Jeg trenger hjelp!

  • 31.03.2016, 19:51
Jeg fr bare ikke til lage italiensk marengs - s utrolig irriterende! Enten legger sukkerlaken legger seg bare i en klump langs kanten og i bunn - eller hvis jeg visper hardere - ender den i klumper rundt kanten. Ellers s sukrer hele sukkerlaken seg fordi jeg er for treg til helle den oppi. Enden p visa er som regel at det er alt for lite marengs nr jeg skal blande den in...

I gr flte jeg meg litt rosa...

  • 31.03.2016, 13:04
Rosa er langt fra min yndlingsfarge, men i gr ble jeg fristet til kjpe noe rosa "dill" . Kanskje jeg trenger noe lyserosa i livet mitt akkurat n? For her er det ingen rosa skyver sveve p. Selv om jeg har det litt bedre om dagen, er det langt igjen til mlet. S da pynter jeg med rosa - og baker litt rosa - s passer det sammen med det lyserosa hpet som neste ukes time p...

Tynne knekkebrd "pyntet" med salt og sesamfr

  • 30.03.2016, 14:02
Jeg hadde lyst til prve lage noen hjemmelagde knekkebrd. P nettet fant jeg mange oppskrifter p slike frknekkebrd - men det er ikke mann og barn srlig begeistret for. Lsningen ble derfor prve lage knekkebrd p svensk vis - der selve knekkebrdet er uten hele korn - men man "pynter" med det man liker best. Oppskriften har jeg hentet fra programmet: Hele Sverige baker. Jeg synes ...

Ekstra grove polarbrd

  • 29.03.2016, 19:31
Jeg synes polarbrd er en fin mte gi barna grovt bakverk p - siden de ikke er srlig begeistret for grovt brd. De hjemmelagde inneholder mindre sukker og smaker bedre enn de du kjper p butikken (i hvert fall i flge mine barn). Denne gangen ville jeg prve lage noen polarbrd helt uten fint mel - og se om barna likte dem likevel - og det gikk fint. Jeg brukte hjemmelaget...

Hjemmelaget havremel - enkelt og billig:)

  • 29.03.2016, 10:56
Den siste tiden har jeg blitt veldig glad i den ntteaktige smaken bakeverket fr nr man bruker havremel. Jeg synes ikke man fr den samme effekten av bruke hele havregryn. Jeg bruker blant annet havremel i polarbrd og havrerundstykker. Havremel har ikke samme egenskaper som hvetemel - og hever ikke. Det er derfor viktig at havremelet ikke utgjr mer enn 1/3 av melmengden. Ferdig...

Pskeharen er spist og togene kjrer ikke lenger i samme spor

  • 28.03.2016, 13:16
Vanligvis synes jeg det er godt komme tilbake til hverdagen - men ikke n.  I ferien fles det som om jeg sitter p riktig tog:) Kroppen mestrer s mye bedre det sakte campinglivet vi lever i ferien. Da blir det mange gode dager innimellom de drlige - og de drligere blir litt enklere komme gjennom. Ferielivet har f krav og f stressende aktiviteter. Akkurat slik som hodet mit...

Ste pskefristelser

  • 23.03.2016, 12:45
Har du lyst til lage noe godt til pskedagene - fr du en oppsummering av mine pskepyntede stsaker. Hper du finner noe du har lyst til bake! Gi gjerne tilbakemelding hvis du baker noe - bde ris og ros!    Er du glad i makroner - er disse lekre stsakene noe for deg. Siden de er fylt med appelsinsjokolade er de spesielt egnet for pskedagene. Oppskrift og fremgangsmte finner...

Eltefrie, halvgrove rundstykker

  • 23.03.2016, 08:46
Her i familien er vi veldig glad i nystekte rundstykker til frokost - ogs nr vi er p ferie. Jeg har endel frosne rundstykker som jeg tar med, men nr det er tomt - tyr jeg til disse eltefrie rundstykkene. De kan du lage med liten plass og lite utstyr. Jeg har laget disse en del ganger i campingvogna. Jeg veier bare opp ingrediensene hjemme fr jeg drar - s er det bare vann som trengs. Hper...

