Sjokolademuffins

  • 27.06.2016, 10:43
Saftige og gode sjokolademuffins er alltid populært - enten det er hverdag eller fest. Jeg synes muffins ofte kan bli litt tørre - men disse er veldig saftige og gode - og holder seg slik i flere dager hvis du oppbevarer dem i en lufttett boks eller liknende. Røren gir ca 30 små muffins. Håper du lar deg friste og inspirere!   Ingredienser 2,5 dl vann 200 g margarin 3...

Hamburgebrød

  • 25.06.2016, 12:41
Her forleden lagde jeg hamburgerbrødene selv for aller første gang. Det var utrolig godt! De var både luftige, myke og saftige - og satte en ekstra spiss på hamburgeren denne dagen. Det kommer garantert ikke til å bli siste gang jeg lager dem. De er nokså store - så hvis du har vanlige burgere - tror jeg kanskje jeg vil anbefale å redusere størrelsen til 100 gram per brød. Jeg har brukt Ida Gra...

Kjeks med melkesjokolade og pekannøtter

  • 21.06.2016, 21:48
Hjemmelaget kjeks er bare SÅ godt - og denne gangen har jeg laget mine beste noensinne! Disse kjeksene som er sprø utenpå og mykere i midten, er fylt med masse lys sjokolade og deilige pekannøtter. Jeg synes de nøttene smaker kjempegodt - og så har de en fin konsistens som passer godt til kjeks. Jeg vet de er dyre - men hvis du har en såkalt "innvandrerbutikk"  i nærheten, kan du...

Posekake er ikke omsorgssvikt

  • 21.06.2016, 14:25
Det er ikke synd på barn som får servert posekake. Det er heller ikke slik at barna ikke kan være stolte av å ta med seg en posekake på avslutningen sin. Det er ikke slik at barn går glipp av noe vesentlig her i livet hvis de ikke får lære hvordan man baker kake fra bunn. Nei Pascal - det er ikke synd på barna til Marte (Casa Caos) eller andre barn fordi foreldrene lager posekaker. Du er en eks...

Sjokoladekake med bringebær

  • 20.06.2016, 18:27
Til bursdagsfeiringen min denne helgen - laget jeg min beste sjokoladekake noensinne. Sjokoladekaken er mørk og saftig - og fylt med fløyelsmyk sjokoladekrem og hele bringebær. Rundt kanten av kaken er det smeltet melkesjokolade! Sprøyteteknikken har jeg lært av Anne Brith - det er ikke vanskelig - og ser veldig stilig ut (synes jeg i hvert fall). Legger ut en liten filmsnutt på facebooksi...

Halvgrove rundstykker med hele frø

  • 19.06.2016, 12:09
Rundstykker smaker alltid godt - og vi voksne i familien liker veldig godt rundstykker med hele frø/kjerner. Jubelen står ikke helt i taket hos barna, men de ble godkjent under tvil. Disse rundstykkene er luftige og saftige - og har masse frø og kjerner. Håper du lar deg friste og inspirere:) Ingredienser 475 g hvetemel 500 g fullkornshvetemel (ekstra finmalt sammalt hvete) 100 g ...

Kan ikke folk bare få bake det de vil?

  • 18.06.2016, 12:25
Kjenner at jeg lar meg irritere av den debatten som går varmt om dagen. Mange (damer) mener det er uhørt at folk bruker poser når de baker til skoleavslutninger eller liknende. De kommer med påstander om at mødre bruker tidsklemma som unnskyldning for å lage "dårlige" kaker - når de bare ikke gidder å lage hjemmelaget. Det er visstnok like raskt å bake hjemmelaget. I tillegg kommer påstand...

Ukas Oslo-tur startet med kakefest

  • 17.06.2016, 23:01
E Etter flyreisen satte jeg kursen rett til jobben. Der ble jeg møtt med et flott kakebord - helt uten bidrag fra meg selv. Det er ikke hverdagskost når man er bakeblogger;) Noen hadde visst vært litt nervøse for å bake siden jeg kom - men det trengte de jo ikke! Deilig smakte kakene <3 Dere som har tatt en ekstra god kikk på bildet - ser at jeg har fått både gratulasjoner på veggen - og e...

