Plsehorn

  • 31.05.2016, 13:43
Disse hornene er geniale til turmat eller til sultne unger p farta. Jeg har brukt 1/3 grovt mel for bedre metthetsflelse - og plser med mer kjtt. Kylling- og kalkunplser er ikke s lurt bruke - da disse blser seg veldig mye opp under steking og lager et hulrom i hornet s plsa ramler ut (tro meg - jeg skulle vre sunn sist...). S hper jeg du lar deg friste og inspirere...

Troika - sjokolade med marsipan, nougat og bringebrgel

  • 30.05.2016, 21:40
  Hhhh sier du kanskje - konfekt i mai? Det er mulig alle andre bare spiser snop i desember - men her i huset liker vi kose oss litt oftere enn det. S nr jeg fant en pakke nougat i kjleskapet som jeg aldri fikk brukt i frjulstiden - mtte jeg jo bruke den til noe. Derfor tenkte jeg g mot strmmen - og lage sjokolade. Det er frste gang jeg lager troika - s ...

Kaldhevet, halvgrovt brytebrd

  • 30.05.2016, 11:11
Denne helgen har jeg testet ut kaldheving - og er godt fornyd med resultatet. Det passer spesielt godt for deg som har arbeidslyst p kveldstid, men trtt om morgenen (alts ikke meg egentlig...) Syntes det var kjekt lage akkurat det vi trengte til frokost - s derfor laget jeg bare en liten porsjon. Jeg satte rundstykker tett i en form - s da ble det et slags brytebrd. Du k...

Kjeks med sjokoladebiter

  • 27.05.2016, 13:14
Eller chocolate chip cookies om du vil:) Denne gangen har jeg brukt en av Ida Gran-Jansens oppskrifter. Noen ganger trenger man rett og slett ikke finne opp alt selv. De inneholder kremost - som Ida refererer til som en hemmelig ingrediens. Det skal gjre kjeksen ekstra seig i midten og spr utenp. Ikke vet jeg om det gjorde susen - men gode - det ble de! Kjeks er enkelt lage - og S my...

Fra ti timer i uka - til ti mil i mneden

  • 26.05.2016, 22:10
Facebook minner meg til stadighet p prosjektet jeg hadde for tre r siden, da jeg utforsket om jeg kunne klare  trene ti timer i uka. N har jeg redusert mlet litt - og nyer meg med prve g ti mil i mneden.  Samtidig minner det meg om hvor motiverende ml kan vre - nr de bokstavelig talt kan mles. Samtidig er det ekstremt viktig at mlet er realistisk...

Makroner fylt med mrk sjokolade

  • 26.05.2016, 08:55
Jeg har laget maaaange makroner i det siste - jeg har hatt litt trbbel med at jeg har ftt skjeve makroner - alts at de kun har lftet seg p ene siden. Etter utallig googling og testing - har jeg funnet ut at rsaken er at jeg har ikke vrt nye med holde spryteposen rett eller spryte ut i rett strle - og ikke forskyve denne. Endelig fikk jeg til en hel rre med makroner som var so...

Prinsessekake

  • 24.05.2016, 16:58
Prinsessekake er kanelboller og vaniljekrem i kombinasjon - det er jo bare helt fantastisk. Ikke bare smaker det godt - men det blir en deilig lukt i hele huset:) Tradisjonelt inneholder denne rosiner - men det er vi ikke spesielt glad i - s jeg droppet det. Jeg har prvd noen varianter for finne ut hva vi liker best - bde med tanke p utfrelse og smak. Jeg har selvflgelig laget vani...

Vaniljekrem

  • 23.05.2016, 15:09
Hjemmelaget vaniljekrem er fantastisk godt! Jeg har prvd flere oppskrifter - men denne er helt klart min nye favoritt. Kremen smaker like godt i gjrbakst som skolebrd og solskinnsboller - eller p pavlova eller i bltekake. Det er ikke vanskelig - du m bare huske ikke slurve med rringen underveis. Nr du har gjort det et par ganger - sitter det i fingrene - og du vil neppe...