Min pskeidyll er akkurat her og n

  • 21.03.2016, 16:30
Her jeg sitter i solveggen og ser p mann og barn boltre seg i snen:) Alle hjerter gleder seg! S fr det heller vre at jeg har en heller drlig dag, men jeg har hatt mange av de bedre i det siste:) I kveld skal vi sitte kose oss med en film sammen, barn og voksne.  I dag er dette pskeidyll nok! Hper du ogs har en fin pske:)   Takk for at du leste<3  

Pskepyntede sjokolademuffins

  • 21.03.2016, 09:28
Jeg synes ofte muffins kan vre trre, s denne gangen var jeg p jakt etter noen myke og saftige muffins - og lykkes! Disse er virkelig de beste muffinsene jeg har laget noen gang - og alle smakskaninene var fornyde med resultatet. Planen var at de skulle ha en smak av appelsin - men da m det tydeligvis mer juice til - men det fr jeg teste en annen gang. Rren gir ca 28 sm muffins. Hper d...

Hasselnttmakroner med sjokoladefyll

  • 18.03.2016, 18:22
Jeg synes makroner er veldig gy for tiden - og s er de jo s pene se p. Denne gangen hadde jeg lyst til prve bruke hasselntter i stedet for mandler. Spesielt med tanke p minsten som ikke liker makroner - men elsker Firklverkake (den kan du finne oppskrift p her). Det falt heldigvis i smak og n har vi noen makroner som hele familien liker:)) Ingredienser 75 g eggehvite 100 g ...

Endelig kom jeg hjem fra byen med noe til meg selv:)

  • 18.03.2016, 15:49
Kjempegy med litt nytt bakeutstyr:)) Spesielt spent p det nye vaniljesukkeret - skal visst vre fantastisk mye bedre (og det br det til den prisen).  Tror jammen jeg m bake litt i kveld jeg - skal du bake noe i helgen? Runa:) Takk for at du leste <3  

Den flinke piken i meg roper s alt for hyt...

  • 18.03.2016, 09:52
Denne siste uken har jeg flt meg bedre enn p lenge:) Med unntak av sydenferien - er vel dette den beste uka jeg har hatt siden i august.  En dobling av smertestillende og enda lavere aktivitetsniv har nok hjulpet. Det burde ftt meg til juble og danse rundt i glede, s hvorfor gjr jeg ikke det?   Sannsynligvis fordi den flinke piken i meg roper at jeg m gjre mer....

Halvgrove pitabrd

  • 18.03.2016, 08:48
Fylte pitabrd er en stor hit her i heimen, og derfor tenkte jeg at det mtte jo vre mye bedre lage disse selv - som sagt, s gjort:) De var helt klart bedre enn kjpte - og overraskende raske  lage. Lag gjerne dobbelt porsjon og legg dem i frysen - de tiner p noen f minutter i ovnen. Hper du lar deg friste til prve dem selv:)   Ingredienser 2,5 dl ekstra lettmelk 150 g ...

Havreroser

  • 16.03.2016, 18:05
Havremel har blitt en av mine favoritter i gjrbakst for tiden, jeg synes det gir en veldig god smak - nesten litt ntteaktig. I gr bakte jeg fine rundstykker - s i dag mtte det bli noen grove. Samtidig hadde jeg lyst til prve samme mten knytte rundstykker p en gang til. Ideen er hentet fra Kvardagsmats valnttroser, men oppskriften er min egen. Det gikk, som jeg forven...

I dag har jeg sett en skjr og vakker spire - jeg er s redd den skal knekke...

  • 15.03.2016, 23:49
Snn fles det ha en god dag - en nesten smertefri dag:) Helt fantastisk, men jeg er likevel redd for kjenne ordentlig etter... S redd for at det ikke skal vare, at det ikke er et skritt i riktig retning, at det bare er et blaff... S redd at jeg omtrent ikke klarer glede meg over det... Spiren er s skjr, men mtte den likevel vokse! Hper s inderlig at den fr vokse vi...

Pskeroser - deilige rundstykker til pskefrokostene

  • 15.03.2016, 12:57
I dag har jeg tryllet om familiens favorittrundstykker - knyttede frokostbrd - til pskefargede rosetter. Ideen fikk jeg fra Kvardagsmat sine Valnttroser, men oppskriften er min egen. Det var litt knotete f til rosene, men det er nok fordi denne deigen har en mer klissete konsistens enn en grovere deig. Uansett synes jeg de ble fine og gleder meg til nyte dem i de glade pskedagene. Gidd...

Marsipankake med bringebr og vaniljekrem

  • 13.03.2016, 18:27
Denne helgen har jeg laget marsipankake til min svoger. Jeg prvde meg frem med nye oppskrifter denne gangen - og jeg hentet dem fra forskjellige steder. Dermed gikk ikke elementene i kaken helt som planlagt - og det ble ingen gode step-by-step-bilder vise dere. Kaken ble god p smak, men den ble ikke s pen innvendig. Kombinasjonen av vaniljekrem, hjemmelaget syltety og egen dynk - var veld...

