Pølsehorn

  • 31.05.2016, 13:43
Disse hornene er geniale til turmat eller til sultne unger på farta. Jeg har brukt 1/3 grovt mel for bedre metthetsfølelse - og pølser med mer kjøtt. Kylling- og kalkunpølser er ikke så lurt å bruke - da disse blåser seg veldig mye opp under steking og lager et hulrom i hornet så pølsa ramler ut (tro meg - jeg skulle være sunn sist...). Så håper jeg du lar deg friste og inspirere...

Troika - sjokolade med marsipan, nougat og bringebærgelé

  • 30.05.2016, 21:40
  Hææhhh sier du kanskje - konfekt i mai? Det er mulig alle andre bare spiser snop i desember - men her i huset liker vi å kose oss litt oftere enn det. Så når jeg fant en pakke nougat i kjøleskapet som jeg aldri fikk brukt i førjulstiden - måtte jeg jo bruke den til noe. Derfor tenkte jeg å gå mot strømmen - og lage sjokolade. Det er første gang jeg lager troika - så ...

Kaldhevet, halvgrovt brytebrød

  • 30.05.2016, 11:11
Denne helgen har jeg testet ut kaldheving - og er godt fornøyd med resultatet. Det passer spesielt godt for deg som har arbeidslyst på kveldstid, men trøtt om morgenen (altså ikke meg egentlig...) Syntes det var kjekt å lage akkurat det vi trengte til frokost - så derfor laget jeg bare en liten porsjon. Jeg satte rundstykker tett i en form - så da ble det et slags brytebrød. Du k...

Kjeks med sjokoladebiter

  • 27.05.2016, 13:14
Eller chocolate chip cookies om du vil:) Denne gangen har jeg brukt en av Ida Gran-Jansens oppskrifter. Noen ganger trenger man rett og slett ikke finne opp alt selv. De inneholder kremost - som Ida refererer til som en hemmelig ingrediens. Det skal gjøre kjeksen ekstra seig i midten og sprø utenpå. Ikke vet jeg om det gjorde susen - men gode - det ble de! Kjeks er enkelt å lage - og SÅ my...

Fra ti timer i uka - til ti mil i måneden

  • 26.05.2016, 22:10
Facebook minner meg til stadighet på prosjektet jeg hadde for tre år siden, da jeg utforsket om jeg kunne klare å trene ti timer i uka. Nå har jeg redusert målet litt - og nøyer meg med å prøve å gå ti mil i måneden.  Samtidig minner det meg om hvor motiverende mål kan være - når de bokstavelig talt kan måles. Samtidig er det ekstremt viktig at målet er realistisk...

Makroner fylt med mørk sjokolade

  • 26.05.2016, 08:55
Jeg har laget maaaange makroner i det siste - jeg har hatt litt trøbbel med at jeg har fått skjeve makroner - altså at de kun har løftet seg på ene siden. Etter utallig googling og testing - har jeg funnet ut at årsaken er at jeg har ikke vært nøye med å holde sprøyteposen rett eller sprøyte ut i rett stråle - og ikke forskyve denne. Endelig fikk jeg til en hel røre med makroner som var so...

Prinsessekake

  • 24.05.2016, 16:58
Prinsessekake er kanelboller og vaniljekrem i kombinasjon - det er jo bare helt fantastisk. Ikke bare smaker det godt - men det blir en deilig lukt i hele huset:) Tradisjonelt inneholder denne rosiner - men det er vi ikke spesielt glad i - så jeg droppet det. Jeg har prøvd noen varianter for å finne ut hva vi liker best - både med tanke på utførelse og smak. Jeg har selvfølgelig laget vani...

Vaniljekrem

  • 23.05.2016, 15:09
Hjemmelaget vaniljekrem er fantastisk godt! Jeg har prøvd flere oppskrifter - men denne er helt klart min nye favoritt. Kremen smaker like godt i gjærbakst som skolebrød og solskinnsboller - eller på pavlova eller i bløtekake. Det er ikke vanskelig - du må bare huske å ikke slurve med røringen underveis. Når du har gjort det et par ganger - sitter det i fingrene - og du vil neppe...

