Trippel sjokoladekjeks - eller triple chocolate cookies:)

  • 31.08.2016, 18:16
Hjemmelaget kjeks er bare SÅ godt - og jeg innbiller meg at de er litt sunnere enn ferdigkjøpte. Så når en av mine inspirasjonskilder, Ida Gran-Jansen, sier at hun har kommet fram til den beste oppskriften ever - måtte den jo prøves.  Hun har brukt pekannøtter i sine - men jeg har byttet ut nøttene med mer sjokolade. Hennes innlegg finner du her. Både deig og kjeks...

Halvgrove pitabrød

  • 30.08.2016, 20:30
Pitabrød kan brukes til så mangt - og er alltid kjekt å ha i fryseren. På samme måte som med annen gjærbakst - er det både billigere, bedre og sunnere å lage pitabrødene selv. Sånn til hverdagsmiddagen, synes jeg det er kjekt å bruke litt grovt mel i pitabrødene. Fremgangsmåten har jeg funnet hos Fru Timian - og jeg synes brødene blir delt mer på midten inni - enn andre oppskrifter jeg har test...

Grove havrerundstykker

  • 29.08.2016, 15:49
I helgen baker jeg nesten alltid rundstykker og noen ganger tester jeg ut nye oppskrifter. Denne gangen har jeg laget grove rundstykker med den gode smaken av havre. Jeg har brukt både havregryn og havremel. Havremel kan du kjøpe i butikken - eller lage selv - hvordan kan du lese her. Rundstykkene falt i smak hos både små og store - så kanskje du skal prøve dem du også? Håper i hvert fall ...

Gulrotkake - en litt sunnere variant

  • 27.08.2016, 13:02
Gulrotkake er en av mine favoritter - og denne gangen har jeg laget en sunnere variant hvor olje er byttet ut med kesam med limesmak. Jeg var kjempespent - men ble veldig fornøyd. Synes ikke jeg kunne merke at den ikke inneholdt olje lenger. I tillegg har jeg redusert sukkermengden litt og byttet ut kremosten på toppen med en lett-variant og ikke fullt så tykt lag med glasur. Sunn som en brødsk...

Min fineste kake noen gang

  • 25.08.2016, 08:54
Den mest tidkrevende også tror jeg. Fylt med bringebærmousse mellom lagene - og med oppskrift som var et Mesterbaker-forkle verdig i årets sesong av Hele Norge baker. Glasuren ble påført etter nøye planlegging og i nokså perfekte former. Alt lå til rette for en knallbra kake. Likevel får ikke denne kaken en plass på bloggen. Jeg var nemlig ikke fornøyd med smaken:( Ikke det at ...

Ost- og skinkemuffins

  • 24.08.2016, 16:09
I disse dager er det populært med ulike ting man kan variere nistematen med. Disse muffinsene passer ypperlig til det. I tillegg er de kjekke og ha med på tur - eller som mellommåltid før trening eller liknende. De ble veldig populære - og første porsjon ble revet bort - og ingen kom til lagring i fryseren. I dag gjorde jeg noen forbedringer - og synes resultatet ble veldig bra! Håper du lar de...

Etter ett år er skyene fortsatt mange, men innimellom er himmelen blå

  • 22.08.2016, 22:25
For et år siden hadde jeg akkurat tatt den lange veien fra Rikshospitalet til Sørlandet sykehus i ambulanse. Operasjonen var overstått og etter forholdene vellykket - kirurgen var i hvert fall fornøyd med sin del av jobben. Den dagen startet min jobb - og veien tilbake. Tilbake til mitt liv, min hverdag og min jobb! Veien var to til tre måneder lang - det var i hvert fall planen. I januar 2016...

Snurrer fylt med vaniljekrem og sjokolade

  • 21.08.2016, 15:23
Jeg elsker gjærbakst og liker å teste meg fram til ulike kombinasjoner når det kommer til boller. Jeg har tidligere laget vaniljesnurrer som ble min nye favoritt - og så er jeg jo veldig glad i vaniljekrem da. Dermed var det på sin plass med litt googling og jeg fant noen fristende snurrer på sidene til Ida Gran-Jansen. Disse ble min inspirasjon, men jeg har benyttet egne oppskrifter. Det kan j...

Eltefri focaccia i langpanne

  • 19.08.2016, 10:21
Skal du lage focaccia til et selskap, kan det være veldig kjekt å kunne sette deigen dagen før. I tillegg slipper du å bruke tid på elting også:) Dette var første gang jeg laget focaccia - og synes den ble luftig og god. Oppskriften er inspirert av Kvardagsmat.no - hennes innlegg kan du lese her.  Ingredienser 8 dl lunka vann 1000 g mel 2 ts salt 1 ts tørrgjær 4 ss olivenolje T...

Sarah Bernhardt med gult fyll

  • 15.08.2016, 20:31
Når jeg skal bake kaker til ulike anledninger - er jeg ofte på jakt etter kaker som holder seg noen dager - slik at ikke alt må gjøres rett før. Jeg har hørt fra flere hold at Sarah Bernhardt er en slik kake. Vanligvis er den fylt med sjokolade - men denne gangen har jeg funnet et variant med gult fyll. Oppskriften har jeg funnet hos Kvardagsmat.no - innlegget hennes kan du lese her. Disse er k...

Hvordan spise sunnere, billigere og bedre?

  • 10.08.2016, 12:55
  I august - som i januar - skal det meste være sunnere og billigere. Jeg er ingen ernæringsekspert av noe slag - men jeg kan si med sikkerhet at du kan oppnå alt dette med å bake brødmaten din selv. Enten du spiser brød, polarbrød eller rundstykker - kan du spare mye penger og sukker på å bake dem selv. Her i huset er det polarbrød og rundstykker som er favorittene. Kanskje kan det ...

Firkornsbrød

  • 10.08.2016, 11:38
Det er ikke så ofte jeg baker brød - for barna foretrekker polarbrød. Men, hvis jeg først skal bake brød - må det være masse hele korn inni synes jeg:) Denne gangen har jeg - som navnet sier - brukt fire forskjellige frøsorter - men du kan selvfølgelig bruke de sortene du liker best selv. Brødet er halvgrovt og deigen holder til to middels store brød. Håper du lar deg friste! Ingredienser...

Tilbake på kjøkkenet

  • 06.08.2016, 20:54
Etter en lang og opplevelsesrik sommerferie i utlandet - er jeg tilbake ved kjøkkenbenken og klar for baking igjen. Må innrømme at jeg har savnet det ganske mye - så i mangelen av bakemuligheter, har det blitt en hel del shopping isteden. Så nå er mine skuffer og skap fylt med nytt bakeutstyr - og mange bakevarer. Bakevarer kan handles billig i utlandet - bare i Sverige kan du sp...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no