Smuldrepai fylt med epler og vaniljekrem

  • 26.09.2016, 16:09
N er det hst og tid for eplekake. Selv er jeg veldig glad i eplepai og spesielt disse som er fylt med vaniljekrem. Denne gangen har jeg laget en enkel smuldrepai. Jeg har laget vaniljekremen selv, men du kan ogs kjpe ferdig vaniljekrem. Hjemmelaget er selvflgelig hakket bedre - og for en detaljert beskrivelse av hvordan du gjr det - kan du se mer her. Paioppskriften har jeg hentet ho...

Makroner med salt karamell

  • 23.09.2016, 16:33
Karamell er noe av det beste jeg vet - og kombinasjonen av makroner og salt karamell - topper alt for min del (i hvert fall s langt). Oppskriften p salt karamell har jeg funnet hos Ida Gran-Jansen (hennes innlegg kan du lese her). Med makroner er det virkelig velse som gjr mester alts. Derfor har jeg laget en ekstra detaljert beskrivelse for deg som er nybegynner - og hper det k...

Viste du at kjkkenvekten kan delegge baksten din?

  • 21.09.2016, 20:48
Mislykkes du med baksten din, kan det faktisk skylde noe s enkelt som at vekten din ikke er nyaktig nok. Selv sm avvik kan gjre at bakverket ditt mislykkes - spesielt hvis du lager ting som makroner og marengs. Dere som har fulgt meg en stund, husker kanskje hvor mye jeg slet med de tingene en periode. Jeg prvde alle triks i boka - og likevel endte alt i vasken - bokstavelig talt...

Vil du bli med meg "behind the scenes"?

  • 17.09.2016, 22:50
I hp om at du svarer ja, har jeg opprettet en ny konto p snapchat hvor du kan flge meg: Runasbakegleder.  Der vil du f et innblikk i alt jeg baker - bde gjengangere og nye ting. Der vil du se hva som havner i spla (eller i magen) uten ta veien om bloggen. Jeg stiller nemlig hye krav til det jeg publiserer - det skal bde smake godt og se bra ut! Det er sjelden at det g...

Hvetekringer

  • 17.09.2016, 09:59
Hveteboller er noe av det beste jeg vet - og med sukker p blir det jo enda bedre;) Denne gangen har jeg forskt lage bollene i kringleform - men det var ikke s lett som det ser ut til. Den hever seg veldig sammen, men den smaker jo godt uansett:) Jeg har kjpt perlesukker i Sverige som holder seg hvitt etter steking - det ser ekstra stilig ut synes jeg, men smaken blir jo den samme om du ha...

Polarbrd i festlige former

  • 15.09.2016, 18:25
En kjent sak er at hvis barna fr bli med p matlagingen - spiser de mer. Innimellom tar jeg barna med p polarbrdbakingen - og minsten synes det er veldig stas hjelpe til - spesielt hvis vi lager figurer. Du kan bruke utstikkere eller pepperkakeformer. Jeg bruker alltid polarbrdene med havre nr jeg lager figurene - for den deigen er litt mindre elastisk enn de andre - og gjr det enklere ...

Grove pizzasnurrer

  • 13.09.2016, 15:43
Pizzasnurrer er et fint matpakkealternativ her i huset - s i dag har jeg laget en sunn variant. Pizzasnurrer kan noen ganger bli litt trre - s denne gangen har jeg laget noks lse snurrer - og jeg synes det fungerte bra med tanke p smak - men blir litt klissete - s derfor er det lurt sette dem i lave muffinsformer - eller store muffinsformer. Husk smre formene med matfett/olje -...

Pizzasaus

  • 13.09.2016, 15:01
Den beste pizzasausen lager du helt klart selv. Jeg bruker denne oppskriften i mine pizzasnurrer - s derfor legger jeg den ut selv om det vel ikke kan kalles baking;) Pizzasausen blir bedre jo lenger den koker - s lag den gjerne i god tid. Lag gjerne dobbelt porsjon - og legg i frysen. Der holder den seg fint:) Du kan ogs bruke sausen til pasta:) Ingredienser 2 sm sjalottlk 1 fedd ...

Grove hamburgerbrd

  • 12.09.2016, 21:04
Fiskehamburger er en hverdagshit her i huset - og denne gangen tenkte jeg at jeg skulle lage hamburgerbrdene selv. Har laget dem med halvt om halvt grovt mel denne gangen. De var saftige og myke - og mye mer mettende enn brdene du kjper p butikken. Jeg har tatt utgangspunkt i Ida Gran-Jansens oppskrift p myke brioche hamburgerbrd. Hennes oppskrift kan du lese her. Hper du lar deg fr...

Grove matmuffins med gulrot, ost og skinke

  • 08.09.2016, 18:14
Minsten synes det er veldig kort tid til spise p skolen i forhold til barnehagen. Dermed gjelder det putte noe som er s godt at det glir fort ned - men likevel er sunt. Dermed lagde jeg en skikkelig sunn muffins - med bde gulrot og mais, havregryn og grovt mel. To muffins er passe porsjon - og blir spist hver gang. Jeg fryser dem ned - og tar dem opp om morgenen. Putter dem noen&nbs...

Cookies p pinne

  • 06.09.2016, 15:23
Vi kom over kjeks p pinne nr vi var i Skottland - og da tenkte jeg at det m jeg prve selv ogs. Disse er ypperlig servere i en bursdag - og blir nok veldig populre p et kakeutsalg ogs. Jeg har valgt bruke vanlig kokesjokolade inni - og feste M&M'sene utenp kjeksen. Det er fordi fargene ikke skal forsvinne inne i kjeksen. Pinnene er grillspyd som jeg har klippet av spissen p. K...

Havrekranser

  • 05.09.2016, 12:34
Forandring fryder nr det kommer til rundstykker - og jeg liker bde teste ut nye oppskrifter og nye formasjoner. Inspirasjonen fant jeg i min gamle kokebok fra 1968, s tradisjonsoppskrifter blir aldri for gamle... Jeg har gitt rundstykkene den deilige smaken av havre. Kransene er ikke vanskelige lage - og du fr detaljerte bilder sammen med oppskriften. Hper du lar deg friste!  ...

Salg av makroner

  • 04.09.2016, 13:06
Jeg har en stund bakt litt makroner p bestilling - men i hst tenkte jeg skulle gjre salget litt mer offisielt.  Litt skummelt, men har ftt mye skryt til n - s fr jeg hpe de neste kundene ogs blir fornyde. Makronene selges "ferske" - det vil si at de fryses med en gang de er ferdige - og ligger fryst til du henter dem. Fryst er de holdbare i flere mneder, i kjleskapet en li...

Vaniljeknuter

  • 04.09.2016, 10:12
Jeg er veldig glad i vanilje - og denne gangen har jeg laget noen deilige og saftige vaniljeknuter. Jeg bruker fr fra vaniljestang for f skikkelig god vaniljesmak. Et alternativ er kjpe vaniljefr p glass. Dette brukes i stedet for vaniljefr - og er kjekk ha i skuffen for deg som bruker lite vaniljefr. Da hper jeg du lar deg friste! Ingredienser 450 g hvetemel 60 g sukker ...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no