Smuldrepai fylt med epler og vaniljekrem

  • 26.09.2016, 16:09
Nå er det høst og tid for eplekake. Selv er jeg veldig glad i eplepai og spesielt disse som er fylt med vaniljekrem. Denne gangen har jeg laget en enkel smuldrepai. Jeg har laget vaniljekremen selv, men du kan også kjøpe ferdig vaniljekrem. Hjemmelaget er selvfølgelig hakket bedre - og for en detaljert beskrivelse av hvordan du gjør det - kan du se mer her. Paioppskriften har jeg hentet ho...

Makroner med salt karamell

  • 23.09.2016, 16:33
Karamell er noe av det beste jeg vet - og kombinasjonen av makroner og salt karamell - topper alt for min del (i hvert fall så langt). Oppskriften på salt karamell har jeg funnet hos Ida Gran-Jansen (hennes innlegg kan du lese her). Med makroner er det virkelig øvelse som gjør mester altså. Derfor har jeg laget en ekstra detaljert beskrivelse for deg som er nybegynner - og håper det k...

Viste du at kjøkkenvekten kan ødelegge baksten din?

  • 21.09.2016, 20:48
Mislykkes du med baksten din, kan det faktisk skylde noe så enkelt som at vekten din ikke er nøyaktig nok. Selv små avvik kan gjøre at bakverket ditt mislykkes - spesielt hvis du lager ting som makroner og marengs. Dere som har fulgt meg en stund, husker kanskje hvor mye jeg slet med de tingene en periode. Jeg prøvde alle triks i boka - og likevel endte alt i vasken - bokstavelig talt...

Vil du bli med meg "behind the scenes"?

  • 17.09.2016, 22:50
I håp om at du svarer ja, har jeg opprettet en ny konto på snapchat hvor du kan følge meg: Runasbakegleder.  Der vil du få et innblikk i alt jeg baker - både gjengangere og nye ting. Der vil du se hva som havner i søpla (eller i magen) uten å ta veien om bloggen. Jeg stiller nemlig høye krav til det jeg publiserer - det skal både smake godt og se bra ut! Det er sjelden at det gå...

Hvetekringer

  • 17.09.2016, 09:59
Hveteboller er noe av det beste jeg vet - og med sukker på blir det jo enda bedre;) Denne gangen har jeg forsøkt å lage bollene i kringleform - men det var ikke så lett som det ser ut til. Den hever seg veldig sammen, men den smaker jo godt uansett:) Jeg har kjøpt perlesukker i Sverige som holder seg hvitt etter steking - det ser ekstra stilig ut synes jeg, men smaken blir jo den samme om du ha...

Polarbrød i festlige former

  • 15.09.2016, 18:25
En kjent sak er at hvis barna får bli med på matlagingen - spiser de mer. Innimellom tar jeg barna med på polarbrødbakingen - og minsten synes det er veldig stas å hjelpe til - spesielt hvis vi lager figurer. Du kan bruke utstikkere eller pepperkakeformer. Jeg bruker alltid polarbrødene med havre når jeg lager figurene - for den deigen er litt mindre elastisk enn de andre - og gjør det enklere ...

Grove pizzasnurrer

  • 13.09.2016, 15:43
Pizzasnurrer er et fint matpakkealternativ her i huset - så i dag har jeg laget en sunn variant. Pizzasnurrer kan noen ganger bli litt tørre - så denne gangen har jeg laget nokså løse snurrer - og jeg synes det fungerte bra med tanke på smak - men blir litt klissete - så derfor er det lurt å sette dem i lave muffinsformer - eller store muffinsformer. Husk å smøre formene med matfett/olje -...

Pizzasaus

  • 13.09.2016, 15:01
Den beste pizzasausen lager du helt klart selv. Jeg bruker denne oppskriften i mine pizzasnurrer - så derfor legger jeg den ut selv om det vel ikke kan kalles baking;) Pizzasausen blir bedre jo lenger den koker - så lag den gjerne i god tid. Lag gjerne dobbelt porsjon - og legg i frysen. Der holder den seg fint:) Du kan også bruke sausen til pasta:) Ingredienser 2 små sjalottløk 1 fedd ...

Grove hamburgerbrød

  • 12.09.2016, 21:04
Fiskehamburger er en hverdagshit her i huset - og denne gangen tenkte jeg at jeg skulle lage hamburgerbrødene selv. Har laget dem med halvt om halvt grovt mel denne gangen. De var saftige og myke - og mye mer mettende enn brødene du kjøper på butikken. Jeg har tatt utgangspunkt i Ida Gran-Jansens oppskrift på myke brioche hamburgerbrød. Hennes oppskrift kan du lese her. Håper du lar deg fr...

Grove matmuffins med gulrot, ost og skinke

  • 08.09.2016, 18:14
Minsten synes det er veldig kort tid til å spise på skolen i forhold til barnehagen. Dermed gjelder det å putte noe som er så godt at det glir fort ned - men likevel er sunt. Dermed lagde jeg en skikkelig sunn muffins - med både gulrot og mais, havregryn og grovt mel. To muffins er passe porsjon - og blir spist hver gang. Jeg fryser dem ned - og tar dem opp om morgenen. Putter dem noen&nbs...

Cookies på pinne

  • 06.09.2016, 15:23
Vi kom over kjeks på pinne når vi var i Skottland - og da tenkte jeg at det må jeg prøve selv også. Disse er ypperlig å servere i en bursdag - og blir nok veldig populære på et kakeutsalg også. Jeg har valgt å bruke vanlig kokesjokolade inni - og feste M&M'sene utenpå kjeksen. Det er fordi fargene ikke skal forsvinne inne i kjeksen. Pinnene er grillspyd som jeg har klippet av spissen på. K...

Havrekranser

  • 05.09.2016, 12:34
Forandring fryder når det kommer til rundstykker - og jeg liker både å teste ut nye oppskrifter og nye formasjoner. Inspirasjonen fant jeg i min gamle kokebok fra 1968, så tradisjonsoppskrifter blir aldri for gamle... Jeg har gitt rundstykkene den deilige smaken av havre. Kransene er ikke vanskelige å lage - og du får detaljerte bilder sammen med oppskriften. Håper du lar deg friste!  ...

Salg av makroner

  • 04.09.2016, 13:06
Jeg har en stund bakt litt makroner på bestilling - men i høst tenkte jeg skulle gjøre salget litt mer offisielt.  Litt skummelt, men har fått mye skryt til nå - så får jeg håpe de neste kundene også blir fornøyde. Makronene selges "ferske" - det vil si at de fryses med en gang de er ferdige - og ligger fryst til du henter dem. Fryst er de holdbare i flere måneder, i kjøleskapet en li...

Vaniljeknuter

  • 04.09.2016, 10:12
Jeg er veldig glad i vanilje - og denne gangen har jeg laget noen deilige og saftige vaniljeknuter. Jeg bruker frø fra vaniljestang for å få skikkelig god vaniljesmak. Et alternativ er å kjøpe vaniljefrø på glass. Dette brukes i stedet for vaniljefrø - og er kjekk å ha i skuffen for deg som bruker lite vaniljefrø. Da håper jeg du lar deg friste! Ingredienser 450 g hvetemel 60 g sukker ...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no