Pskebrownies med Daim

  • 12.03.2016, 11:56
Disse muffinsene er veldig kjekke ha i frysen, de tiner raskt og s smaker det jo s godt! I tillegg kan du ta opp passelig mengde, slik at du unngr at noe gr til spille - ikke at det er noe problem her i huset alts;) For min del, baker jeg disse fordi minsten er relativt kresen, og stort sett ikke liker noe av det andre gode jeg lager til pske (som makroner, marsipan osv). Da kan jeg bar...

Hjemmelaget pskemarsipan - sjokoladeegg og kolibristenger

  • 11.03.2016, 17:32
For meg er marsipan et like selvflgelig tilbehr til pske, som til jul - likevel har jeg aldri laget marspian til pske fr. Hjemmelaget marsipan er jo s godt - s da tenkte jeg det var en god id lage marsipan til pske i r. Det er ikke vanskelig, men tar litt tid - spesielt trkingen av de skoldede mandlene - men det er virkelig verd det! Hper du lar deg friste og inspirere - s blir...

Det kommer en dag, i morgen, vi m tro og hpe

  • 10.03.2016, 22:29
at i morgen blir det sol:) Det blir forhpentligvis noen oppskrifter p bloggen i hvert fall.  Siden ettermiddagen har eneste syssel vrt holde seg i et mrkt, kaldt og stille soverom - og ente p morgendagen.  Bakte i formiddag og tvang meg ut av senga litt for rydde opp og ta noen bilder fr det lagres (hvis ikke blir det spist).  Her er noe av det som kommer p bl...

Det fles som om jeg sitter p feil tog!

  • 09.03.2016, 18:00
Dette toget gr ingen vei - bare rundt i ring... Riktignok har toget en hy standard og familien min er her. Jeg lever og har de materielle godene jeg trenger og vel s det.   Likevel skulle jeg s gjerne reist med det andre toget - det toget som inneholder mitt liv. Toget som tar familien og meg fremover - og som har mange stoppesteder, inklusiv jobben min.    Jeg bru...

Halvgrove polarbrd med havre

  • 09.03.2016, 11:01
Selv om polarbrd er en av de bakstene som tler grovt mel godt, kan det vre greit med et halvgrovt alternativ - mer nyaktig 56 % grovt. Disse var like populre som de andre polarbrdene her i huset. Hper du lar deg friste og inspirere. Noen har litt problemer med f tak i fullkornshvetemelet (FIBRA) som jeg bruker i polarbrdene, s her er et alternativ til dere ogs. ...

Pskestemte makroner med appelsinfyll

  • 08.03.2016, 18:55
N er det p tide starte pskeforberedelsene p bakefronten for min del i hvert fall. Appelsinsjokolade er en av mine sjokoladefavoritter - og gir pskestemning for meg. I tillegg gir de en fin syrlighet til de ste makronene. Det som er s kjekt med disse makronene, er at de holder seg fint i frysen frem til pske (hvis du klarer vente s lenge da). Jeg synes faktisk makronene blir al...

Dette satt langt inne...

  • 07.03.2016, 12:14
Det fles som gi opp... Det er et nederlag - hit skulle jeg ikke komme! Men det gr ikke fremover lenger, jeg str og stamper p stedet hvil mens tiden flyr og livet ogs... Jeg griper fast s godt jeg kan i noen hendelser - prioriterer etter beste evne og legger lista under gulvet. Likevel er ikke det nok for meg... Vet jeg burde vre mer takknemlig for det jeg har - at det ku...

Gulrotkake med karamelliserte valntter

  • 07.03.2016, 11:22
Gulrotkake er noe av det beste jeg vet - og denne gangen har jeg laget en ekstrautgave for festlige anledninger. Kaken er bde fylt og pyntet med karamelliserte valntter. Kaken ble godt mottatt av alle gjestene - s denne kan jeg trygt anbefale. Hper du lar deg friste! Ingredienser Kakerre 4 egg 275 g sukker 190 g hvetemel 2 ts natron 2 ts kanel 1 ts vaniljesukker 1/2 ts...

Kjre lesere - kan dere hjelpe meg med bli bedre?

