Festpyntet brownies med karamellsaus (og vaniljeis)

  • 31.12.2015, 13:02
I dag skal vi i nyttårsselskap med 15 små og store gjester - og vi står for desserten. Da er jo det store spørsmålet - hva skal man finne på? Det er alltid noen som ikke liker eller tåler noe - så da blir det en noe som kan serveres sammen eller hver for seg, altså brownies med is og karamellsaus. Det er min vanlige brownie med melksjokoladeoppskrift - men har denne gangen brukt kun lys sjokola...

Hvorfor lar jeg min verdi bestemmes av uflaks?

  • 31.12.2015, 09:11
Vi snakker så ofte om i hvilken grad ulike menneskegrupper bidrar til vårt fellesskap. Alle skal bidra, men de som av en eller annen grunn ikke kan - skal vi hjelpe. Tror de aller fleste er glad for at vi har det sånn i Norge. Hvorfor er det da slik at man opplever at man har mindre verdi hvis man henter ut mer enn man bringer inn til dette fellesskapet? Den aller viktigste årsak til uførhet -...

Brownie-barer med sjokolade og peppermynte

  • 30.12.2015, 20:12
En siste "julebakst" på tampen av romjula ble det tid til. Fikk et spennende bakeblad fra USA i julegave, der fant jeg en oppskrift på: chocolate peppermint bar cookie. Litt knotete med omregning og oversettelser, men det ble bra til slutt. Synes den likner mer på en brownie enn en cookie i konsistensen - så derfor den "uriktige" oversettelsen. Kaken har konsistens som en brownie - seig og saft...

Halvgrove fletterundstykker med valnøtter

  • 29.12.2015, 12:57
Nå har vi kost oss med fint brød i flere dager - og det var på tide med noe grovere. Har tatt en pen overgang til januar, med halvparten grovt og fint mel:) Valnøtter setter en fin smak på brød og rundstykker synes jeg. Denne deigenblir 18-20 rundstykker. Ingredienser 350 g fullkornshvetemel150 g finmalt rugmel400 g hvetemel50 g finhakkede valnøtter1 ts salt1/2 pk fersk gjær6 dl ekstra lettme...

Peanøttfudge med peanøttsjokolade - høres ut som en god idé:)

  • 28.12.2015, 20:24
I går fikk jeg en stor pose av min favorittsjokolade - Reeses pieces, som er peanøttsmør med knasende, drasjert sjokoladeskall. De er (u)heldigvis ikke så lett å få tak i her i Norge, men noen Deli de Luca selger dem rådyrt i små poser. Før jul hadde jeg planer om å lage Ida Gran-Jansens peanøttfudge (les innlegget her), men kom aldri så langt. Synes kombinasjonen med min favorittsjokolade høre...

Jippi - fikk mye nytt bakeutstyr til jul:)

  • 28.12.2015, 12:41
Det aller første jeg skal lage, består blant annet av dette, min yndlingssjokolade:))

Fletteloff i form

  • 25.12.2015, 19:18
Hjemmelaget loff er enkelt, billig og ikke minst - mye bedre - enn loffen du kjøper på butikken. Den metter også mye bedre. Fletter du loffen, blir den ekstra lekker på bordet  - og passer til enhver anledning du koser deg med loff, enten det er rekemiddag, koldtbord eller du vil unne deg noe ekstra godt til søndagsfrokosten. Denne gangen har jeg laget en enkel fletteloff som jeg har ...

For meg er bakebloggen som små biter av skyene...

  • 24.12.2015, 08:21
Så ble det jul i år også, selv om ingenting ble som planlagt. Det gjør jo gjerne ikke det... Jeg er en juleelsker og ønsker å fylle desember med all slags julesysler som julegrantenninger, julekonserter, julekino, juleverksted, julemarkeder og julebakst. I år satte helsen bremsen på, eller kanskje rettere sagt, håndbrekket på.Så i år ble det veldig lite av alt - unntatt julebakst. Vi snakker s...

