Noen som er interessert i kjpe makroner av meg?

  • 30.04.2016, 16:20
  Flere har sagt til meg at jeg m begynne selge noe av det jeg baker. Jeg har tenkt litt rundt det - og tenker at jeg vil ha fokus p lre nye ting og komme fram til gode oppskrifter som jeg kan dele p bloggen. I tillegg skal jo arbeidet med bloggen vre morsomt og avkopling - og ikke forbundet med tidspress og krav - som jeg ikke alltid vil ha overskudd til meste.  Samtidig...

Store muffins med blbr og bringebr

  • 28.04.2016, 12:30
Saftige brmuffins er utrolig godt - det hadde jeg helt glemt. Fikk tips om dette i forbindelse med 17.mai-baksten, men mtte konkludere med at brmuffins m vre store - i hvert fall etter min smak. S - da fr de ikke vre med i 17.mai-forberedelsene mine. Kan selvflgelig hende at du er uenig - s det er lov lage dem i sm former ogs. Utgangspunktet for oppskriften var en fra Ida Gra...

Grove scones med ntter og br

  • 26.04.2016, 12:44
Disse sconesene vinner neppe noen skjnnhetskonkurranse, men fr lov til bli med p bloggen likevel - siden de smakte s godt. Jeg har av og til kjpt grove scones p bakerier, og synes det er veldig godt. Derfor tenkte jeg at jeg skulle prve disse selv. Jeg spiser de uten plegg, men de kan sikkert spises med plegg p ogs. Burde nok lagt de blbrene litt i maizena fr jeg tok dem i deige...

Det sies at taushet er gull, men vekten av det gullet kan vre tungt bre...

  • 25.04.2016, 18:45
I strsteparten av mitt voksne liv, har jeg valgt tie om min sykdom. Min mestringsstrategi har vrt holde en fasade - som svrt f personer fikk se sprekkene i. Jeg har hele tiden vrt overbevist om at det la andre f vite hva jeg sliter med, er bry andre. Nr jeg n fikk tilbakefall, var hemmelighold helt umulig - og en hel haug av mennesker mtte f vite...

Innvilget, men trist likevel...

  • 24.04.2016, 19:37
Fredag fikk jeg brev fra NAV med beskjed om at de hadde innvilget min sknad. I utgangspunktet er jo det en gladsak, likevel merket jeg at realitetene i det helet gjr meg trist - og jeg har kjent p det hele helgen. Nav sier: Du anses fylle de medisinske vilkrene for ung ufre. Du anses ha ftt din arbeidsevne nedsatt fr du fylte 26 r, du anses ha en varig sykdom, og det anses klart ...

Halvgrove scones

  • 23.04.2016, 14:31
Hvis man er tom for brd og rundstykker - er det scones et fint alternativ. Siden de verken skal eltes eller heves - er de ferdige p en liten halvtime. I tillegg smaker det jo veldig godt:) Hper du lar deg friste og inspirere! Ingredienser 220 g hvetemel 220 g fullkornshvetemel (ekstra finmalt sammalt hvete) 1 ss bakepulver 1 ss sukker 1 ts salt 3 dl ekstra lettmelk 4 ss fly...

Skolebrd

  • 21.04.2016, 17:46
Skolebrd synes jeg er veldig godt - og aller best blir de jo nr du lager dem selv. Fyller du dem med hjemmelaget vaniljekrem - blir dem helt uimotstelige. Det er ogs en kjekk mte f brukt eggeplommer p (hvis du har laget makroner/marengs el.)  Da gjenstr det bare  si at jeg hper du lar deg friste og inspirere!  Ingredienser 900 g hvetemel 1 pk gjr 130 g sukke...

Grove fletterundstykker med havre og kesam

  • 19.04.2016, 22:35
Noen ganger liker jeg bake noe annet enn polarbrd - og disse fletterundstykkene er bde pene se p og smaker godt. Flettingen er ikke vanskelig - og jeg har tatt bilder av alle stegene, s du fr det nok til! Rundstykkene har bde godt med grovt mel og kesam - s de er absolutt av den sunne sorten ogs. S hper jeg du lar deg friste og inspirere! Ingredienser 300 g fullkornshveteme...

Lyst til pryde 17.mai-bordet med disse ste makronene?

  • 19.04.2016, 17:24
Da m du sjekke ut denne enkle konkurransen, for disse makronene kan du rett og slett f av meg! Hvor mange fr du? Jo - jeg vil gjerne at dere skal hjelpe meg med flere flgere p facebook - s: under 400 flgere: 5 makroner 400 - 449: 10 makroner 450 - 499: 15 makroner 500 eller mer: 20 makroner Det hele er veldig enkelt, for vre med i trekningen m du: 1. Like siden min p face...

Hvordan har jeg det n?

