Jeg trenger hjelp!

  • 31.03.2016, 19:51
Jeg får bare ikke til å lage italiensk marengs - så utrolig irriterende! Enten legger sukkerlaken legger seg bare i en klump langs kanten og i bunn - eller hvis jeg visper hardere - ender den i klumper rundt kanten. Ellers så sukrer hele sukkerlaken seg fordi jeg er for treg til å helle den oppi. Enden på visa er som regel at det er alt for lite marengs når jeg skal blande den in...

I går følte jeg meg litt rosa...

  • 31.03.2016, 13:04
Rosa er langt fra min yndlingsfarge, men i går ble jeg fristet til å kjøpe noe rosa "dill" . Kanskje jeg trenger noe lyserosa i livet mitt akkurat nå? For her er det ingen rosa skyver å sveve på. Selv om jeg har det litt bedre om dagen, er det langt igjen til målet. Så da pynter jeg med rosa - og baker litt rosa - så passer det sammen med det lyserosa håpet som neste ukes time p...

Tynne knekkebrød "pyntet" med salt og sesamfrø

  • 30.03.2016, 14:02
Jeg hadde lyst til å prøve å lage noen hjemmelagde knekkebrød. På nettet fant jeg mange oppskrifter på slike frøknekkebrød - men det er ikke mann og barn særlig begeistret for. Løsningen ble derfor å prøve å lage knekkebrød på svensk vis - der selve knekkebrødet er uten hele korn - men man "pynter" med det man liker best. Oppskriften har jeg hentet fra programmet: Hele Sverige baker. Jeg synes ...

Ekstra grove polarbrød

  • 29.03.2016, 19:31
Jeg synes polarbrød er en fin måte å gi barna grovt bakverk på - siden de ikke er særlig begeistret for grovt brød. De hjemmelagde inneholder mindre sukker og smaker bedre enn de du kjøper på butikken (i hvert fall i følge mine barn). Denne gangen ville jeg prøve å lage noen polarbrød helt uten fint mel - og se om barna likte dem likevel - og det gikk fint. Jeg brukte hjemmelaget...

Hjemmelaget havremel - enkelt og billig:)

  • 29.03.2016, 10:56
Den siste tiden har jeg blitt veldig glad i den nøtteaktige smaken bakeverket får når man bruker havremel. Jeg synes ikke man får den samme effekten av å bruke hele havregryn. Jeg bruker blant annet havremel i polarbrød og havrerundstykker. Havremel har ikke samme egenskaper som hvetemel - og hever ikke. Det er derfor viktig at havremelet ikke utgjør mer enn 1/3 av melmengden. Ferdig...

Påskeharen er spist og togene kjører ikke lenger i samme spor

  • 28.03.2016, 13:16
Vanligvis synes jeg det er godt å komme tilbake til hverdagen - men ikke nå.  I ferien føles det som om jeg sitter på riktig tog:) Kroppen mestrer så mye bedre det sakte campinglivet vi lever i ferien. Da blir det mange gode dager innimellom de dårlige - og de dårligere blir litt enklere å komme gjennom. Ferielivet har få krav og få stressende aktiviteter. Akkurat slik som hodet mit...

Søte påskefristelser

  • 23.03.2016, 12:45
Har du lyst til å lage noe godt til påskedagene - får du en oppsummering av mine påskepyntede søtsaker. Håper du finner noe du har lyst til å bake! Gi gjerne tilbakemelding hvis du baker noe - både ris og ros!    Er du glad i makroner - er disse lekre søtsakene noe for deg. Siden de er fylt med appelsinsjokolade er de spesielt egnet for påskedagene. Oppskrift og fremgangsmåte finner...

Eltefrie, halvgrove rundstykker

  • 23.03.2016, 08:46
Her i familien er vi veldig glad i nystekte rundstykker til frokost - også når vi er på ferie. Jeg har endel frosne rundstykker som jeg tar med, men når det er tomt - tyr jeg til disse eltefrie rundstykkene. De kan du lage med liten plass og lite utstyr. Jeg har laget disse en del ganger i campingvogna. Jeg veier bare opp ingrediensene hjemme før jeg drar - så er det bare vann som trengs. Håper...