Ekstra grove polarbrd med havre

  • 23.05.2016, 11:05
Polarbrd er som kjent husets favoritt - og en klar favoritt p bloggen. Det er en ypperlig mte f i barna grovt brd p - uten at de merker det. Jeg liker det veldig godt jeg ogs. Normalt pleier jeg ha litt hvetemel i - men denne gangen har jeg holdt meg helt unna fint mel - og laget polarbrd med 100 % grovt mel. Jeg syntes det var veldig godt - og tror nok de kommer til falle i smak ...

Nr tid ikke lenger er penger - men medisin...

  • 20.05.2016, 20:31
Tid er en forferdelig kjip medisin... Den er veldig lite tilfredstillende fordi den minner s mye om ingenting. Det hadde faktisk vrt akkurat det sammen som ingenting, hvis ikke det ble sagt av en ekspert jeg stoler p.  Ingen nye tiltak er iverksatt, for akkurat n er visst tiden min beste medisin.  Det positive er at hpet ikke er ute enda - det kan forts...

Energipfyll dagen derp

  • 18.05.2016, 11:02
Slik fles dagen i dag - selv om jeg ikke fikk i meg en eneste drpe edle drper i gr! For meg er det mer enn nok vre i en folkemengde.  Men, det er barnas dag - s det er det verd! Hper dere hadde en fin dag i gr dere ogs - og koste dere med is og kaker - kanskje en av mine oppskrifter til og med? Observante lesere ser sikkert at jeg befinner meg p et fly. Jeg er nemlig p ...

Minipavlovaer til 17. mai

  • 15.05.2016, 21:58
Ingen bakeblogg kan vel unnlate ha en oppskrift p pavlova n fr 17.mai. Jeg hadde lyst til lage en litt mindre vanlig variant - s jeg lekte meg litt med farge marengs - og lage sm porsjonspavlovaer. Jeg var litt gjerrig p fargen, s de ble litt mer rosa enn planlagt - men godt smakte de! Jeg ble spesielt fornyd med kremen i dag - den ble skikkelig flyelsmyk og god. Det er en blandi...

Mine favoritter til 17.mai-frokosten

  • 15.05.2016, 14:28
Mange pleier servere en ekstra god frokost p 17.mai - og da smaker det ekstra godt med hjembakt loff og rundstykker. Rundstykkene blir selvflgelig like gode etter en tur i frysen. Sett dem inn i kald ovn, sett p varmluft 150 grader i ca 12 minutter. Skru av ovnen og la dem hvile s varmen fr bredt seg helt inn til midten. Jeg har plukket ut tre av mine favoritter - hper en av d...

Halvgrove havreknuter

  • 15.05.2016, 14:19
Knuterundstykkene er en av familiens favoritter - og denne gangen tenkte jeg lage en litt grovere versjon. Jeg synes likevel de klarer holde p favorittstempelet sitt med tanke p smak - s hper de faller i smak hos dere ogs! Havremel kan du lage selv ved male havregryn - mer om det kan du lese her. Fullkornshvetemelet synes jeg er ypperlig, men du kan ogs bruke finmalt sammalt hvete h...

Vannbakkels

  • 13.05.2016, 17:23
Noen ganger har man drlig tid - men har likevel lyst til serverer flere slag p bordet. Da er vannbakkels perfekt - da kan du lage tre "slag" av bare en deig. Jeg har laget en stang med mandler og melis, sm munnfuller av vannbakkels fylt med vaniljekrem og en krans fylt med vaniljekrem, fltekrem og friske br. Mange har litt skrekken for vannbakkels - men det er ikke s vanskelig som ...

Makroner til 17. mai

  • 12.05.2016, 14:09
Da er det p tide gi dere oppskriften p 17.mai-makroner. Jeg valgte lage de rde og bl "skallene" i to prosesser - for vre sikker p at ingrediensene er jevnt fordelt. Jeg anbefaler derfor lage enten dobbelt porsjon - eller dele den i to sm. Det er selvsagt mulig lage marengsen frst og s dele den i to, for s farge hver del, men da m du vre ekstremt nyaktig. Makronene ...