Vaniljefudge med salte pistasjenøtter og lys sjokolade, med andre ord fudge igjen...

  • 22.12.2015, 21:57
Siden jeg rett og slettga den forrige fudgen med pistasjenøtter i førjulsgave til meg selv, ble jeg nødt til å lage en ny ladning til å legge under juletreet. Denne er bare så god at andre må få smake. Denne gangen fikk jeg ikke kjøpt usaltede nøtter, men kjøpte en pose i matbutikken med skall (150 g). Litt kjedelig å rense skallene, men har du som jeg en snill mann, ordner det seg ganske lett:...

Fudge er jo bare helt fantastisk - denne gangen har jeg laget en sjokoladefudge

  • 20.12.2015, 12:32
Med den store interessen det har vært for fudge her på bloggen min, ble jeg nødt til å prøve meg på en variant til. Da var det bare å tenke på hva jeg liker nest best etter karamell - jo sjokolade, og hva er neste nøtt på favorittlista - jo valnøtt. Så, da ble det det... Ingredienser150 g brunt sukker1 bokssøtet, kondensert melk (ikke Vikingmelk)125 g margarin2 klyper Maldonsaltfrøene fra en h...

Deilig brownies med melkesjokolade - nyt den selv eller gi den bort til jul

  • 19.12.2015, 14:47
Fortsatt ikke ferdig med alle julegavene? Hva med å gi bort en browniemix til jul -jeg er helt sikker på at du kjenner flere som vil bli glad for en slik julegave! Denne spiselige julegaven trenger du ikke være bakeflink for å lage heller - og all annen kreativitet kan slippe til. Pynt med det du har liggende - og ikke glem å legg ved en bruksanvisning for mottakeren. Ideen har jeg fått av Ida ...

Pepperkakeboller, deilig gjærbakst med smaken av jul!

  • 18.12.2015, 20:33
Ingenting får opp julestemningen som skikkelig pepperkakeduft i huset. Håndballjentene "mine" hadde siste trening før jul i dag - og jeg hadde lyst til å overraske dem med en liten godbit etter trening. DIsse bollene har jeg hatt lyst til å prøve siden Ida Gran-Jansen la de ut på bloggen sin i begynnelsen av desember - innlegget hennes finner du her. Bolleoppskriften er endret litt, men pepperk...

Pepperkaker på pinne

  • 17.12.2015, 20:51
En bursdagstradisjon for dagens bursdagsbarn her i heimen, er pepperkaker på pinne. Vi baker mange pepperkaker på forhånd og pynter halvparten. I bursdagen får hvert barn en ferdigpyntet til å spise - og får pynte en selv - som de får med seg hjem (i stedet for godtepose). Til pynting bruker vi melis, strøssel av ulike slag, non stop og seigmenn. Det er veldig populært hos alle barna - vel verd...

Kokosbollekake

  • 17.12.2015, 10:47
I dag fyller jentai huset 10 år - og hun var helt klar på valg av bursdagskake - nemlig kokosbollekake. En litt utradisjonell bursdagskake, men bursdagsbarnet bestemmer:)Litt mer komplisert enn en langpannekake, men ikke så altfor vanskelig likevel. Den er i hvert fall veldig barnevennlig - og var stor suksess i fjor! IngredienserKremfyllet9plater gelantin6 eggehviter3dl sukker2ts vaniljesukke...

Marshmallows med vanilje

  • 16.12.2015, 20:35
I dag ville jeg prøve å lage marshmallows for første gang. Siden jeg ikke klarte å bestemme meg for hva som hørtes best ut - vanilje eller jordbær - endte jeg opp med begge variantene. De har forskjellig fremgangsmåte - derfor lager jeg det som to innlegg her på bloggen. Jordbærvarianten tar helt klart lengst tid, men varfavoritt hos oss voksne. Barnas derimot, var marshmallowsenmed vanilje. He...

Vaniljefugde med pistasjenøtter og sjokolade - OMG!!