  • 17.04.2016, 16:54
Det m jeg reflektere ofte rundt n som jeg kartlegger hodepinen. Jeg synes det er vanskelig - men vet det er ndvendig. N som jeg starter gradvis opp med mer smertestillende, er det viktig se hvordan ting utvikler seg - for se hva som er best. Utfordringen min er ikke analysere dataene som kartlegges. Tankene raser rundt hele tiden, opp og ned:   Jippi det hjelper! Eller er...

Brownies med melksjokolade

  • 16.04.2016, 19:50
Brownies er en klassiker som alle liker og som passer til alle anledninger. Denne oppskriften har jeg justert og testet ut i flere varianter, s denne er knallgod alts;) Vanligvis lager jeg denne i en ildfast form, men nr kaken skal transporteres og gis bort - er det litt lekrere ha den i en rund form. Jeg har brukt en Bake-it-easy form som er 22'. Hper du lar deg friste og inspirere!...

Vaniljesnurrer

  • 14.04.2016, 22:11
I dag er frste gang jeg lager vaniljesnurrer - og det blir absolutt ikke siste. Vaniljesmaken var bare utrolig godt - og de kan helt klart konkurrere med kanelsnurrer. Nr bolledeigen i tillegg er laget p den lange mten - blir snurrene saftige og luftige ogs. Viktig ikke jukse med elte- og hevetiden, selv om det er fristende. Lover deg at det er verd det! S hper jeg du lar deg fris...

Gy med bakeutstyr i posten

  • 13.04.2016, 18:16
I dag fikk jeg min frste leveranse fra Slikkepott.no (kjpte det selv alts). Det blir kjempespennende teste ut dette! Noen som klarer gjette hva jeg skal lage? Blir resultatet bra, blir dette en premie i min neste give-away. Kommer p bloggen i neste uke - s flg med:) Ha en fin kveld videre! Runa:)  

Alt du trenger vite for lage hjemmelagde polarbrd

  • 12.04.2016, 21:25
Polarbrd er veldig godt - og omtrent det eneste som spises av brd her i huset. Hjemmelagde polarbrd er bde sunnere og billigere - og her i huset er vi i hvert fall skjnt enige om at de er bedre ogs:) De er enkle lage og tar relativt kort tid siden de ikke skal etterheve. Du kan bruke alle typer mel - og jeg har testet de fleste. Nederst i innlegget finner du lenker til fem for...

Grove polarbrd - med sammalt hvete

  • 12.04.2016, 20:35
Dette var den aller frste polarbrdoppskriften jeg delte og et av mine frste blogginnlegg. I dag har jeg "pusset opp" innlegget med nye bilder. Disse polarbrdene har vrt en av familiens favoritter siden frste gang de ble bakt. Hper du lar deg inspirere til prve selv - og s hper jeg de kan bli like populre hos deg og dine!   Ingredienser 500 g fullkorn...

Kokoskake

  • 11.04.2016, 22:34
Dette er en kake som er en klassiker i mannens familie. Denne gangen har jeg tatt meg den frihet justere litt p familieoppskriften. I tillegg har jeg laget en sjokoladekrem som jeg fant p bloggen: Det ste liv. Hele oppskriften finner du her. Jeg har valgt bytte ut melet med maizena, slik at kaken blir glutenfri. Elsker du marengs, kokos og sjokolade - er denne kaken midt i blinken f...

Grove polarbrd med havre

  • 11.04.2016, 21:07
Disse polarbrdene med havre er min favoritt. Jeg er veldig glad i den ntteaktige smaken havremelet gir. Havremel kan du kjpe p butikken - eller du kan lage det enkelt selv - hvordan kan du lese her. Havremel er naturlig glutenfritt og har dermed ikke samme heveegenskapene som hvete har. Det legger du lett merke til hvis du sammenlikner med en av de andre variantene. Likevel g...

Tross alt er jeg glad det er meg som er syk...

  • 10.04.2016, 21:56
Det begynner jeg tenke p nr minsten ligger og klynker med hy feber og vond hals. Tenk hvis det hadde vrt et av barna mine? Nr jeg er til behandling - og ser foreldre med syke barn - blir jeg alltid takknemlig for at det er meg som er syk. Det verste man kan oppleve - er se noen man elsker ha det vondt. Uansett om det er en uskyldig halsbetennelse, fjerning av mandler el...

Grove polarbrd med spelt

  • 09.04.2016, 13:50
Jeg liker eksprimentere med ulike mel i polarbrdene, siden jeg lager dem flere ganger i uken. Denne gangen har jeg brukt speltmel. Speltmel er ganske dyrt, men jeg hadde litt i skuffen - s jeg ville prve det ogs. Fullkornshvetemelet jeg bruker, er ekstra finmalt sammalt hvete. Det fr du kjpt p Kiwi og Meny. Hvis du ikke fr tak i det - kan du bruke finmalt sammalt hvete. nsker du br...

