Knyttede frokostbrød - luksusrundstykker til søndagsfrokosten

  • 29.11.2015, 10:58
Disse frokostbrødene er helt sinnsykt gode. Hovedgrunnen til det, er nok alt smøret (eller mer korrekt: margarinen). I dag var det bare lovord rundt frokostbordet fra de minste: "aldri smakt bedre " og verdens beste"! Bak - og nyt!  Ingredienser 1000 g hvetemel 175 g margarin 2 ts salt 3 dl ekstra lettmelk 3 dl vann 1 pk fersk gjær   Fremgangsmåte Bland mel og salt i en boll...

Grove, men barnevennlige rundstykker med kesam

  • 27.11.2015, 19:52
Da var det jammen tomt i fryseren igjen, både de flettede rundstykkene og polarbrødene er allerede spist opp. Da er det ingen vei utenom litt mer baking (heldigvis). Denne gangen prøvde jeg meg på ekstra store rundstykker med kesam. Fullkornsmelet gir barnevennlig grovhet i rundstykkene, men vær oppmerksom på at det selges et utblandet fullkornshvetemel. Bruker du denne, må du tilpasse mengdene...

Hjemmelaget pepperkakedeig - er det virkelig like enkelt som å kjøpe?

  • 26.11.2015, 13:56
Jeg har de siste årene kjøpt ferdig pepperkakedeig, rett og slett fordi jeg har trodd det var enklest. I alle kanaler leser jeg nå at det er like enkelt å lage den selv - og som nyslått bakeblogger - er det vel på tide. Da var det bare å finne den perfekte oppskriften, hvordan skulle jeg finne den? På nettet finnes hundrevis - men hvem skal jeg velge?Løsningen ble å spørre den beste husmoren je...

Vanlige boller, men uvanlig gode:)

  • 24.11.2015, 17:27
Jeg synes de aller beste bollene trenger verken rosiner eller sjokolade - men smaker helt fortreffelig akkurat som de er. I dag skal jeg ikke fylle frysen, så da lager jeg en liten deig som gir ca 9 boller. Det blir to til hver i familien pluss en ekstra til mor:) Fremgangsmåten i dag er av den lange sorten - men den gir det lille ekstra. Bollene blir veldig luftige og holder seg godt i fr...

Makroner for aller første gang - hvordan kunne jeg tro at det skulle gå bra?

  • 23.11.2015, 11:47
Det hippeste jeg vet innenfor baking, er makroner. I dag siktet jeg etter stjernene, nemlig Ida Gran Jansen, som har noen utrolig søte makronsnømenn på sine sider. Har hørt at makroner er vanskelig - og disse enda vanskeligere. Tenkte likevel atsom nyklekket blogger måtte jeg hive meg uti det.Jammen ble det mye å trekke på smilebåndet av - for dette må jeg gjøre på nytt. Disse er kanskje spisel...

Grove, flettede rundstykker

  • 22.11.2015, 13:29
  Barna er ikke spesielt glad i brød - så da er grove rundstykker et bra alternativ. Siden jeg hadde kesam på lur, var det på tide å prøve noe nytt.  Til 18 rundstykker brukte jeg: 75 g lettkokte havregryn 225 g fint sammalt hvete 150 g finmalt rugmel 450 g hvetemel 1 ts salt 1/2 pk fersk gjær 6 dl skummet melk 1/2 beger kesam 1 ts honning   Blandet alt det tørr...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no