  • 15.12.2015, 18:25
Med fare for å skryte, er dette helt klart de beste karamellene jeg har laget så langt. Siden karamellfudgen falt i smak hos mange, så jeg tenkte jeg skulle lage en ny variant. Denne gangen har jeg fylt fudgen med sjokoladebiter og pistasjenøtter. Det smakte bare helt utrolig godt - disse spørs det om jeg må gi i julegave til meg selv:)   Ingredienser 150 g brunt sukker 1 boks ...

Fletteloff - flettet med fire emner

  • 15.12.2015, 14:39
Fletteloff hører med til store og små anledninger. Den både smaker - og metter bedre enn den du får i butikken. I dag har jeg laget en variant hvor jeg fletter med fire emner. Det er ikke så vanskelig som det ser ut til - og det gjør at de ser ekstra fristende ut. Denne deigen gir to store loff.  Ingredienser 1000 g hvetemel 1 pk fersk gjær 1 1/2 ss luftigere bakst 1 1/2 t...

Barnefavoritten - sjokoladekake i langpanne med alt på

  • 14.12.2015, 19:46
I disse avslutningstider, kan jo ikken nyoppstartet bakeblogger som meg å unngå å benytte muligheten til å bake en kake. Barn er som regel et takknemmelig publikum også:) For sikkerhets skyld har jeg pyntet kaka med mye godt, så da burde den falle i smak.Jeg har valgt å prøve utIda Gran-Jansens oppskrift, og jeg må innrømme at jeg ikke har smakt den (vanskelig å tjuvsmake med en langpannekake) ...

Peppermyntekonfekt (eller After Eight om du vil) er en skikkelig godbit til julekaffen

  • 13.12.2015, 17:36
Hvis man har lyst på noe godt, men litt mindre søtt - er peppermyntekonfekt et godt alternativ. Den faller i smak hos både store og små. De er relativt enkle å lage og få ingredienser. Peppermynteolje/essens får du neppe på matbutikken, men bake/hobbybutikker ellerapoteket burde ha det. På apoteket finner du også tragant - det er ikke nødvendig, men gjør minten litt fastere. Ingredienser 300 ...

Karamellfudge - finnes ikke mye som er bedre enn det...

  • 12.12.2015, 20:00
Fløtekarameller er veldig godt - men de slår ikke karmellfudge. Har elsket disse karamellene siden jeg fant dem på bloggen til Ida Gran-Jansen i fjor. Dette er nesten hennes oppskrift, bare noen små justeringer. Denne gangen har jeg også gitt noen et tynt lag med melkesjokolade - det var ikke dumt:) Ingredienser 150 g brunt sukker1 boks søtet, kondensert melk (ikke Vikingmelk)125 g margarin2 ...

Tomt for pepperkakedeig på butikken - ikke fortvil, her får du vite hvordan du lager den selv:)

  • 11.12.2015, 22:56
Nå i disse priskrig-tider, er i hvert fall min nærbutikk tom for ferdig pepperkakedeig. Jeg tenkte jeg skulle sammenlikne hjemmelaget med ferdigkjøpt - men nå ser det ikke ut som om jeg får tak i noe ferdig. Muligens er det like greit... Pepperkakedeigen er ikke vanskelig å lage - har laget den en gang tidligere her på bloggen, du kan lese innlegget her. Har justert kryddermengden noe - da jeg ...

Ristopper - en favoritt hos store og små

  • 11.12.2015, 18:27
En tradisjonsrik julekonfekt i min familie, er ristopper. Denne oppskriften har jeg brukt siden jeg var liten. Selv liker jeg ristoppene når de ikke er så mørke, men du kan fint justere forholdet mellom sjokoladepulver og kakao til den mørkhetsgraden du selv foretrekker. Håper du lar deg friste! Vil du ha flere gode oppskrifter? Lik siden min på facebook: Runas bakegleder - så får du...

Farlig gode karameller man kan lage mens man rydder kjøkkenet - er det mulig?

