litt mindre - og gjør at du også får litt biter ...

Knyttede havrerundstykker

  • 26.02.2016, 21:22
I dag har jeg laget et sunnere alternativ til de knyttede frokostbrødene mine. De er en av familiens frokosfavoritter, men siden de inneholder kun fint mel og mye smør - sparer jeg dem til de store anledningene. Derfor har jeg byttet ut noe av det fine hvetemelet med havremel - i tillegg har jeg nesten halvert smørmengden. Havremel får du kjøpt på butikken, eller du kan lage det selv ved å...

Nyte eller utnytte?

  • 26.02.2016, 17:11
Det er det store spørsmålet som kverner rundt i hodet mitt akkurat nå. Resten av familien har nemlig reist bort for helgen.   Hvordan skal kreftene så disponeres, nå som jeg ikke har noen andre å ta hensyn til? Skal jeg rydde, vaske, stryke, pusse vinduer og alle de andre hussyslene jeg aldri orker? Eller skal jeg bake, se på tv, høre på bok, shoppe litt og trene - rett og s...

Lakrisfudge

  • 25.02.2016, 11:07
Noe av det beste jeg vet, er lakris. En annen ting jeg er veldig glad i er fudge - i dag har jeg slått disse to favorittene sammen til en ny favoritt. Disse ble vanvittig gode - og varer nok ikke mange timene;) Håper du lar deg inspirere og friste! Ingredienser 170 g sukker 50 g glukosesirup 2 dl kremfløte 1 ss lakrisekstrakt (pulver) 1/2 ts lakrisekstrakt (flytende) 40 g hvit sjoko...

Stillhet

  • 24.02.2016, 23:18
Den uendelige, stjerneklare kvelden kan ikke fanges på et bilde. Den er så vakker og stille.  Den kalde lufta, den vakre stjernehimmelen og stillheten gjør så godt for hodet.  Både det fysiske og psykiske hodet. Når jeg ser opp på stjernehimmelen føler jeg meg liten, så ubetydelig i den store sammenhengen - når jeg er liten er også mine problemer små. I hvert ...

Gulrotkake

  • 24.02.2016, 13:53
Etter jeg så noen som lagde gulrotkake på Kakekrigen, fikk jeg så lyst på gulrotkake. Jeg er i grunn veldig fornøyd med min egen oppskrift, så jeg har brukt den. I dag har jeg bakt i "bake-it-easy" form, slik at den skal bli enklere å ta med seg på fjellet - så går det kanskje litt bedre enn med sjokoladekaka;) Håper du lar deg inspirere og friste! Ingredienser 4 egg 275 g sukker 190 g hvet...

Sprø cookies med sjokolade og nøtter

  • 23.02.2016, 20:32
Hvem liker ikke cookies? De er kjekke å ha med på tur eller litt kveldskos. Hjemmelagde kjeks smaker selvfølgelig mye bedre enn de du kjøper. I tillegg slipper du unna palmeolje og annet herdet fett - og det er jo en bra ting. Håper du lar deg inspirere og friste.  Ingredienser 240 g hvetemel 60 g havremel 130 g sukker 75 g karamellsaus 2 1/2 ts bakepulver 1/2 ts salt 50 g mørk k...

Campinglivets kjøkkenfasiliteter er begrenset...

  • 21.02.2016, 17:49
Dermed blir det ingen bakeinnlegg fra meg i dag og i morgen - håper dere har tålmodighet med meg!   Til gjengjeld har vi masse snø for barna å leke i, mannen får trent styrke med måking - og jeg kan nyte det hele:) I tillegg er det stille og mye frisk og kald luft - som jo er godt for hodet! Ønsker dere alle en fin kveld - så kommer det noen bakeinnlegg på tirsdag igjen! Takk for ...