Ekstra grove polarbrød med havre

  • 23.05.2016, 11:05
Polarbrød er som kjent husets favoritt - og en klar favoritt på bloggen. Det er en ypperlig måte å få i barna grovt brød på - uten at de merker det. Jeg liker det veldig godt jeg også. Normalt pleier jeg å ha litt hvetemel i - men denne gangen har jeg holdt meg helt unna fint mel - og laget polarbrød med 100 % grovt mel. Jeg syntes det var veldig godt - og tror nok de kommer til å falle i smak ...

Når tid ikke lenger er penger - men medisin...

  • 20.05.2016, 20:31
Tid er en forferdelig kjip medisin... Den er veldig lite tilfredstillende fordi den minner så mye om ingenting. Det hadde faktisk vært akkurat det sammen som ingenting, hvis ikke det ble sagt av en ekspert jeg stoler på.  Ingen nye tiltak er iverksatt, for akkurat nå er visst tiden min beste medisin.  Det positive er at håpet ikke er ute enda - det kan forts...

Energipåfyll dagen derpå

  • 18.05.2016, 11:02
Slik føles dagen i dag - selv om jeg ikke fikk i meg en eneste dråpe edle dråper i går! For meg er det mer enn nok å være i en folkemengde.  Men, det er barnas dag - så det er det verd! Håper dere hadde en fin dag i går dere også - og koste dere med is og kaker - kanskje en av mine oppskrifter til og med? Observante lesere ser sikkert at jeg befinner meg på et fly. Jeg er nemlig på ...

Minipavlovaer til 17. mai

  • 15.05.2016, 21:58
Ingen bakeblogg kan vel unnlate å ha en oppskrift på pavlova nå før 17.mai. Jeg hadde lyst til å lage en litt mindre vanlig variant - så jeg lekte meg litt med å farge marengs - og lage små porsjonspavlovaer. Jeg var litt gjerrig på fargen, så de ble litt mer rosa enn planlagt - men godt smakte de! Jeg ble spesielt fornøyd med kremen i dag - den ble skikkelig fløyelsmyk og god. Det er en blandi...

Mine favoritter til 17.mai-frokosten

  • 15.05.2016, 14:28
Mange pleier å servere en ekstra god frokost på 17.mai - og da smaker det ekstra godt med hjembakt loff og rundstykker. Rundstykkene blir selvfølgelig like gode etter en tur i frysen. Sett dem inn i kald ovn, sett på varmluft 150 grader i ca 12 minutter. Skru av ovnen og la dem hvile så varmen får bredt seg helt inn til midten. Jeg har plukket ut tre av mine favoritter - håper en av d...

Halvgrove havreknuter

  • 15.05.2016, 14:19
Knuterundstykkene er en av familiens favoritter - og denne gangen tenkte jeg å lage en litt grovere versjon. Jeg synes likevel de klarer å holde på favorittstempelet sitt med tanke på smak - så håper de faller i smak hos dere også! Havremel kan du lage selv ved å male havregryn - mer om det kan du lese her. Fullkornshvetemelet synes jeg er ypperlig, men du kan også bruke finmalt sammalt hvete h...

Vannbakkels

  • 13.05.2016, 17:23
Noen ganger har man dårlig tid - men har likevel lyst til å serverer flere slag på bordet. Da er vannbakkels perfekt - da kan du lage tre "slag" av bare en deig. Jeg har laget en stang med mandler og melis, små munnfuller av vannbakkels fylt med vaniljekrem og en krans fylt med vaniljekrem, fløtekrem og friske bær. Mange har litt skrekken for vannbakkels - men det er ikke så vanskelig som ...

Makroner til 17. mai

  • 12.05.2016, 14:09
Da er det på tide å gi dere oppskriften på 17.mai-makroner. Jeg valgte å lage de røde og blå "skallene" i to prosesser - for å være sikker på at ingrediensene er jevnt fordelt. Jeg anbefaler derfor å lage enten dobbelt porsjon - eller dele den i to små. Det er selvsagt mulig å lage marengsen først og så dele den i to, for så å farge hver del, men da må du være ekstremt nøyaktig. Makronene ...