  • 10.12.2015, 22:36
På Kvardagsmat.no dukket det opp en oppskrift på karameller som var så enkle at man kunne lage dem mens man ryddet på kjøkkenet - hele innlegget finner du her. Siden jeg elsker karameller og hater å rydde på kjøkkenet - hørtes det ut som en god idé. Dette måtte jeg bare prøve! Resultatet var fantastisk! Jeg har gjort noen små justeringer med vaniljen. Ingredienser 2,5 dl fløte 200 g sukker ...

Serinakaker, en god nummer to

  • 09.12.2015, 21:00
Serinakaker er en av de enkleste julekakene å lage, men smaker ikke mindre godt for det! De blir små godbiter på kakefatet (hvis de kommer så langt da). Jeg bruker margarin fordi smørsmaken blir for fremtredende for meg - men det er jo smak og behag. For utseendes skyld, byttet jeg ut mandlene med pistasjenøtter på noen av kakene. Jeg synes det smakte godt og ga en fin farge til kaken...

Kokosmakroner, to metoder - hvilken er best?

  • 08.12.2015, 18:06
Nå er min favoritt i boks, så da er det på tide med mannens - altså kokosmakroner. Etter litt research fant jeg ut at det er to måter å lage kokosmakroner på - enten med utgangspunkt i en eggedosis eller så skal rørenlages i kjele. Hva er så best? Eneste måten å finne ut det på - er å prøve begge og ha avstemning i heimen:) Det var ingen tvil om vinneren - det var varianten som lages i kjele - ...

Min julefavoritt: goro

  • 08.12.2015, 11:20
Hvis jeg skal velge meg ett slag til jul - må det blir goro. Det er klissete å lage, tar litt tid, medfører en del oppvask - men smaker skikkelig godt. Konklusjonen er at det absolutt er verdt strevet. Kjevlingen er litt "vanskelig", så jeg prøvde en "rørevariant" for et par år siden, uten særlig hell. Du trenger et Gorojern - men det har du kanskje innerst i boden? Ingredienser 1 3/4 dl krem...

Hva med et langpannebrød til kveldsmaten (og frokosten i morgen)?

  • 06.12.2015, 17:14
I denne familien går det mye brødmat og som nevnt tidligere, er sjelden "vanlig" brød noen suksess. Blir jo litt kjedelig å bare lage polarbrød (selv om de er veldig gode), så noe nytt må jo prøves. Jeg ble inspirert av Kvardagsmat.no til å lage langpanne brød. Har prøv det et par ganger uten å få det helt bra - så denne gangen prøver jeg min egen variant på ingredienser og fremgangsmåte. Satse...

På harryhandel..,

  • 05.12.2015, 22:20
Denne helga fyller jeg opp "bakelagrene" i Sverige - så er jeg klar for nye bakedager neste uke:)

Julemakroner med sjokolade og salte mandler

  • 03.12.2015, 21:38
ENDELIG ble makronene sykt gode! Selv om jeg sa at alle gode ting var tre, tror jeg må si at på det fjerde gjelder det:) Jeg er i hvert fall kjempeimponert over meg selv - trodde dette med makroner skulle ende opp som noe middelmådig jeg fikk sånn passe greit til - men disse tror jeg kanskje det er mulig å imponere noen med. Håper i hvert fall noen av dere også kan la dere inspirere til å prøve...

Hvetestang med kanel og vaniljekrem

  • 02.12.2015, 20:03
I dag skulle jeg få hyggelig formiddagsbesøk - og hva passer bedre enn en deilig hvetestang med kanel og deilig vaniljekrem? Det var jo litt jobb, men så absolutt verd innsatsen! Det luktet så fristende i huset - at jeg glemte å ta bilde av stanga før vi spiste den opp;)  Ingredienser bolledeig 450 g hvetemel 50 g sukker  2 ts kardemomme 1 ts salt 2 dl helmelk 1 egg 75 g...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no