Vinnerne av: Fra meg til deg <3

  • 14.06.2016, 21:16
  Den første vinneren ble Emilie som fikk sine makroner allerede på fredag. Den andre vinneren er Ann Helen (Kibo) - som akkurat nå får beskjed av meg:)   Takk til alle som leste, likte, delte og deltok - det kommer nok en ny mulighet om ikke så alt for lenge:)   Runa:)  

Brownies i langpanne med Nonstop

  • 13.06.2016, 17:36
Nå om dagen er det avslutninger av mange slag - og mange kaker skal bakes. Alle liker jo brownies - og da tenkte jeg at det måtte være en smart langpannekake. Jeg har toppet browniesen med Nonstop før steking - på den måten er kaken ferdig pyntet etter steking - og du slipper glasur. Kanskje dette blir kaken du tar med på neste avslutning? Håper i hvert fall at du lar deg inspirere og fris...

Croissant

  • 09.06.2016, 12:53
Hjemmelagde croissanter er utrolig godt. Det er verken sunt eller raskt å lage - men det er faktisk verd å unne seg det en sjelden gang. De kan fryses ned - og blir like gode tint:) Jeg har fulgt Ida Gran-Jansens oppskrift - for når man skal lage croissanter - er det viktig å være tålmodig og nøyaktig. Denne metoden foregår over to dager. Det er litt vanskelig å forklare dette - men har ta...

Fra meg til deg <3

  • 08.06.2016, 16:40
I dag på selveste bursdagen min, ønsker jeg å sette litt pris på en av dere som følger bloggen min. Dere betyr mye for meg! En av dere får derfor denne boksen med makroner av meg. Det eneste du trenger å gjøre er å: 1. like facebooksiden min - klikk her 2. legge igjen en kommentar - enten på bloggen eller på facebook. Jeg trekker en vinner allerede ved midnatt - og ...

Er jeg på vei inn i en krise?

  • 08.06.2016, 13:10
Hva gjør egentlig damer i førtiårskrisa? Det sies at menn pleier å ta motorsykkellappen eller kjøpe fancy sportsbil - man hva gjør egentlig damer? Jeg kan ikke komme på en eneste ting crazy jeg skal begynne med i dag;) Noen som har et godt forslag? Jeg tror at slike "jubileumskriser" handler mest om hvor man er i livet - i forhold til hvilke forventninger en selv og samfunnet, har ti...

Sjokoladeboller med karamell (Smørbukkboller)

  • 07.06.2016, 13:00
Sjokoladeboller er en av favorittene her i huset. Denne gangen har jeg gjort en liten vri med å tilsette Smørbukksjokolade i stedet for vanlig sjokolade. Det ga sjokoladebollene en deilig ettersmak av karamell, uten at minsten som ikke liker karamell - protesterte. La deg gjerne friste til å lage noen knallgode boller du også! Ingredienser 450 g hvetemel 60 g sukker 1/2 pk gjær 1/2 ts...

Hjemmelaget bringebæris

  • 06.06.2016, 15:22
Islaging er kanskje på grensen av hva som kan kalles baking - men likevel synes jeg det er innafor i denne sommervarmen. Denne isen lages uten ismaskin og uten at man må røre flere ganger i prosessen. Trikset er å bruke søtet, kondensert melk. Det er ikke det samme som vikingmelk. Du får kjøpt det i velassorterte matbutikker - men du får dem til halv pris i såkalte "innvandrerbutikker". Oppskri...

Litt om meg

  • 06.06.2016, 10:20
Nå har jeg blogget i et halvt år - og da tenkte jeg det var på tide med et helt innlegg viet til meg selv: hvem er jeg, hva er spesielt med min blogg og hvorfor blogger jeg? Selv om en del av dere som følger meg flittig nå kjenner meg "in person", er det kanskje noen som lurer... Dette er først og fremst en bakeblogg. Helt fra jeg var barn - har jeg nok vært over ...

Kjeks med nonstop

  • 04.06.2016, 18:44
Kjeks er perfekt om sommeren synes jeg - og smaker kjempegodt på strandtur eller båttur - eller rett og slett i solstolen på terrassen. Kjeks er enkelt å lage - og SÅ mye bedre enn de du kjøper i butikken altså:) Jeg var veldig fornøyd med sjokoladekjeksen jeg lagde sist - men denne gangen byttet jeg ut sjokoladebiter med nonstop - noe som ble veldig godt tatt i mot her i heimen. Har også ...

Har du noen som heier på deg?

  • 01.06.2016, 22:58
Det er uendelig viktig - uansett hva du skal oppnå! Denne gjengen heier på meg når jeg er ute og går - jeg liker i hvert fall å tro det;) Når jeg mangler turkamerat - så får man ta de man møter på veien som en heiagjeng - enten det er dyr eller troll.  Hjemme har jeg barn og mann som er glad i meg uansett og heier meg fremover:) På jobben har jeg en annen gjeng som he...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no