Noen som er interessert i å kjøpe makroner av meg?

  • 30.04.2016, 16:20
  Flere har sagt til meg at jeg må begynne å selge noe av det jeg baker. Jeg har tenkt litt rundt det - og tenker at jeg vil ha fokus på å lære nye ting og komme fram til gode oppskrifter som jeg kan dele på bloggen. I tillegg skal jo arbeidet med bloggen være morsomt og avkopling - og ikke forbundet med tidspress og krav - som jeg ikke alltid vil ha overskudd til å meste.  Samtidig...

Store muffins med blåbær og bringebær

  • 28.04.2016, 12:30
Saftige bærmuffins er utrolig godt - det hadde jeg helt glemt. Fikk tips om dette i forbindelse med 17.mai-baksten, men måtte konkludere med at bærmuffins må være store - i hvert fall etter min smak. Så - da får de ikke være med i 17.mai-forberedelsene mine. Kan selvfølgelig hende at du er uenig - så det er lov å lage dem i små former også. Utgangspunktet for oppskriften var en fra Ida Gra...

Grove scones med nøtter og bær

  • 26.04.2016, 12:44
Disse sconesene vinner neppe noen skjønnhetskonkurranse, men får lov til å bli med på bloggen likevel - siden de smakte så godt. Jeg har av og til kjøpt grove scones på bakerier, og synes det er veldig godt. Derfor tenkte jeg at jeg skulle prøve disse selv. Jeg spiser de uten pålegg, men de kan sikkert spises med pålegg på også. Burde nok lagt de blåbærene litt i maizena før jeg tok dem i deige...

Det sies at taushet er gull, men vekten av det gullet kan være tungt å bære...

  • 25.04.2016, 18:45
I størsteparten av mitt voksne liv, har jeg valgt å tie om min sykdom. Min mestringsstrategi har vært å holde en fasade - som svært få personer fikk se sprekkene i. Jeg har hele tiden vært overbevist om at det å la andre få vite hva jeg sliter med, er å bry andre. Når jeg nå fikk tilbakefall, var hemmelighold helt umulig - og en hel haug av mennesker måtte få vite...

Innvilget, men trist likevel...

  • 24.04.2016, 19:37
Fredag fikk jeg brev fra NAV med beskjed om at de hadde innvilget min søknad. I utgangspunktet er jo det en gladsak, likevel merket jeg at realitetene i det helet gjør meg trist - og jeg har kjent på det hele helgen. Nav sier: Du anses å fylle de medisinske vilkårene for ung uføre. Du anses å ha fått din arbeidsevne nedsatt før du fylte 26 år, du anses å ha en varig sykdom, og det anses klart ...

Halvgrove scones

  • 23.04.2016, 14:31
Hvis man er tom for brød og rundstykker - er det scones et fint alternativ. Siden de verken skal eltes eller heves - er de ferdige på en liten halvtime. I tillegg smaker det jo veldig godt:) Håper du lar deg friste og inspirere! Ingredienser 220 g hvetemel 220 g fullkornshvetemel (ekstra finmalt sammalt hvete) 1 ss bakepulver 1 ss sukker 1 ts salt 3 dl ekstra lettmelk 4 ss fly...

Skolebrød

  • 21.04.2016, 17:46
Skolebrød synes jeg er veldig godt - og aller best blir de jo når du lager dem selv. Fyller du dem med hjemmelaget vaniljekrem - blir dem helt uimotståelige. Det er også en kjekk måte å få brukt eggeplommer på (hvis du har laget makroner/marengs el.)  Da gjenstår det bare å si at jeg håper du lar deg friste og inspirere!  Ingredienser 900 g hvetemel 1 pk gjær 130 g sukke...

Grove fletterundstykker med havre og kesam

  • 19.04.2016, 22:35
Noen ganger liker jeg å bake noe annet enn polarbrød - og disse fletterundstykkene er både pene å se på og smaker godt. Flettingen er ikke vanskelig - og jeg har tatt bilder av alle stegene, så du får det nok til! Rundstykkene har både godt med grovt mel og kesam - så de er absolutt av den sunne sorten også. Så håper jeg du lar deg friste og inspirere! Ingredienser 300 g fullkornshveteme...

Lyst til å pryde 17.mai-bordet med disse søte makronene?

  • 19.04.2016, 17:24
Da må du sjekke ut denne enkle konkurransen, for disse makronene kan du rett og slett få av meg! Hvor mange får du? Jo - jeg vil gjerne at dere skal hjelpe meg med flere følgere på facebook - så: under 400 følgere: 5 makroner 400 - 449: 10 makroner 450 - 499: 15 makroner 500 eller mer: 20 makroner Det hele er veldig enkelt, for å være med i trekningen må du: 1. Like siden min på face...

Hvordan har jeg det nå?

