Et ønske om godt nyttår til dere alle!

  • 31.12.2016, 14:22
Aller først vil jeg benytte anledningen til å takke for det gamle! Takk til alle dere som følger meg her på bloggen - og på facebook. Takk for likes og kommentarer - jeg setter pris på dem alle. Takk til dere som tester oppskriftene mine - og til dere som gir innspill og synpunkter på oppskriftene.  Takk til dere som leser alle #ikkebakeinnleggene mine. Takk for alle hjertene <...

Kokostrøfler

  • 22.12.2016, 09:02
Dette er nok en nykommer i kakeboksene dette året - og de blir garantert ikke gamle... Jeg har kalt disse kokostrøfler, men de kalles ofte sjokoladeboller også:) Jeg pleier alltid å kjøpe med meg en pakke av disse på IKEA - men wow - disse var jo både enkle å lage - og sykt mye bedre enn de kjøpte (hvis det er mulig da). Disse har lag holdbarhet, men neppe i mitt kjøleskap;) Håper du lar deg fr...

Vaniljefudge med pistasjnøtter og sjokolade - og litt salt

  • 21.12.2016, 12:10
Ingen over - ingen ved siden! Dette er den aller beste fudgen jeg har smakt - og tro meg - jeg har smakt endel. Denne fudgen med deilig smak av vanilje - fylt med sjokoladebiter og pistasjenøtter. I tillegg har jeg brukt endel salt for å knekke av det søte. Denne må jeg lage flere ganger hvis jeg skal ha noe å gi bort - ellers blir det rett og slett en julegave til meg selv....

Juleloff: fletteloff i form

  • 20.12.2016, 22:40
Det blir ikke jul uten hjemmelaget loff til julefrokosten. Hjemmelaget loff er enkelt, billig og ikke minst - mye bedre - enn loffen du kjøper på butikken. Den metter også mye bedre. Denne gangen har jeg laget en enkel fletteloff som jeg har lagt i brødform - det klarer du fint! Vil du ha en større utfordring - kan du flette med fire emner - beskrivelse finner du her. Er det ikke...

Brownie-mix

  • 16.12.2016, 18:01
Fortsatt ikke ferdig med alle julegavene? Hva med å gi bort en browniemix til jul - jeg er helt sikker på at du kjenner flere som vil bli glad for en slik julegave! Denne spiselige julegaven trenger du ikke være bakeflink for å lage heller - og all annen kreativitet kan slippe til. Dette er også en fin gave for barna å lage. Pynt med det du har liggende - og ikke glem å legg ved rikti...

Salt karamellfudge

  • 11.12.2016, 15:48
Det er ingen hemmelighet at jeg elsker fudge - og denne karamellfudgen er inget unntak. Jeg har laget den med et hint av salt - men saltmengden justerer du enkelt selv med hvor mye salt du strør over tilslutt. Denne varianten er veldig enkel å lage - og oppskriften har jeg funnet hos Ida Gran-Jansen - hennes innlegg leser du her. Fudgen er holdbar ca to uker i kjøleskap - men klarer vel å ...

Melisglasur til pepperkakepynting

  • 11.12.2016, 11:20
Oppskrift på melisglasur - er det nødvendig da? Jeg har alltid bare blandet sammen melisglasuren for hånd - og prøvd å få den sånn passe tykk. Det har som regel fungert, men da jeg oppdaget at Anne Brith publiserte en oppskrift - ble jeg nysgjerrig. For det hørtes jo litt lurt ut - i stedet for å prøve seg fram hver gang. Så jeg testet det ut - og fikk perfekt melis, raskt o...

Brune pinner

  • 10.12.2016, 12:54
En ny julekake hos meg i år, er brune pinner. Det blir helt klart ikke siste gang. De høres jo litt kjedelig ut - men det er bare i navnet. De er seige med deilig smak av kanel - og overstrødd med mandler og perlesukker. En skikkelig bonus, er at de er enkle å lage også! Oppskriften har jeg funnet hos Anne Brith - hennes innlegg kan dere lese her. Da håper jeg du ble fristet og inspirert t...

Rocky road fudge

  • 06.12.2016, 22:45
Fudge er fantastisk godt - og noe av det beste jeg vet. Fudge er spesielt populært før jul og passer perfekt som venninnegaver - eller vertinnegaver. Mitt eneste problem med fudge - er at det er FOR godt. Dermed er det helt umulig å oppbevare det i kjøleskapet uten at jeg setter tenna i dem. Da jeg fant ut at denne fudgen kunne fryses - tenkte jeg den var helt genial for meg! Rocky road fu...

Serinakaker med pistasjnøtter og mandler

  • 06.12.2016, 21:40
Serinakaker er en av de enkleste julekakene å lage, men er likevel en av våre favoritter. De små kakene prydes med perlesukker og nøtter. Jeg har brukt en kombinasjon av mandler og pistasjnøtter, i tillegg har jeg brukt en blanding av "norsk" og "svensk" perlesukker. Du kan selvfølgelig velge å gå for den trasisjonelle varianten også:) Velg smør om du foretrekker det, men jeg foretrek...

Kokosmakroner med sjokolade

  • 03.12.2016, 21:59
Kokosmakroner er en av våre favoritter - og de blir ekstra gode med litt sjokolade på. I fjor testet jeg flere ulike metoder å lage kokosmakroner på - og denne var en helt klar favoritt. Disse makronene er seige, saftige og smaker bare kokos - og er langt unna tørre julekaker! De kan oppbevares i en tett boks eller du kan ha dem i fryseren. Oppskriften gir omtrent 25 kokosmakroner.  ...

Berlinerkranser

  • 02.12.2016, 09:51
Først ut av julebaksten i år, er berlinerkranser som er søte, små kranser som smelter i munnen. Jeg testet dem ut med både margarin og smør. Deigen er litt enklere å jobbe med når du bruker margarin - forøvrig preges jo smaken mye av hva du velger.  Du må rett og slett velge hva du liker best selv. Personlig er jeg ikke så glad i smørsmaken - men for mange er den alt... Du kan og...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no