Min påskeidyll er akkurat her og nå

  • 21.03.2016, 16:30
Her jeg sitter i solveggen og ser på mann og barn boltre seg i snøen:) Alle hjerter gleder seg! Så får det heller være at jeg har en heller dårlig dag, men jeg har hatt mange av de bedre i det siste:) I kveld skal vi sitte kose oss med en film sammen, barn og voksne.  I dag er dette påskeidyll nok! Håper du også har en fin påske:)   Takk for at du leste<3  

Påskepyntede sjokolademuffins

  • 21.03.2016, 09:28
Jeg synes ofte muffins kan være tørre, så denne gangen var jeg på jakt etter noen myke og saftige muffins - og lykkes! Disse er virkelig de beste muffinsene jeg har laget noen gang - og alle smakskaninene var fornøyde med resultatet. Planen var at de skulle ha en smak av appelsin - men da må det tydeligvis mer juice til - men det får jeg teste en annen gang. Røren gir ca 28 små muffins. Håper d...

Hasselnøttmakroner med sjokoladefyll

  • 18.03.2016, 18:22
Jeg synes makroner er veldig gøy for tiden - og så er de jo så pene å se på. Denne gangen hadde jeg lyst til å prøve å bruke hasselnøtter i stedet for mandler. Spesielt med tanke på minsten som ikke liker makroner - men elsker Firkløverkake (den kan du finne oppskrift på her). Det falt heldigvis i smak og nå har vi noen makroner som hele familien liker:)) Ingredienser 75 g eggehvite 100 g ...

Endelig kom jeg hjem fra byen med noe til meg selv:)

  • 18.03.2016, 15:49
Kjempegøy med litt nytt bakeutstyr:)) Spesielt spent på det nye vaniljesukkeret - skal visst være fantastisk mye bedre (og det bør det til den prisen).  Tror jammen jeg må bake litt i kveld jeg - skal du bake noe i helgen? Runa:) Takk for at du leste <3  

Den flinke piken i meg roper så alt for høyt...

  • 18.03.2016, 09:52
Denne siste uken har jeg følt meg bedre enn på lenge:) Med unntak av sydenferien - er vel dette den beste uka jeg har hatt siden i august.  En dobling av smertestillende og enda lavere aktivitetsnivå har nok hjulpet. Det burde fått meg til å juble og danse rundt i glede, så hvorfor gjør jeg ikke det?   Sannsynligvis fordi den flinke piken i meg roper at jeg må gjøre mer....

Halvgrove pitabrød

  • 18.03.2016, 08:48
Fylte pitabrød er en stor hit her i heimen, og derfor tenkte jeg at det måtte jo være mye bedre å lage disse selv - som sagt, så gjort:) De var helt klart bedre enn kjøpte - og overraskende raske å lage. Lag gjerne dobbelt porsjon og legg dem i frysen - de tiner på noen få minutter i ovnen. Håper du lar deg friste til å prøve dem selv:)   Ingredienser 2,5 dl ekstra lettmelk 150 g ...

Havreroser

  • 16.03.2016, 18:05
Havremel har blitt en av mine favoritter i gjærbakst for tiden, jeg synes det gir en veldig god smak - nesten litt nøtteaktig. I går bakte jeg fine rundstykker - så i dag måtte det bli noen grove. Samtidig hadde jeg lyst til å prøve samme måten å knytte rundstykker på en gang til. Ideen er hentet fra Kvardagsmats valnøttroser, men oppskriften er min egen. Det gikk, som jeg forven...

I dag har jeg sett en skjør og vakker spire - jeg er så redd den skal knekke...

  • 15.03.2016, 23:49
Sånn føles det å ha en god dag - en nesten smertefri dag:) Helt fantastisk, men jeg er likevel redd for å kjenne ordentlig etter... Så redd for at det ikke skal vare, at det ikke er et skritt i riktig retning, at det bare er et blaff... Så redd at jeg omtrent ikke klarer å glede meg over det... Spiren er så skjør, men måtte den likevel vokse! Håper så inderlig at den får vokse vi...

Påskeroser - deilige rundstykker til påskefrokostene

  • 15.03.2016, 12:57
I dag har jeg tryllet om familiens favorittrundstykker - knyttede frokostbrød - til påskefargede rosetter. Ideen fikk jeg fra Kvardagsmat sine Valnøttroser, men oppskriften er min egen. Det var litt knotete å få til rosene, men det er nok fordi denne deigen har en mer klissete konsistens enn en grovere deig. Uansett synes jeg de ble fine og gleder meg til å nyte dem i de glade påskedagene. Gidd...