  • 17.04.2016, 16:54
Det må jeg reflektere ofte rundt nå som jeg kartlegger hodepinen. Jeg synes det er vanskelig - men vet det er nødvendig. Nå som jeg starter gradvis opp med mer smertestillende, er det viktig å se hvordan ting utvikler seg - for å se hva som er best. Utfordringen min er å ikke analysere dataene som kartlegges. Tankene raser rundt hele tiden, opp og ned:   Jippi det hjelper! Eller er...

Brownies med melksjokolade

  • 16.04.2016, 19:50
Brownies er en klassiker som alle liker og som passer til alle anledninger. Denne oppskriften har jeg justert og testet ut i flere varianter, så denne er knallgod altså;) Vanligvis lager jeg denne i en ildfast form, men når kaken skal transporteres og gis bort - er det litt lekrere å ha den i en rund form. Jeg har brukt en Bake-it-easy form som er 22'. Håper du lar deg friste og inspirere!...

Vaniljesnurrer

  • 14.04.2016, 22:11
I dag er første gang jeg lager vaniljesnurrer - og det blir absolutt ikke siste. Vaniljesmaken var bare utrolig godt - og de kan helt klart konkurrere med kanelsnurrer. Når bolledeigen i tillegg er laget på den lange måten - blir snurrene saftige og luftige også. Viktig å ikke jukse med elte- og hevetiden, selv om det er fristende. Lover deg at det er verd det! Så håper jeg du lar deg fris...

Gøy med bakeutstyr i posten

  • 13.04.2016, 18:16
I dag fikk jeg min første leveranse fra Slikkepott.no (kjøpte det selv altså). Det blir kjempespennende å teste ut dette! Noen som klarer å gjette hva jeg skal lage? Blir resultatet bra, blir dette en premie i min neste give-away. Kommer på bloggen i neste uke - så følg med:) Ha en fin kveld videre! Runa:)  

Alt du trenger å vite for å lage hjemmelagde polarbrød

  • 12.04.2016, 21:25
Polarbrød er veldig godt - og omtrent det eneste som spises av brød her i huset. Hjemmelagde polarbrød er både sunnere og billigere - og her i huset er vi i hvert fall skjønt enige om at de er bedre også:) De er enkle å lage og tar relativt kort tid siden de ikke skal etterheve. Du kan bruke alle typer mel - og jeg har testet de fleste. Nederst i innlegget finner du lenker til fem for...

Grove polarbrød - med sammalt hvete

  • 12.04.2016, 20:35
Dette var den aller første polarbrødoppskriften jeg delte og et av mine første blogginnlegg. I dag har jeg "pusset opp" innlegget med nye bilder. Disse polarbrødene har vært en av familiens favoritter siden første gang de ble bakt. Håper du lar deg inspirere til å prøve selv - og så håper jeg de kan bli like populære hos deg og dine!   Ingredienser 500 g fullkorn...

Kokoskake

  • 11.04.2016, 22:34
Dette er en kake som er en klassiker i mannens familie. Denne gangen har jeg tatt meg den frihet å justere litt på familieoppskriften. I tillegg har jeg laget en sjokoladekrem som jeg fant på bloggen: Det søte liv. Hele oppskriften finner du her. Jeg har valgt å bytte ut melet med maizena, slik at kaken blir glutenfri. Elsker du marengs, kokos og sjokolade - er denne kaken midt i blinken f...

Grove polarbrød med havre

  • 11.04.2016, 21:07
Disse polarbrødene med havre er min favoritt. Jeg er veldig glad i den nøtteaktige smaken havremelet gir. Havremel kan du kjøpe på butikken - eller du kan lage det enkelt selv - hvordan kan du lese her. Havremel er naturlig glutenfritt og har dermed ikke samme heveegenskapene som hvete har. Det legger du lett merke til hvis du sammenlikner med en av de andre variantene. Likevel g...

Tross alt er jeg glad det er meg som er syk...

  • 10.04.2016, 21:56
Det begynner jeg å tenke på når minsten ligger og klynker med høy feber og vond hals. Tenk hvis det hadde vært et av barna mine? Når jeg er til behandling - og ser foreldre med syke barn - blir jeg alltid takknemlig for at det er meg som er syk. Det verste man kan oppleve - er å se noen man elsker ha det vondt. Uansett om det er en uskyldig halsbetennelse, fjerning av mandler el...

Grove polarbrød med spelt

  • 09.04.2016, 13:50
Jeg liker å eksprimentere med ulike mel i polarbrødene, siden jeg lager dem flere ganger i uken. Denne gangen har jeg brukt speltmel. Speltmel er ganske dyrt, men jeg hadde litt i skuffen - så jeg ville prøve det også. Fullkornshvetemelet jeg bruker, er ekstra finmalt sammalt hvete. Det får du kjøpt på Kiwi og Meny. Hvis du ikke får tak i det - kan du bruke finmalt sammalt hvete. Ønsker du å br...

