Festpyntet brownies med karamellsaus (og vaniljeis)

  • 31.12.2015, 13:02
I dag skal vi i nyttrsselskap med 15 sm og store gjester - og vi str for desserten. Da er jo det store sprsmlet - hva skal man finne p? Det er alltid noen som ikke liker eller tler noe - s da blir det en noe som kan serveres sammen eller hver for seg, alts brownies med is og karamellsaus. Det er min vanlige brownie med melksjokoladeoppskrift - men har denne gangen brukt kun lys sjokola...

Hvorfor lar jeg min verdi bestemmes av uflaks?

  • 31.12.2015, 09:11
Vi snakker s ofte om i hvilken grad ulike menneskegrupper bidrar til vrt fellesskap. Alle skal bidra, men de som av en eller annen grunn ikke kan - skal vi hjelpe. Tror de aller fleste er glad for at vi har det snn i Norge. Hvorfor er det da slik at man opplever at man har mindre verdi hvis man henter ut mer enn man bringer inn til dette fellesskapet? Den aller viktigste rsak til ufrhet -...

Brownie-barer med sjokolade og peppermynte

  • 30.12.2015, 20:12
En siste "julebakst" p tampen av romjula ble det tid til. Fikk et spennende bakeblad fra USA i julegave, der fant jeg en oppskrift p: chocolate peppermint bar cookie. Litt knotete med omregning og oversettelser, men det ble bra til slutt. Synes den likner mer p en brownie enn en cookie i konsistensen - s derfor den "uriktige" oversettelsen. Kaken har konsistens som en brownie - seig og saft...

Halvgrove fletterundstykker med valntter

  • 29.12.2015, 12:57
N har vi kost oss med fint brd i flere dager - og det var p tide med noe grovere. Har tatt en pen overgang til januar, med halvparten grovt og fint mel:) Valntter setter en fin smak p brd og rundstykker synes jeg. Denne deigenblir 18-20 rundstykker. Ingredienser 350 g fullkornshvetemel150 g finmalt rugmel400 g hvetemel50 g finhakkede valntter1 ts salt1/2 pk fersk gjr6 dl ekstra lettme...

Peanttfudge med peanttsjokolade - hres ut som en god id:)

  • 28.12.2015, 20:24
I gr fikk jeg en stor pose av min favorittsjokolade - Reeses pieces, som er peanttsmr med knasende, drasjert sjokoladeskall. De er (u)heldigvis ikke s lett f tak i her i Norge, men noen Deli de Luca selger dem rdyrt i sm poser. Fr jul hadde jeg planer om lage Ida Gran-Jansens peanttfudge (les innlegget her), men kom aldri s langt. Synes kombinasjonen med min favorittsjokolade hre...

Jippi - fikk mye nytt bakeutstyr til jul:)

  • 28.12.2015, 12:41
Det aller frste jeg skal lage, bestr blant annet av dette, min yndlingssjokolade:))

Fletteloff i form

  • 25.12.2015, 19:18
Hjemmelaget loff er enkelt, billig og ikke minst - mye bedre - enn loffen du kjper p butikken. Den metter ogs mye bedre. Fletter du loffen, blir den ekstra lekker p bordet  - og passer til enhver anledning du koser deg med loff, enten det er rekemiddag, koldtbord eller du vil unne deg noe ekstra godt til sndagsfrokosten. Denne gangen har jeg laget en enkel fletteloff som jeg har ...

For meg er bakebloggen som sm biter av skyene...

  • 24.12.2015, 08:21
S ble det jul i r ogs, selv om ingenting ble som planlagt. Det gjr jo gjerne ikke det... Jeg er en juleelsker og nsker fylle desember med all slags julesysler som julegrantenninger, julekonserter, julekino, juleverksted, julemarkeder og julebakst. I r satte helsen bremsen p, eller kanskje rettere sagt, hndbrekket p.S i r ble det veldig lite av alt - unntatt julebakst. Vi snakker s...

