Trippel sjokoladekjeks - eller triple chocolate cookies:)

  • 31.08.2016, 18:16
Hjemmelaget kjeks er bare S godt - og jeg innbiller meg at de er litt sunnere enn ferdigkjpte. S nr en av mine inspirasjonskilder, Ida Gran-Jansen, sier at hun har kommet fram til den beste oppskriften ever - mtte den jo prves.  Hun har brukt pekanntter i sine - men jeg har byttet ut nttene med mer sjokolade. Hennes innlegg finner du her. Bde deig og kjeks...

Halvgrove pitabrd

  • 30.08.2016, 20:30
Pitabrd kan brukes til s mangt - og er alltid kjekt ha i fryseren. P samme mte som med annen gjrbakst - er det bde billigere, bedre og sunnere lage pitabrdene selv. Snn til hverdagsmiddagen, synes jeg det er kjekt bruke litt grovt mel i pitabrdene. Fremgangsmten har jeg funnet hos Fru Timian - og jeg synes brdene blir delt mer p midten inni - enn andre oppskrifter jeg har test...

Grove havrerundstykker

  • 29.08.2016, 15:49
I helgen baker jeg nesten alltid rundstykker og noen ganger tester jeg ut nye oppskrifter. Denne gangen har jeg laget grove rundstykker med den gode smaken av havre. Jeg har brukt bde havregryn og havremel. Havremel kan du kjpe i butikken - eller lage selv - hvordan kan du lese her. Rundstykkene falt i smak hos bde sm og store - s kanskje du skal prve dem du ogs? Hper i hvert fall ...

Gulrotkake - en litt sunnere variant

  • 27.08.2016, 13:02
Gulrotkake er en av mine favoritter - og denne gangen har jeg laget en sunnere variant hvor olje er byttet ut med kesam med limesmak. Jeg var kjempespent - men ble veldig fornyd. Synes ikke jeg kunne merke at den ikke inneholdt olje lenger. I tillegg har jeg redusert sukkermengden litt og byttet ut kremosten p toppen med en lett-variant og ikke fullt s tykt lag med glasur. Sunn som en brdsk...

Min fineste kake noen gang

  • 25.08.2016, 08:54
Den mest tidkrevende ogs tror jeg. Fylt med bringebrmousse mellom lagene - og med oppskrift som var et Mesterbaker-forkle verdig i rets sesong av Hele Norge baker. Glasuren ble pfrt etter nye planlegging og i noks perfekte former. Alt l til rette for en knallbra kake. Likevel fr ikke denne kaken en plass p bloggen. Jeg var nemlig ikke fornyd med smaken:( Ikke det at ...

Ost- og skinkemuffins

  • 24.08.2016, 16:09
I disse dager er det populrt med ulike ting man kan variere nistematen med. Disse muffinsene passer ypperlig til det. I tillegg er de kjekke og ha med p tur - eller som mellommltid fr trening eller liknende. De ble veldig populre - og frste porsjon ble revet bort - og ingen kom til lagring i fryseren. I dag gjorde jeg noen forbedringer - og synes resultatet ble veldig bra! Hper du lar de...

Etter ett r er skyene fortsatt mange, men innimellom er himmelen bl

  • 22.08.2016, 22:25
For et r siden hadde jeg akkurat tatt den lange veien fra Rikshospitalet til Srlandet sykehus i ambulanse. Operasjonen var oversttt og etter forholdene vellykket - kirurgen var i hvert fall fornyd med sin del av jobben. Den dagen startet min jobb - og veien tilbake. Tilbake til mitt liv, min hverdag og min jobb! Veien var to til tre mneder lang - det var i hvert fall planen. I januar 2016...

Snurrer fylt med vaniljekrem og sjokolade

  • 21.08.2016, 15:23
Jeg elsker gjrbakst og liker teste meg fram til ulike kombinasjoner nr det kommer til boller. Jeg har tidligere laget vaniljesnurrer som ble min nye favoritt - og s er jeg jo veldig glad i vaniljekrem da. Dermed var det p sin plass med litt googling og jeg fant noen fristende snurrer p sidene til Ida Gran-Jansen. Disse ble min inspirasjon, men jeg har benyttet egne oppskrifter. Det kan j...

Eltefri focaccia i langpanne

  • 19.08.2016, 10:21
Skal du lage focaccia til et selskap, kan det vre veldig kjekt kunne sette deigen dagen fr. I tillegg slipper du bruke tid p elting ogs:) Dette var frste gang jeg laget focaccia - og synes den ble luftig og god. Oppskriften er inspirert av Kvardagsmat.no - hennes innlegg kan du lese her.  Ingredienser 8 dl lunka vann 1000 g mel 2 ts salt 1 ts trrgjr 4 ss olivenolje T...

Sarah Bernhardt med gult fyll

  • 15.08.2016, 20:31
Nr jeg skal bake kaker til ulike anledninger - er jeg ofte p jakt etter kaker som holder seg noen dager - slik at ikke alt m gjres rett fr. Jeg har hrt fra flere hold at Sarah Bernhardt er en slik kake. Vanligvis er den fylt med sjokolade - men denne gangen har jeg funnet et variant med gult fyll. Oppskriften har jeg funnet hos Kvardagsmat.no - innlegget hennes kan du lese her. Disse er k...

Hvordan spise sunnere, billigere og bedre?

  • 10.08.2016, 12:55
  I august - som i januar - skal det meste vre sunnere og billigere. Jeg er ingen ernringsekspert av noe slag - men jeg kan si med sikkerhet at du kan oppn alt dette med bake brdmaten din selv. Enten du spiser brd, polarbrd eller rundstykker - kan du spare mye penger og sukker p bake dem selv. Her i huset er det polarbrd og rundstykker som er favorittene. Kanskje kan det ...

Firkornsbrd

  • 10.08.2016, 11:38
Det er ikke s ofte jeg baker brd - for barna foretrekker polarbrd. Men, hvis jeg frst skal bake brd - m det vre masse hele korn inni synes jeg:) Denne gangen har jeg - som navnet sier - brukt fire forskjellige frsorter - men du kan selvflgelig bruke de sortene du liker best selv. Brdet er halvgrovt og deigen holder til to middels store brd. Hper du lar deg friste! Ingredienser...

Tilbake p kjkkenet

  • 06.08.2016, 20:54
Etter en lang og opplevelsesrik sommerferie i utlandet - er jeg tilbake ved kjkkenbenken og klar for baking igjen. M innrmme at jeg har savnet det ganske mye - s i mangelen av bakemuligheter, har det blitt en hel del shopping isteden. S n er mine skuffer og skap fylt med nytt bakeutstyr - og mange bakevarer. Bakevarer kan handles billig i utlandet - bare i Sverige kan du sp...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no