Det er ikke alltid forandring fryder...

  • 11.05.2016, 15:23
Akkurat i dag ble jeg utrolig lettet over tekstmeldingen med "ingen endring" som tikket inn på telefonen i dag morges. Svaret på MR-bildene jeg tok i forrige uke. Det var flere kilo som lettet fra skuldrene mine - det har surret i bakhodet siden forrige onsdag. Kanskje det er derfor jeg ikke helt har fått til baksten min den siste uken - for mye annet som tar plass i hodet? For jeg ...

Vinneren av 17. makronene er trukket

  • 09.05.2016, 22:02
Den heldige vinneren er Nina Ferning:) Jeg nådde ikke helt opp til 400 følgere - men slenger inn ti makroner i vinnerpotten likevel! Så håper jeg vinneren blir fornøyd! Takk til dere andre som var med på konkurransen - kjempegøy at hele 30 personer ville være med:)   Runa:)  

Loff med urter, salt og ost

  • 07.05.2016, 18:48
Denne loffen passer perfekt sammen med mat - for eksempel pasta, lasagne eller supper. Loffen kan fylles med det du liker av smaker - jeg har valgt hvitløk, basillikum, persille, havsalt og gulost. Oppskriften er til to små loff. Ideen har jeg fått av Ida Gran-Jansen, som har laget en loff med pesto og parmesan - hennes innlegg kan du lese her. Håper du lar deg fri...

Det ukjente beviset

  • 04.05.2016, 21:11
Jeg hater å ta MR-bilder!  Ikke fordi det bråker, fordi jeg ligger trangt eller fordi jeg må stikkes i armen med en veneflon - ingen av delene er spesielt behagelige - men hovedgrunnen er fordi bildene er et fysisk bevis som jeg ikke kjenner til.  Et bevis som kan endre livet mitt.  For under et år siden, endret et slikt bilde ALT.  Sannsynligheten noe sån...

Sjokolademuffins med bringebæroverraskelse toppet med sjokoladekrem

  • 03.05.2016, 20:07
I dag har jeg bakt noen sjokolademuffins med smak av bringebær - og et helt bringebær i midten. Oppå muffinsen er det en fløyelsmyk sjokoladekrem, som jeg fant oppskriften på hos Ida Gran-Jansen. Siden det snart er 17.mai - har jeg pyntet med noen røde, hvite og blå stjerner - som var den eneste "strøsselet" jeg fant etter en jakt i byen. Tipper de egentlig er 4. juli-pynt, men det bryr je...

Kom nesten i mål i april - i mai skal jeg klare det!

  • 02.05.2016, 20:19
Synes det var ganske bra likevel jeg, er jo tross alt ikke i toppform - bokstavelig talt - for kroppen er ikke spesielt glad i motbakker. Hodet protesterer vilt hvis jeg prøver å sette opp dampen opp bakkene - så da må jeg la det være... Men, ut trasker jeg - og da er det perfekt å ha en gåvenn i nabohuset - ut på tur to ganger i uken - uten unntak - for det er ytterst få unnskyldninger som go...

Saftig sjokoladekake i langpanne

  • 02.05.2016, 10:35
Sjokoladekake i langpanne er en klassiker som passer til de fleste anledninger. Denne sjokoladekaken har blitt familiens nye favoritt. Kaken er ekstra saftig og holdbar - trikset er rømme i røren og at glasuren helles over varm kake. Derfor er den like god i flere dager - og den kan også fryses. Håper du lar deg friste! Ingredienser Kakerøre 2,5 dl vann 3 egg 300 g margarin ...

I april har jeg besøkt både fortid og framtid, fått nytt håp - og blitt litt trist.

  • 01.05.2016, 16:50
Med andre ord en ganske variert måned... Det var fint å besøke gode kollegaer - som både heier på meg og ønsker meg velkommen tilbake når jeg er klar. Det motiverer meg veldig til å komme tilbake - samtidig som jeg kjenner på at jeg er milevis fra å komme tilbake nå. Det var befriende å få forsikringer om at de skal prøve å hjelpe meg på Rikshospitalet. Noen små tiltak er iverksatt, med ...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no