Nttefudge

  • 09.04.2016, 12:48
N syntes jeg det var p tide lage fudge igjen - fudge smaker jo helt himmelsk! Denne gangen har jeg laget en variant med bde pistasj- og pekanntter - og som vanlig ble det sykt godt! Jeg kjper nttene p skalt "invandrerbutikk" - der har de strre kvanta til en rimeligere penge. Der fr du ogs kjpt stet, kondensert melk for ca 25 kroner. De har det p noen dagligvarebutikker ogs...

Marsipanroser

  • 08.04.2016, 09:35
Deilig gjrbakst med marsipan og sjokolade - det m vel vre godt tenkte jeg der jeg sto i kjleskapet og s pskemarsipanen min som jeg aldri fikk brukt opp. Etter litt leting p nettet, ble jeg inspirert av Kjkkentjenestes flotte marsipanroser. Jeg valgte bruke min egen oppskrift p bde boller og fyll, men "snurringen" har jeg prvd kopiere. For f saftige og luftige boller, trenger b...

"Vi skal gjre s godt vi kan for hjelpe deg"

  • 06.04.2016, 20:05
Nr det sies av de beste i landet, betyr det alt for meg. At de er uenige i behandlingen de har gitt p Srlandet sykehus, trster litt ekstra. Jeg har ftt en 6 ukers plan og en ny time - akkurat n er det nok og jeg reiser takknemlig, hpefull, sliten og lettet hjem igjen.  Takk for alle lykkenskninger, gode ord og varme tanker! Takk til alle kollegere som nsket meg ...

N sitter jeg p vei til fortiden og fremtiden

  • 05.04.2016, 09:31
Slik fles det i hvert fall her jeg sitter p flyet som skal ta meg til Oslo.  I dag skal jeg til Oslo Universitetssykehus som bde er min arbeidsplass og der de har hovedansvaret for min behandling.  Jeg skal beske kontoret og alle mine kjre kolleger som jeg savner s mye - og gjett hva jeg har i kofferten? I morgen skal jeg til legen som oppdaget faenskapen og som jeg hper s...

Mamma, kan du bake en Tellefantkake?

  • 04.04.2016, 23:04
Minsten elsker disse telle-bkene om Tellefanten og de leses om og om igjen. I kveld kom han med denne boka og lurte han veldig p om jeg ikke kunne bake en slik kake som denne ste trollmoren baker.  Jeg: Hmmm, tja det kan jeg vel kanskje - ssen kake er det da? Eivind: Du ser oppskriften her mamma: ​ Jeg: Men, det er en bltkake - og det liker jo ikke du? Eivind: Nei, vet...

Min nye uvenn: makroner:(

  • 03.04.2016, 19:25
I dag har jeg bakt to brett med stygge, og da mener jeg skikkelig stygge, makroner. Frste brettet s ut som valghatten i Harry Potter bkene, alts en spiss hatt med en gapende munn - og de neste fikk en brunaktig farge. Forstr ikke helt hvorfor makroner og jeg er s uvenner om dagen:( Denne gangen holdt jeg meg til oppskriften uten italiensk marengs ogs... Satser p at makronene&n...

Deres favoritter i mars

  • 02.04.2016, 19:28
Nok en gang var polarbrdene mine et av de mest leste innlegg. Denne gangen laget jeg en ekstra grov variant med havre. I tillegg leste mange om hvordan dere enkelt og billig kan lage havremel selv. Det absolutt mest leste innlegget mitt i februar, var gulrotkaka med karamelliserte valntter. Det er den hittil beste kaka jeg har bakt:) Hper du lar deg friste til prve en av mars favoritte...

Mars inneholdt et snev av rosa og noen spede spirer av vr - i april skal jeg fremover...

  • 02.04.2016, 19:13
I mars mtte jeg innse at jeg ikke kommer tilbake i jobb til mai - og mtte ta det tunge valget med ske om arbeidsavklaringspenger. Det satt veldig langt inne... Samtidig har jeg prvd sette ord p hvordan det fles ha det viktigste i livet, men likevel mangle noe vesentlig. Noe om hvordan man er seg selv nrmest og ikke alltid klarer se det positive i at mange har det verre...

Hjemmelaget mandelmel

  • 02.04.2016, 18:30
Hvis du ikke fr tak i mandelmel p nrbutikken, har lyst til spare penger - eller liker best at alt er laget fra bunn av - kan du lage mandelmelet ditt selv. Det er ikke vanskelig, men litt tidkrevende er det jo - spesielt m man ha tid til la mandlene trke. Hvis du ikke gjr noe av ha med skallet - lager du mandelmelet veldig raskt. Jeg lagde mandelmel av 500 g mandler - s vurder tids...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no