Det er ikke alltid forandring fryder...

  • 11.05.2016, 15:23
Akkurat i dag ble jeg utrolig lettet over tekstmeldingen med "ingen endring" som tikket inn p telefonen i dag morges. Svaret p MR-bildene jeg tok i forrige uke. Det var flere kilo som lettet fra skuldrene mine - det har surret i bakhodet siden forrige onsdag. Kanskje det er derfor jeg ikke helt har ftt til baksten min den siste uken - for mye annet som tar plass i hodet? For jeg ...

Vinneren av 17. makronene er trukket

  • 09.05.2016, 22:02
Den heldige vinneren er Nina Ferning:) Jeg ndde ikke helt opp til 400 flgere - men slenger inn ti makroner i vinnerpotten likevel! S hper jeg vinneren blir fornyd! Takk til dere andre som var med p konkurransen - kjempegy at hele 30 personer ville vre med:)   Runa:)  

Loff med urter, salt og ost

  • 07.05.2016, 18:48
Denne loffen passer perfekt sammen med mat - for eksempel pasta, lasagne eller supper. Loffen kan fylles med det du liker av smaker - jeg har valgt hvitlk, basillikum, persille, havsalt og gulost. Oppskriften er til to sm loff. Ideen har jeg ftt av Ida Gran-Jansen, som har laget en loff med pesto og parmesan - hennes innlegg kan du lese her. Hper du lar deg fri...

Det ukjente beviset

  • 04.05.2016, 21:11
Jeg hater ta MR-bilder!  Ikke fordi det brker, fordi jeg ligger trangt eller fordi jeg m stikkes i armen med en veneflon - ingen av delene er spesielt behagelige - men hovedgrunnen er fordi bildene er et fysisk bevis som jeg ikke kjenner til.  Et bevis som kan endre livet mitt.  For under et r siden, endret et slikt bilde ALT.  Sannsynligheten noe sn...

Sjokolademuffins med bringebroverraskelse toppet med sjokoladekrem

  • 03.05.2016, 20:07
I dag har jeg bakt noen sjokolademuffins med smak av bringebr - og et helt bringebr i midten. Opp muffinsen er det en flyelsmyk sjokoladekrem, som jeg fant oppskriften p hos Ida Gran-Jansen. Siden det snart er 17.mai - har jeg pyntet med noen rde, hvite og bl stjerner - som var den eneste "strsselet" jeg fant etter en jakt i byen. Tipper de egentlig er 4. juli-pynt, men det bryr je...

Kom nesten i ml i april - i mai skal jeg klare det!

  • 02.05.2016, 20:19
Synes det var ganske bra likevel jeg, er jo tross alt ikke i toppform - bokstavelig talt - for kroppen er ikke spesielt glad i motbakker. Hodet protesterer vilt hvis jeg prver sette opp dampen opp bakkene - s da m jeg la det vre... Men, ut trasker jeg - og da er det perfekt ha en gvenn i nabohuset - ut p tur to ganger i uken - uten unntak - for det er ytterst f unnskyldninger som go...

Saftig sjokoladekake i langpanne

  • 02.05.2016, 10:35
Sjokoladekake i langpanne er en klassiker som passer til de fleste anledninger. Denne sjokoladekaken har blitt familiens nye favoritt. Kaken er ekstra saftig og holdbar - trikset er rmme i rren og at glasuren helles over varm kake. Derfor er den like god i flere dager - og den kan ogs fryses. Hper du lar deg friste! Ingredienser Kakerre 2,5 dl vann 3 egg 300 g margarin ...

I april har jeg beskt bde fortid og framtid, ftt nytt hp - og blitt litt trist.

  • 01.05.2016, 16:50
Med andre ord en ganske variert mned... Det var fint beske gode kollegaer - som bde heier p meg og nsker meg velkommen tilbake nr jeg er klar. Det motiverer meg veldig til komme tilbake - samtidig som jeg kjenner p at jeg er milevis fra komme tilbake n. Det var befriende f forsikringer om at de skal prve hjelpe meg p Rikshospitalet. Noen sm tiltak er iverksatt, med ...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no