Nøttefudge

  • 09.04.2016, 12:48
Nå syntes jeg det var på tide å lage fudge igjen - fudge smaker jo helt himmelsk! Denne gangen har jeg laget en variant med både pistasj- og pekannøtter - og som vanlig ble det sykt godt! Jeg kjøper nøttene på såkalt "invandrerbutikk" - der har de større kvanta til en rimeligere penge. Der får du også kjøpt søtet, kondensert melk for ca 25 kroner. De har det på noen dagligvarebutikker også...

Marsipanroser

  • 08.04.2016, 09:35
Deilig gjærbakst med marsipan og sjokolade - det må vel være godt tenkte jeg der jeg sto i kjøleskapet og så påskemarsipanen min som jeg aldri fikk brukt opp. Etter litt leting på nettet, ble jeg inspirert av Kjøkkentjenestes flotte marsipanroser. Jeg valgte å bruke min egen oppskrift på både boller og fyll, men "snurringen" har jeg prøvd å kopiere. For å få saftige og luftige boller, trenger b...

"Vi skal gjøre så godt vi kan for å hjelpe deg"

  • 06.04.2016, 20:05
Når det sies av de beste i landet, betyr det alt for meg. At de er uenige i behandlingen de har gitt på Sørlandet sykehus, trøster litt ekstra. Jeg har fått en 6 ukers plan og en ny time - akkurat nå er det nok og jeg reiser takknemlig, håpefull, sliten og lettet hjem igjen.  Takk for alle lykkeønskninger, gode ord og varme tanker! Takk til alle kollegere som ønsket meg ...

Nå sitter jeg på vei til fortiden og fremtiden

  • 05.04.2016, 09:31
Slik føles det i hvert fall her jeg sitter på flyet som skal ta meg til Oslo.  I dag skal jeg til Oslo Universitetssykehus som både er min arbeidsplass og der de har hovedansvaret for min behandling.  Jeg skal besøke kontoret og alle mine kjære kolleger som jeg savner så mye - og gjett hva jeg har i kofferten? I morgen skal jeg til legen som oppdaget faenskapen og som jeg håper s...

Mamma, kan du bake en Tellefantkake?

  • 04.04.2016, 23:04
Minsten elsker disse telle-bøkene om Tellefanten og de leses om og om igjen. I kveld kom han med denne boka og lurte han veldig på om jeg ikke kunne bake en slik kake som denne søte trollmoren baker.  Jeg: Hmmm, tja det kan jeg vel kanskje - åssen kake er det da? Eivind: Du ser oppskriften her mamma: ​ Jeg: Men, det er en bløtkake - og det liker jo ikke du? Eivind: Nei, vet...

Min nye uvenn: makroner:(

  • 03.04.2016, 19:25
I dag har jeg bakt to brett med stygge, og da mener jeg skikkelig stygge, makroner. Første brettet så ut som valghatten i Harry Potter bøkene, altså en spiss hatt med en gapende munn - og de neste fikk en brunaktig farge. Forstår ikke helt hvorfor makroner og jeg er så uvenner om dagen:( Denne gangen holdt jeg meg til oppskriften uten italiensk marengs også... Satser på at makronene&n...

Deres favoritter i mars

  • 02.04.2016, 19:28
Nok en gang var polarbrødene mine et av de mest leste innlegg. Denne gangen laget jeg en ekstra grov variant med havre. I tillegg leste mange om hvordan dere enkelt og billig kan lage havremel selv. Det absolutt mest leste innlegget mitt i februar, var gulrotkaka med karamelliserte valnøtter. Det er den hittil beste kaka jeg har bakt:) Håper du lar deg friste til å prøve en av mars´ favoritte...

Mars inneholdt et snev av rosa og noen spede spirer av vår - i april skal jeg fremover...

  • 02.04.2016, 19:13
I mars måtte jeg innse at jeg ikke kommer tilbake i jobb til mai - og måtte ta det tunge valget med å søke om arbeidsavklaringspenger. Det satt veldig langt inne... Samtidig har jeg prøvd å sette ord på hvordan det føles å ha det viktigste i livet, men likevel mangle noe vesentlig. Noe om hvordan man er seg selv nærmest og ikke alltid klarer å se det positive i at mange har det verre...

Hjemmelaget mandelmel

  • 02.04.2016, 18:30
Hvis du ikke får tak i mandelmel på nærbutikken, har lyst til å spare penger - eller liker best at alt er laget fra bunn av - kan du lage mandelmelet ditt selv. Det er ikke vanskelig, men litt tidkrevende er det jo - spesielt må man ha tid til å la mandlene tørke. Hvis du ikke gjør noe av å ha med skallet - lager du mandelmelet veldig raskt. Jeg lagde mandelmel av 500 g mandler - så vurder tids...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no