  • 06.03.2016, 17:09
Selv om jeg er en nybegynner og en snn late-som-bakeblogger, vil jeg jo gjerne at bloggen min skal vre inspirerende og fristende. Derfor vil jeg gjerne hre hva dere synes!  Hva er bra og hva burde jeg bli bedre p? Er det noe dere vil jeg skal bake? Er det noe jeg skal slutte med? Hper dere tar dere tid til kommentere og p forhnd takk for hjelpen <3

Makroner med salt karamell

  • 05.03.2016, 16:49
  Karamell er noe av det beste jeg vet - og denne gangen ville jeg prve det sammen med makroner. Oppskriften p salt karamell har jeg funnet hos Ida Gran-Jansen (hennes innlegg kan du lese her). Jeg fler fortsatt at jeg ver meg nr jeg lager makroner - for helt perfekte er ikke disse - men smaker godt - det gjr de! Anbefaler deg prve p makroner - for har du frst begynt lag...

Sjrverskute

  • 04.03.2016, 17:45
Minsten ville gjerne ha en sjrverskute i bursdagsselskapet sitt, ikke fordi han er spesielt begeistret for sjrvere, men rett og slett fordi alle barna synes den kaken var s kul i fjor. I r lagde jeg (med vilje) kaken litt mindre - for at den skulle bli litt lettere hndtere. Det er slettes ikke vanskelig, men det tar litt tid - og krever tlmodighet og nyaktighet. Egentl...

Jeg kom i ml - attptil stende:)

  • 03.03.2016, 22:51
En glad gutt fikk feire med 10 andre elleville frskolebarn. Han var storfornyd! Er ubeskrivelig glad for at jeg har hatt en god dag i dag - tenk at det skulle klaffe! N er det bare lade opp til resten av helgas utfordringer:)) Hper jeg drmmer om at de gr like bra - og at jeg blir sanndrmt:) God natt! Takk for at du leste<3

Hit, men ikke lenger...

  • 02.03.2016, 22:23
Hodet ville ikke samarbeide i dag - ikke i gr heller for den saks skyld:( Derfor gikk jeg hardt ut i dag, tenkte jeg skulle pushe meg ekstra og bli ferdig med det meste til barnebursdagen i morgen...  Resten av kaka skulle jeg ta i kveld, men da protesterte hodet vilt - prvde alle triks - men mtte kapitulere. Fant ingen krefter i kjelleren heller, glemmer ofte at det ikke er...

Halvgrovt langpannebrd

  • 02.03.2016, 10:12
Jeg har prvd meg p langpannebrd et par ganger fr - men har liksom ikke ftt det helt til. Denne gangen har jeg derfor satt sammen oppskriften selv og synes det ble mye bedre denne gangen. Hper du lar deg inspirere og friste! Ingredienser 400 g hvetemel 500 g fullkornshvetemel (Fibra) 100 g sammalt hvete - fin 2 dl ekstra lettmelk 4,5 dl vann 2 ss nytral olje 1 ts salt 1 ts h...

Kanelboller uten egg

  • 02.03.2016, 07:20
I bursdagen kommer en gutt som ikke tler egg - og minsten har vrt veldig opptatt av at vi m bake noe han skal spise. Gutten fikk valget - og da ble det kanelboller:) Vanligvis baker jeg boller med egg - bde i og utenp gjrbaksten, men denne gangen har jeg penslet med melk. De smakte kjempegodt likevel - de gikk ned p hykant her i huset i hvert fall. Hper du lar deg friste og inspirere. ...

I februar fikk bloggen et lft!

  • 01.03.2016, 14:14
Ikke minst takket vre Anne Brith (annebrith.no) som delte min nyopprettede facebooksiden p sin side. Det er kjempegy at det er 330 mennesker som flger facebooksiden min - mye mer enn jeg hpet p. N gjelder det bare holde p flgerene mine! Har du ikke sett faebooksiden min - finner du den her: Runas bakegleder Setter veldig stor pris p at dere leser bloggen min - og hper dere lar der...

Februar var mneden jeg fikk mlet i siktet - og mistet det igjen

  • 01.03.2016, 10:01
Mneden jeg flte meg lurt til tro at mlet var mye nrmere enn det er... (du kan lese mer om det her) Mneden da det skulle g fra vondt til verre - og s til bra. Det gikk fra vondt til vondt - via verre...   Men, tro ikke at jeg har mistet hpet p n mlet - det er like sterkt som alltid - jeg har bare mistet det av syne... nsker mars velkommen og tenker at den m da bli bedr...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no