Vaniljefudge med salte pistasjentter og lys sjokolade, med andre ord fudge igjen...

  • 22.12.2015, 21:57
Siden jeg rett og slettga den forrige fudgen med pistasjentter i frjulsgave til meg selv, ble jeg ndt til lage en ny ladning til legge under juletreet. Denne er bare s god at andre m f smake. Denne gangen fikk jeg ikke kjpt usaltede ntter, men kjpte en pose i matbutikken med skall (150 g). Litt kjedelig rense skallene, men har du som jeg en snill mann, ordner det seg ganske lett:...

Fudge er jo bare helt fantastisk - denne gangen har jeg laget en sjokoladefudge

  • 20.12.2015, 12:32
Med den store interessen det har vrt for fudge her p bloggen min, ble jeg ndt til prve meg p en variant til. Da var det bare tenke p hva jeg liker nest best etter karamell - jo sjokolade, og hva er neste ntt p favorittlista - jo valntt. S, da ble det det... Ingredienser150 g brunt sukker1 boksstet, kondensert melk (ikke Vikingmelk)125 g margarin2 klyper Maldonsaltfrene fra en h...

Deilig brownies med melkesjokolade - nyt den selv eller gi den bort til jul

  • 19.12.2015, 14:47
Fortsatt ikke ferdig med alle julegavene? Hva med gi bort en browniemix til jul -jeg er helt sikker p at du kjenner flere som vil bli glad for en slik julegave! Denne spiselige julegaven trenger du ikke vre bakeflink for lage heller - og all annen kreativitet kan slippe til. Pynt med det du har liggende - og ikke glem legg ved en bruksanvisning for mottakeren. Ideen har jeg ftt av Ida ...

Pepperkakeboller, deilig gjrbakst med smaken av jul!

  • 18.12.2015, 20:33
Ingenting fr opp julestemningen som skikkelig pepperkakeduft i huset. Hndballjentene "mine" hadde siste trening fr jul i dag - og jeg hadde lyst til overraske dem med en liten godbit etter trening. DIsse bollene har jeg hatt lyst til prve siden Ida Gran-Jansen la de ut p bloggen sin i begynnelsen av desember - innlegget hennes finner du her. Bolleoppskriften er endret litt, men pepperk...

Pepperkaker p pinne

  • 17.12.2015, 20:51
En bursdagstradisjon for dagens bursdagsbarn her i heimen, er pepperkaker p pinne. Vi baker mange pepperkaker p forhnd og pynter halvparten. I bursdagen fr hvert barn en ferdigpyntet til spise - og fr pynte en selv - som de fr med seg hjem (i stedet for godtepose). Til pynting bruker vi melis, strssel av ulike slag, non stop og seigmenn. Det er veldig populrt hos alle barna - vel verd...

Kokosbollekake

  • 17.12.2015, 10:47
I dag fyller jentai huset 10 r - og hun var helt klar p valg av bursdagskake - nemlig kokosbollekake. En litt utradisjonell bursdagskake, men bursdagsbarnet bestemmer:)Litt mer komplisert enn en langpannekake, men ikke s altfor vanskelig likevel. Den er i hvert fall veldig barnevennlig - og var stor suksess i fjor! IngredienserKremfyllet9plater gelantin6 eggehviter3dl sukker2ts vaniljesukke...

Marshmallows med vanilje

  • 16.12.2015, 20:35
I dag ville jeg prve lage marshmallows for frste gang. Siden jeg ikke klarte bestemme meg for hva som hrtes best ut - vanilje eller jordbr - endte jeg opp med begge variantene. De har forskjellig fremgangsmte - derfor lager jeg det som to innlegg her p bloggen. Jordbrvarianten tar helt klart lengst tid, men varfavoritt hos oss voksne. Barnas derimot, var marshmallowsenmed vanilje. He...

Vaniljefugde med pistasjentter og sjokolade - OMG!!