Marsipankake med bringebær og vaniljekrem

  • 13.03.2016, 18:27
Denne helgen har jeg laget marsipankake til min svoger. Jeg prøvde meg frem med nye oppskrifter denne gangen - og jeg hentet dem fra forskjellige steder. Dermed gikk ikke elementene i kaken helt som planlagt - og det ble ingen gode step-by-step-bilder å vise dere. Kaken ble god på smak, men den ble ikke så pen innvendig. Kombinasjonen av vaniljekrem, hjemmelaget syltetøy og egen dynk - var veld...

Påskebrownies med Daim

  • 12.03.2016, 11:56
Disse muffinsene er veldig kjekke å ha i frysen, de tiner raskt og så smaker det jo så godt! I tillegg kan du ta opp passelig mengde, slik at du unngår at noe går til spille - ikke at det er noe problem her i huset altså;) For min del, baker jeg disse fordi minsten er relativt kresen, og stort sett ikke liker noe av det andre gode jeg lager til påske (som makroner, marsipan osv). Da kan jeg bar...

Hjemmelaget påskemarsipan - sjokoladeegg og kolibristenger

  • 11.03.2016, 17:32
For meg er marsipan et like selvfølgelig tilbehør til påske, som til jul - likevel har jeg aldri laget marspian til påske før. Hjemmelaget marsipan er jo sååå godt - så da tenkte jeg det var en god idé å lage marsipan til påske i år. Det er ikke vanskelig, men tar litt tid - spesielt tørkingen av de skoldede mandlene - men det er virkelig verd det! Håper du lar deg friste og inspirere - så blir...

Det kommer en dag, i morgen, vi må tro og håpe

  • 10.03.2016, 22:29
at i morgen blir det sol:) Det blir forhåpentligvis noen oppskrifter på bloggen i hvert fall.  Siden ettermiddagen har eneste syssel vært å holde seg i et mørkt, kaldt og stille soverom - og ente på morgendagen.  Bakte i formiddag og tvang meg ut av senga litt for å rydde opp og ta noen bilder før det lagres (hvis ikke blir det spist).  Her er noe av det som kommer på bl...

Det føles som om jeg sitter på feil tog!

  • 09.03.2016, 18:00
Dette toget går ingen vei - bare rundt i ring... Riktignok har toget en høy standard og familien min er her. Jeg lever og har de materielle godene jeg trenger og vel så det.   Likevel skulle jeg så gjerne reist med det andre toget - det toget som inneholder mitt liv. Toget som tar familien og meg fremover - og som har mange stoppesteder, inklusiv jobben min.    Jeg bru...

Halvgrove polarbrød med havre

  • 09.03.2016, 11:01
Selv om polarbrød er en av de bakstene som tåler grovt mel godt, kan det være greit med et halvgrovt alternativ - mer nøyaktig 56 % grovt. Disse var like populære som de andre polarbrødene her i huset. Håper du lar deg friste og inspirere. Noen har litt problemer med å få tak i fullkornshvetemelet (FIBRA) som jeg bruker i polarbrødene, så her er et alternativ til dere også. ...

Påskestemte makroner med appelsinfyll

  • 08.03.2016, 18:55
Nå er det på tide å starte påskeforberedelsene på bakefronten for min del i hvert fall. Appelsinsjokolade er en av mine sjokoladefavoritter - og gir påskestemning for meg. I tillegg gir de en fin syrlighet til de søte makronene. Det som er så kjekt med disse makronene, er at de holder seg fint i frysen frem til påske (hvis du klarer å vente så lenge da). Jeg synes faktisk makronene blir al...

Dette satt langt inne...

  • 07.03.2016, 12:14
Det føles som å gi opp... Det er et nederlag - hit skulle jeg ikke komme! Men det går ikke fremover lenger, jeg står og stamper på stedet hvil mens tiden flyr og livet også... Jeg griper fast så godt jeg kan i noen hendelser - prioriterer etter beste evne og legger lista under gulvet. Likevel er ikke det nok for meg... Vet jeg burde være mer takknemlig for det jeg har - at det ku...

Gulrotkake med karamelliserte valnøtter

  • 07.03.2016, 11:22
Gulrotkake er noe av det beste jeg vet - og denne gangen har jeg laget en ekstrautgave for festlige anledninger. Kaken er både fylt og pyntet med karamelliserte valnøtter. Kaken ble godt mottatt av alle gjestene - så denne kan jeg trygt anbefale. Håper du lar deg friste! Ingredienser Kakerøre 4 egg 275 g sukker 190 g hvetemel 2 ts natron 2 ts kanel 1 ts vaniljesukker 1/2 ts...

Kjære lesere - kan dere hjelpe meg med å bli bedre?