Sjokoladekake

  • 20.02.2016, 13:07
Siden det er vinterferie og vi skal en tur til campingvogna, syntes vi det var en god idé å bake med oss en sjokoladekake. Elise har skolekjøkken for tiden, og en dag kom hun hjem med en usedvanlig god og saftig sjokoladekake. Må innrømme at ikke alt som kommer derfra smaker like godt - så jeg ble veldig imponert. Vi fant derfor ut at vi skulle bruke den oppskriften denne gangen - så denne gang...

Hmmm, kan jeg bli den utvalgte i lotto også?

  • 20.02.2016, 11:41
Hvorfor meg? Hvorfor akkurat meg? Det har jeg mange ganger lurt på. Får ikke annet svar enn at jeg har hatt uflaks.  Grådig mye uflaks... Min diagnose kombinert med tilbakefall og kronisk hodepine gir en sannsynlighet på: 0,000000013 %   Tenk hvis jeg istedet hadde hatt grådig mye flaks? For eksempel vunnet førstepremien i lotto? Sannsynligheten for 7 re...

Mandelcupcakes med vaniljefrosting

  • 19.02.2016, 19:06
Jeg så disse på bloggen til Anne Brith, og jeg syntes de så veldig gode ut - du kan lese hennes innlegg: Cupcakes med suksess her. Det er med andre ord en cupcake-variant av suksesskaka. Erfaringsmessig er det som regel ikke like enkelt å lage det selv, men tenkte jeg skulle prøve meg likevel. Synes de ble ganske fine - og veldig gode. Den orginale teksten er omskrevet noe, så eventue...

Kanelknuter

  • 18.02.2016, 17:30
Kanelboller er noe av det beste jeg vet - og for å gi dem et ekstra stilig utseende - har jeg i dag laget dem som knuter. Det er ikke så vanskelig som det kan se ut som, du klarer det helt sikkert fint. Jeg har prøvd å lage noen step-by-step bilder for å gjøre det enklere, jeg syntes nemlig det var litt knotete den første gangen jeg gjorde det. Håper du lar deg inspirere og friste! Jeg er ...

Jeg føler meg så lurt...

  • 18.02.2016, 14:02
Hvorfor sa legen at det skulle bli bedre om to uker, når han i dag ikke er overrasket i det hele tatt, og sier det ikke er usannsynlig at det er like ille et par uker til? Er det for å motivere meg for å starte behandlingen? Jeg blir ikke motivert av å bli lurt! Er det kanskje lettere å si to uker når han ser meg i mine tårevåte &osla...

I kveld er jeg utrolig frustrert!

  • 17.02.2016, 20:18
To uker hadde jeg motivert meg for, men to uker er visst ikke nok... Hadde så indelig håpet at jeg skulle se målet klarere nå når disse to ukene er over. Jeg må visst gi det mer tid - men har egentlig ikke mer tid å låne bort - er så utrolig lei! Lei av å ikke ha overskudd til å være sammen med barna mine, lei av &a...

Ekstra grove rundstykker med hele korn

  • 17.02.2016, 07:39
  I går tikket det inn en melding fra lillesøster om jeg hadde en oppskrift på supergrove rundstykker. Måtte innrømme at ingen av oppskriftene mine til nå er supergrove. Det er nemlig lite populært både hos mann og barn. I tillegg synes jeg det er lett at rundstykkene blir tørre og kompakte. Men, hva gjør man ikke for verdens beste lillesøster? Joda, så her har jeg testet meg fram til en ...

Grove muffins med ost og skinke

  • 16.02.2016, 16:49
Barna synes alltid det er stasmed noe ekstra i matpakka - så i dag hadde jeg lyst til å prøve noe nytt. Jeg kom fram til at grove muffins ville være morsomt å prøve ut. Jeg lette litt rundt på nettet - og slo sammen det beste av flere oppskrifter - til denne. Barna er på vift, så enn så lenger er de bare kvalitetskontrollert hos oss voksne. Vi syntes i hvert fall de ble saftig og gode. Håper du...