  • 15.12.2015, 18:25
Med fare for skryte, er dette helt klart de beste karamellene jeg har laget s langt. Siden karamellfudgen falt i smak hos mange, s jeg tenkte jeg skulle lage en ny variant. Denne gangen har jeg fylt fudgen med sjokoladebiter og pistasjentter. Det smakte bare helt utrolig godt - disse sprs det om jeg m gi i julegave til meg selv:)   Ingredienser 150 g brunt sukker 1 boks ...

Fletteloff - flettet med fire emner

  • 15.12.2015, 14:39
Fletteloff hrer med til store og sm anledninger. Den bde smaker - og metter bedre enn den du fr i butikken. I dag har jeg laget en variant hvor jeg fletter med fire emner. Det er ikke s vanskelig som det ser ut til - og det gjr at de ser ekstra fristende ut. Denne deigen gir to store loff.  Ingredienser 1000 g hvetemel 1 pk fersk gjr 1 1/2 ss luftigere bakst 1 1/2 t...

Barnefavoritten - sjokoladekake i langpanne med alt p

  • 14.12.2015, 19:46
I disse avslutningstider, kan jo ikken nyoppstartet bakeblogger som meg unng benytte muligheten til bake en kake. Barn er som regel et takknemmelig publikum ogs:) For sikkerhets skyld har jeg pyntet kaka med mye godt, s da burde den falle i smak.Jeg har valgt prve utIda Gran-Jansens oppskrift, og jeg m innrmme at jeg ikke har smakt den (vanskelig tjuvsmake med en langpannekake) ...

Peppermyntekonfekt (eller After Eight om du vil) er en skikkelig godbit til julekaffen

  • 13.12.2015, 17:36
Hvis man har lyst p noe godt, men litt mindre stt - er peppermyntekonfekt et godt alternativ. Den faller i smak hos bde store og sm. De er relativt enkle lage og f ingredienser. Peppermynteolje/essens fr du neppe p matbutikken, men bake/hobbybutikker ellerapoteket burde ha det. P apoteket finner du ogs tragant - det er ikke ndvendig, men gjr minten litt fastere. Ingredienser 300 ...

Karamellfudge - finnes ikke mye som er bedre enn det...

  • 12.12.2015, 20:00
Fltekarameller er veldig godt - men de slr ikke karmellfudge. Har elsket disse karamellene siden jeg fant dem p bloggen til Ida Gran-Jansen i fjor. Dette er nesten hennes oppskrift, bare noen sm justeringer. Denne gangen har jeg ogs gitt noen et tynt lag med melkesjokolade - det var ikke dumt:) Ingredienser 150 g brunt sukker1 boks stet, kondensert melk (ikke Vikingmelk)125 g margarin2 ...

Tomt for pepperkakedeig p butikken - ikke fortvil, her fr du vite hvordan du lager den selv:)

  • 11.12.2015, 22:56
N i disse priskrig-tider, er i hvert fall min nrbutikk tom for ferdig pepperkakedeig. Jeg tenkte jeg skulle sammenlikne hjemmelaget med ferdigkjpt - men n ser det ikke ut som om jeg fr tak i noe ferdig. Muligens er det like greit... Pepperkakedeigen er ikke vanskelig lage - har laget den en gang tidligere her p bloggen, du kan lese innlegget her. Har justert kryddermengden noe - da jeg ...

Ristopper - en favoritt hos store og sm

  • 11.12.2015, 18:27
En tradisjonsrik julekonfekt i min familie, er ristopper. Denne oppskriften har jeg brukt siden jeg var liten. Selv liker jeg ristoppene nr de ikke er s mrke, men du kan fint justere forholdet mellom sjokoladepulver og kakao til den mrkhetsgraden du selv foretrekker. Hper du lar deg friste! Vil du ha flere gode oppskrifter? Lik siden min p facebook: Runas bakegleder - s fr du...