  • 06.03.2016, 17:09
Selv om jeg er en nybegynner og en sånn late-som-bakeblogger, vil jeg jo gjerne at bloggen min skal være inspirerende og fristende. Derfor vil jeg gjerne høre hva dere synes!  Hva er bra og hva burde jeg bli bedre på? Er det noe dere vil jeg skal bake? Er det noe jeg skal slutte med? Håper dere tar dere tid til å kommentere og på forhånd takk for hjelpen <3

Makroner med salt karamell

  • 05.03.2016, 16:49
  Karamell er noe av det beste jeg vet - og denne gangen ville jeg prøve det sammen med makroner. Oppskriften på salt karamell har jeg funnet hos Ida Gran-Jansen (hennes innlegg kan du lese her). Jeg føler fortsatt at jeg øver meg når jeg lager makroner - for helt perfekte er ikke disse - men smaker godt - det gjør de! Anbefaler deg å prøve på makroner - for har du først begynt å lag...

Sjørøverskute

  • 04.03.2016, 17:45
Minsten ville gjerne ha en sjørøverskute i bursdagsselskapet sitt, ikke fordi han er spesielt begeistret for sjørøvere, men rett og slett fordi alle barna synes den kaken var så kul i fjor. I år lagde jeg (med vilje) kaken litt mindre - for at den skulle bli litt lettere å håndtere. Det er slettes ikke vanskelig, men det tar litt tid - og krever tålmodighet og nøyaktighet. Egentl...

Jeg kom i mål - attpåtil stående:)

  • 03.03.2016, 22:51
En glad gutt fikk feire med 10 andre elleville førskolebarn. Han var storfornøyd! Er ubeskrivelig glad for at jeg har hatt en god dag i dag - tenk at det skulle klaffe! Nå er det bare å lade opp til resten av helgas utfordringer:)) Håper jeg drømmer om at de går like bra - og at jeg blir sanndrømt:) God natt! Takk for at du leste<3

Hit, men ikke lenger...

  • 02.03.2016, 22:23
Hodet ville ikke samarbeide i dag - ikke i går heller for den saks skyld:( Derfor gikk jeg hardt ut i dag, tenkte jeg skulle pushe meg ekstra og bli ferdig med det meste til barnebursdagen i morgen...  Resten av kaka skulle jeg ta i kveld, men da protesterte hodet vilt - prøvde alle triks - men måtte kapitulere. Fant ingen krefter i kjelleren heller, glemmer ofte at det ikke er...

Halvgrovt langpannebrød

  • 02.03.2016, 10:12
Jeg har prøvd meg på langpannebrød et par ganger før - men har liksom ikke fått det helt til. Denne gangen har jeg derfor satt sammen oppskriften selv og synes det ble mye bedre denne gangen. Håper du lar deg inspirere og friste! Ingredienser 400 g hvetemel 500 g fullkornshvetemel (Fibra) 100 g sammalt hvete - fin 2 dl ekstra lettmelk 4,5 dl vann 2 ss nøytral olje 1 ts salt 1 ts h...

Kanelboller uten egg

  • 02.03.2016, 07:20
I bursdagen kommer en gutt som ikke tåler egg - og minsten har vært veldig opptatt av at vi må bake noe han skal spise. Gutten fikk valget - og da ble det kanelboller:) Vanligvis baker jeg boller med egg - både i og utenpå gjærbaksten, men denne gangen har jeg penslet med melk. De smakte kjempegodt likevel - de gikk ned på høykant her i huset i hvert fall. Håper du lar deg friste og inspirere. ...

I februar fikk bloggen et løft!

  • 01.03.2016, 14:14
Ikke minst takket være Anne Brith (annebrith.no) som delte min nyopprettede facebooksiden på sin side. Det er kjempegøy at det er 330 mennesker som følger facebooksiden min - mye mer enn jeg håpet på. Nå gjelder det bare å holde på følgerene mine! Har du ikke sett faebooksiden min - finner du den her: Runas bakegleder Setter veldig stor pris på at dere leser bloggen min - og håper dere lar der...

Februar var måneden jeg fikk målet i siktet - og mistet det igjen

  • 01.03.2016, 10:01
Måneden jeg følte meg lurt til å tro at målet var mye nærmere enn det er... (du kan lese mer om det her) Måneden da det skulle gå fra vondt til verre - og så til bra. Det gikk fra vondt til vondt - via verre...   Men, tro ikke at jeg har mistet håpet på å nå målet - det er like sterkt som alltid - jeg har bare mistet det av syne... Ønsker mars velkommen og tenker at den må da bli bedr...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no