Mer skal ikke til...

  • 15.02.2016, 10:49
for å varme et morshjerte <3 Et bilde som minner meg på hva som er det aller viktigste i livet mitt - familien min <3 Dette bildet skal jeg ta en kikk på når dagen er grå - så er jeg sikker på at det vil gi meg glede! Jovisst fikk jeg både blomster og sjokolade - men det er disse tegningene som varer lengst! Kanskje fikk du noen fine tegninger til morsdagen? Takk for at du leste &l...

Det er vondt og flaut å innrømme det...

  • 14.02.2016, 13:36
Men, sannheten må frem - jeg fikk ikke til å lage Verdens beste i dag:( Marengsen ramlet helt sammen og ble seig i stedet for sprø... Sånt kan man jo ikke ta med seg til svigermor - så den gikk rett i søpla! Jeg synes jeg var så flink og fulgte nesten alle de supre tipsene til Anne Brith - og der har du problemet - nesten. Det kan ofte straffe seg når man finner på egne lure triks når man ik...

Morsdag og Valentinsdag <3

  • 14.02.2016, 09:24
Fortsatt ikke baktkake til noen du er glad i? Hva med å prøve en av disse enkle kakene? Jeg har laget dem i hjerteform for anledningen, men de smaker jo like godt i rund form også! Vil du ha det skikkelig hjertelig - kan du lage brownies i langpanne og stikke ut hjerter med pepperkakeformer. Oppskrift på Firkløverkake Oppskrift på Brownies (her har jeg redusert mengden litt for å få den til å...

Forslag til morgendagens frokost

  • 13.02.2016, 11:38
I morgen er kanskje dagen du vil servere din kjære en ekstra god frokost - eller kanskje det er mamma som skal få frokost på senga? Her har jeg samlet fire av mine favoritter når det gjelder rundstykker. Håper du lar deg inspirere og friste til å prøve en av dem i helgen! Vil du ha det ekstra enkelt - kan du lage disse eltefrie rundstykkene. Frokostbrødene øverst til høyre er min favoritt. V...

Knyttede frokostbrød

  • 13.02.2016, 08:11
Disse rundstykkene er familiens absolutte favoritt. Frokostbrødene er saftige, sprø og myke på en gang - det er nok takket være margarinen, men hva gjør vel det når man ikke spiser dem hver dag. Er du glad i saltsmak, kan du bytte ut margarinen med smøret med setersmak. Den knyttede formen gjør dem ekstra lekre på frokostbordet:) Håper du lar deg inspirere og friste!   Ingredienser ...

Noen dager har man ikke lyst til å gripe dagen...

  • 12.02.2016, 10:54
Noen dager har man lyst til å hoppe til i morgen, allerede før du har stått opp - rett og slett fordi du føler på deg at detkommer til å bli en kjip dag. Sånn var det for meg i dag - våknet allerede klokken fem med hodepine. I følge legen er jeg på det verste nå, det skal snart snu. Skulle ønske jeg kunne hoppe over det verste! Er sliten og lei meg, men hentertrøsti denne hilsenen fra Ole Bru...

Banan- og sjokoladekake i hjerteform

  • 12.02.2016, 10:33
For en tid siden ble jeg spurt om jeg hadde en oppskrift på banankake - og det hadde jeg ikke da. Har prøvd med på det tidligere uten særlig hell. Etter en del leting, fant jeg denne oppskriften som virket lovende. Jeg gjorde noen små justeringer på orginaloppskriften. Kaken ble godt likt av store og små i familien - og halve kaken ble levert til en banankakeelsker - som var fornøyd. Så har du ...