Farlig gode karameller man kan lage mens man rydder kjkkenet - er det mulig?

  • 10.12.2015, 22:36
P Kvardagsmat.no dukket det opp en oppskrift p karameller som var s enkle at man kunne lage dem mens man ryddet p kjkkenet - hele innlegget finner du her. Siden jeg elsker karameller og hater rydde p kjkkenet - hrtes det ut som en god id. Dette mtte jeg bare prve! Resultatet var fantastisk! Jeg har gjort noen sm justeringer med vaniljen. Ingredienser 2,5 dl flte 200 g sukker ...

Serinakaker, en god nummer to

  • 09.12.2015, 21:00
Serinakaker er en av de enkleste julekakene lage, men smaker ikke mindre godt for det! De blir sm godbiter p kakefatet (hvis de kommer s langt da). Jeg bruker margarin fordi smrsmaken blir for fremtredende for meg - men det er jo smak og behag. For utseendes skyld, byttet jeg ut mandlene med pistasjentter p noen av kakene. Jeg synes det smakte godt og ga en fin farge til kaken...

Kokosmakroner, to metoder - hvilken er best?

  • 08.12.2015, 18:06
N er min favoritt i boks, s da er det p tide med mannens - alts kokosmakroner. Etter litt research fant jeg ut at det er to mter lage kokosmakroner p - enten med utgangspunkt i en eggedosis eller s skal rrenlages i kjele. Hva er s best? Eneste mten finne ut det p - er prve begge og ha avstemning i heimen:) Det var ingen tvil om vinneren - det var varianten som lages i kjele - ...

Min julefavoritt: goro

  • 08.12.2015, 11:20
Hvis jeg skal velge meg ett slag til jul - m det blir goro. Det er klissete lage, tar litt tid, medfrer en del oppvask - men smaker skikkelig godt. Konklusjonen er at det absolutt er verdt strevet. Kjevlingen er litt "vanskelig", s jeg prvde en "rrevariant" for et par r siden, uten srlig hell. Du trenger et Gorojern - men det har du kanskje innerst i boden? Ingredienser 1 3/4 dl krem...

Hva med et langpannebrd til kveldsmaten (og frokosten i morgen)?

  • 06.12.2015, 17:14
I denne familien gr det mye brdmat og som nevnt tidligere, er sjelden "vanlig" brd noen suksess. Blir jo litt kjedelig bare lage polarbrd (selv om de er veldig gode), s noe nytt m jo prves. Jeg ble inspirert av Kvardagsmat.no til lage langpanne brd. Har prv det et par ganger uten f det helt bra - s denne gangen prver jeg min egen variant p ingredienser og fremgangsmte. Satse...

P harryhandel..,

  • 05.12.2015, 22:20
Denne helga fyller jeg opp "bakelagrene" i Sverige - s er jeg klar for nye bakedager neste uke:)

Julemakroner med sjokolade og salte mandler

  • 03.12.2015, 21:38
ENDELIG ble makronene sykt gode! Selv om jeg sa at alle gode ting var tre, tror jeg m si at p det fjerde gjelder det:) Jeg er i hvert fall kjempeimponert over meg selv - trodde dette med makroner skulle ende opp som noe middelmdig jeg fikk snn passe greit til - men disse tror jeg kanskje det er mulig imponere noen med. Hper i hvert fall noen av dere ogs kan la dere inspirere til prve...

Hvetestang med kanel og vaniljekrem

  • 02.12.2015, 20:03
I dag skulle jeg f hyggelig formiddagsbesk - og hva passer bedre enn en deilig hvetestang med kanel og deilig vaniljekrem? Det var jo litt jobb, men s absolutt verd innsatsen! Det luktet s fristende i huset - at jeg glemte ta bilde av stanga fr vi spiste den opp;)  Ingredienser bolledeig 450 g hvetemel 50 g sukker  2 ts kardemomme 1 ts salt 2 dl helmelk 1 egg 75 g...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no