Hjertelig takk og hjertelig velkommen

  • 11.02.2016, 09:35
Det siste døgnet har det vært en "eksplosjon" på facebook og på bloggen, ikke minst takket være Anne Brith som delte siden min på sin facebookside - for en ære! TUSEN TAKKtil Anne Brith og TUSEN TAKKtil alle dere som har vært trofaste lesere frem til nå. VELKOMMEN til alle som er nye! Bakebloggen startet jeg opp i slutten av november i fjor. Julaften skrev jeg litt om hva bakebloggen betyr...

Hjertemakroner fylt med sjokolade og salte mandler

  • 10.02.2016, 14:52
Etter gårsdagens to mislykkede forsøk på å lage makroner basert på italiensk marengs, valgte jeg i dag å bruke oppskriften jeg har laget tidligere. Har selvfølgelig ikke gitt opp, men jeg får prøve mer en annen gang. Jeg lyktes bedre med dem og nå har jeg noen søte fristelser på lur til helgen. Siden makroner er nokså søte, synes jeg de smaker best med salt fyll. Håper du lar deg inspirere...

Havrehjerter til helgens frokost

  • 10.02.2016, 09:12
På søndag skal du kanskje servere frokost til din kjære, mamma eller andre du er glad i. Da kan jeg foreslå disse sunn og saftige polarbrødene med havre. For å følge ukas tema - har jeg stukket ut deigen med hjerteformer. Håper du lar deg friste! Ingredienser 300 g havremel 300 g fullkornshvetemel 300 g hvetemel 1 1/2 ss sukker 1/2 ts salt 1 pk gjær 4 dl ekstra lettmelk 2 dl vann 1 dl...

Kesamlapper - et sunnere alternativ på pannekakedagen

  • 09.02.2016, 15:30
Spør du meg, er de mye bedre også. I motsetning til resten av familien, er jeg ikke så glad i pannekaker - men lapper derimot - er knallgodt! En bonus, er at denne varianten faktisk ikke er så usunn. Jeg steker lappene på en takke - og trenger ikke bruke smør, men du kan selvfølgelig steke dem i en stekepanne også:) Ingredienser 2 egg3 ss sukker2 ss fullkornshvetemel3 ss hvetemel2 ts bakepulv...

Her endte dagens første forsøk på hjertemakroner

  • 09.02.2016, 11:25
Nettopp - rett i vasken... Den italienske marengsen ble full av sukkerklumper:(( Dette er første gang jeg lager makroner basert på italiensk marengs, det har jeg nemlig lest at er mye lettere og bedre... Det gikk ikke så bra den første gangen jeg lagde makroner sist heller - så vi får satse på at det går bedre når jeg gyver løs om en time eller to. Nå skal jeg bare furte ferdig først;) S...

Uka ble startet med en gåtur i California

  • 08.02.2016, 11:47
Nesten i hvert fall;) Med et sånt hufsent regnvær og blåst som vi har i dag, var det deilig å kunne ta gåturen innendørs. Til helgen er det både morsdag og Valentinsdag - ukens bakverk blir nok preget av det. På planen stårbåde havrehjerter og hjertemakroner:) I dag har jeg også opprettet en facebookside for bloggen min, slik at min private facebook ikke trenger å overfylles av blogginnleggen...

Polarbrød i ulike figurer

  • 07.02.2016, 12:17
Noen ganger er det fint å gjøre bakingen til en familieaktivitet. I dag testet vi ut hvordan det blir med å bruke ulike former til å lage polarbrød. Minsten satte i sving og var en flittig kjøkkenassistent. Jeg lagde polarbrød med havre, for det gir en "tråere" deig som er lett å kjevle ut. I tillegg har denne havresmaken blitt familiens nye favoritt. Disse kommer til å bli ekstra populære i ni...

Skulle ønske det var "tømmermenn" jeg våknet med

  • 07.02.2016, 10:06
Da hadde jeg i hvert fall hatt det gøy i går... Smilt, ledd, vært med gode venner eller bare delt en flaske med kjæresten min. Da hadde det hele vært min skyld, årsakskabalen hadde vært klar og enkel. Men det var ikke gøy i går, ganske kjipt faktisk... Fortsatt er jeg på vei mot verre før det blir bedre. Snart er det tid for baking - det hjelper litt:) Takk for at du leste <3

Brownies med melkesjokolade, servert med karamellsaus

  • 05.02.2016, 20:37
Sjokolade, karamell og is - blir det bedre enn det?Brownie har jeg selvfølgelig laget mange ganger - og jeg hartestet meg fram til en favoritt. Denne er saftig og har store biter av melkesjokolade.Siden den skulle serveres som dessert, laget jeg en hjemmelaget karamellsaus til. Servert sammen med is blir dette helt himmelsk! IngredienserBrownies425 sukker90 g bakekakao1/4 ts salt1/4 ts bakepul...

Vondt skal vondt fordrive...

  • 05.02.2016, 14:34
Endeliger planen lagt. Den skal gå fra vondt til bra via verre... To uker med verre skal det bliog de to ukene skal jeg klare! Jeg skal mobilisere det jeg har - og bite tenna sammen Skulle ønske jeg kunne gjøre det alene - under dennesydhavspalmen - så hadde resten av verden sluppet en sur, sinna, sliten og trist mamma, venn og kjæreste. Men, to uker skal vi klare sammen! Håper bare det...

Fastelavnsboller

  • 04.02.2016, 07:22
  På søndag er det fastelavn - og da må man jo nesten ha boller. Siden planen vår er å tilbringe helga i campingvogna, må jeg lage bollene på forskudd. Disse bollene blir nesten like gode som nybakte, selv etter en tur i fryseren - spesielt hvis de tines i ovn. Fremgangsmåten i dag er av den lange sorten - men den gir det lille ekstra. Jeg lover at det er verd det! Metoden har jeg læ...

Hva? Baker jeg på bestilling?

  • 03.02.2016, 10:24
I barnehagen møtte jeg en mamma som var litt skuffet over å ikke ha vunnet konkurransen. Det haddepasset så perfekt siden sønnen har bursdag. Plutseligglipper detut av meg: du får ta en bestilling... Det hørtes jo flott ut sier hun, og så prater vi litt rundt det hele og ender med å snakke om noe helt annet. På vei ut av barnehagentenker jeg mye på det. Jeg kan vel ikke bake kake på bestillin...

I dag har jeg gjenopptatt kontakten med en gammel venn

  • 02.02.2016, 12:10
Det ble et kort møte, men det er fornuftignår man ikke har sett hverandre på lenge. Denne vennen kan hjelpe meg med å få stål i ben og armer. Forhåpentligvis også en sårt tiltrengtsterk rygg... Jobben må jeg gjøre selv, men vennen min holder meg i hånda:) Når jeg skal trene hjernen min, leder Kroese meg med fast stemme gjennommindfullness-øvelser. Påtorsdag håper jeg å treffe noen nye ...

Vinneren er trukket - og gevinsten er snart på vei:)

  • 02.02.2016, 12:06
Den heldige vinneren er: Majlen Kappel Hennes blogg kan du lese her. Hun valgte seg vaniljefudge med pistasjnøtter og sjokolade - håper de faller i smak! Hvis du har lyst til å lage disse deilige karamellene selv, finner du oppskriften her. Takk for at du leste <3 #konkurranse #vinner #fugde #vaniljefudge #pistasjnøtter

Hva har fudge, polarbrød og tanker om uførhet til felles?

  • 01.02.2016, 11:32
Jo, det er januars mest leste innlegg på bloggen min. Det er gøy å se at det er såpass ulike ting som "fenger", så da fortsetter jeg med variasjon enn så lenge. Håper dere vil like det. Konkurransen var også populær - så det kommer jeg nok til å gjenta. Hvis du ikke har lest innleggene før - eller vil lese det igjen, får du topp tre her: Grove polarbrød: barnas favoritt Så var det protesten...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no