Bringebærmakroner

  • 06.06.2017, 16:50
Makroner er søte, små godbiter som passer på et hvert kakebord - og til enhver anledning. I tillegg er makroner glutenfrie - i tilfelle noen av gjestene ikke tåler dette. Er de laktoseintolerante - bruker du laktosefri margaring. Denne gangen er makronene fylt med deilig bringebærkrem - med god, syrlig smak fra bringebærene. Oppskriften på bringebærkrem har jeg fått av Anne-Brith Davi...

Franske makroner for salg

  • 06.05.2017, 13:37
OBS. Det er stans i bestillinger fram til midten av januar 2018. Eventuelle bestillinger som skal leveres i februar, kan sendes inn i mellomtiden. Nå er det på tide å oppdater salgsinformasjonen. Først og fremst skyldes det at jeg utvider repertoaret litt.   Makronbaking og salg av disse, er noe jeg gjør for gøy - så antall bestillinger jeg tar i mot er begrens...

Påskehilsen med bilder fra makronkurset

  • 09.04.2017, 15:09
De siste fire ukene har jeg deltatt på online makronkurs - og jeg har bakt makroner flere ganger i uka. Jeg har prøvd ut ulike teknikker, strøssel og pynt - og mange nye fyll. I dette innlegget kan du se bilder av alle "typene" jeg har laget. Flere av dere har vært snille og prøvesmak de nye fyllene også:) Det var to fyll som ble spesielt godt tatt i mot - bringebærfyll og pistasjfyll. Beg...

Så var det klart for julemakroner - og giveaway:)

  • 01.11.2016, 14:31
Nå har det blitt november - og da er det lov å begynne med juleforberedelser. Først ut for min del er julemakroner. Det er egentlig bare fargene som er julete - smaken er som vanlig makroner. Jeg har valgt å kun ha to typer fyll - melkesjokolade og salt karamell (kun bittelitt salt for å dempe det søte). I tillegg er det mulig å bestille med laktosefri karamell.  For å være sikker ...

Makroner med karamell - laktose- og glutenfrie

  • 25.10.2016, 20:10
Makroner er riktignok alltid glutenfrie, men det er det kanskje ikke så mange som tenker på. Denne gangen har jeg brukt laktosefri fløte og margarin til å lage karamell - og det gikk kjempefint. Oppskriften på salt karamell har jeg funnet hos Ida Gran-Jansen (hennes innlegg kan du lese her). Med makroner er det virkelig øvelse som gjør mester altså. Derfor har jeg laget en ekstra...

Makroner med salt karamell

  • 23.09.2016, 16:33
Karamell er noe av det beste jeg vet - og kombinasjonen av makroner og salt karamell - topper alt for min del (i hvert fall så langt). Oppskriften på salt karamell har jeg funnet hos Ida Gran-Jansen (hennes innlegg kan du lese her). Med makroner er det virkelig øvelse som gjør mester altså. Derfor har jeg laget en ekstra detaljert beskrivelse for deg som er nybegynner - og håper det k...

Makroner fylt med mørk sjokolade

  • 26.05.2016, 08:55
Jeg har laget maaaange makroner i det siste - jeg har hatt litt trøbbel med at jeg har fått skjeve makroner - altså at de kun har løftet seg på ene siden. Etter utallig googling og testing - har jeg funnet ut at årsaken er at jeg har ikke vært nøye med å holde sprøyteposen rett eller sprøyte ut i rett stråle - og ikke forskyve denne. Endelig fikk jeg til en hel røre med makroner som var so...

Makroner til 17. mai

  • 12.05.2016, 14:09
Da er det på tide å gi dere oppskriften på 17.mai-makroner. Jeg valgte å lage de røde og blå "skallene" i to prosesser - for å være sikker på at ingrediensene er jevnt fordelt. Jeg anbefaler derfor å lage enten dobbelt porsjon - eller dele den i to små. Det er selvsagt mulig å lage marengsen først og så dele den i to, for så å farge hver del, men da må du være ekstremt nøyaktig. Makronene ...

Noen som er interessert i å kjøpe makroner av meg?

  • 30.04.2016, 16:20
  Flere har sagt til meg at jeg må begynne å selge noe av det jeg baker. Jeg har tenkt litt rundt det - og tenker at jeg vil ha fokus på å lære nye ting og komme fram til gode oppskrifter som jeg kan dele på bloggen. I tillegg skal jo arbeidet med bloggen være morsomt og avkopling - og ikke forbundet med tidspress og krav - som jeg ikke alltid vil ha overskudd til å meste.  Samtidig...

Jeg trenger hjelp!

  • 31.03.2016, 19:51
Jeg får bare ikke til å lage italiensk marengs - så utrolig irriterende! Enten legger sukkerlaken legger seg bare i en klump langs kanten og i bunn - eller hvis jeg visper hardere - ender den i klumper rundt kanten. Ellers så sukrer hele sukkerlaken seg fordi jeg er for treg til å helle den oppi. Enden på visa er som regel at det er alt for lite marengs når jeg skal blande den in...

Hasselnøttmakroner med sjokoladefyll

  • 18.03.2016, 18:22
Jeg synes makroner er veldig gøy for tiden - og så er de jo så pene å se på. Denne gangen hadde jeg lyst til å prøve å bruke hasselnøtter i stedet for mandler. Spesielt med tanke på minsten som ikke liker makroner - men elsker Firkløverkake (den kan du finne oppskrift på her). Det falt heldigvis i smak og nå har vi noen makroner som hele familien liker:)) Ingredienser 75 g eggehvite 100 g ...

Påskestemte makroner med appelsinfyll

  • 08.03.2016, 18:55
Nå er det på tide å starte påskeforberedelsene på bakefronten for min del i hvert fall. Appelsinsjokolade er en av mine sjokoladefavoritter - og gir påskestemning for meg. I tillegg gir de en fin syrlighet til de søte makronene. Det som er så kjekt med disse makronene, er at de holder seg fint i frysen frem til påske (hvis du klarer å vente så lenge da). Jeg synes faktisk makronene blir al...

Makroner med salt karamell

  • 05.03.2016, 16:49
  Karamell er noe av det beste jeg vet - og denne gangen ville jeg prøve det sammen med makroner. Oppskriften på salt karamell har jeg funnet hos Ida Gran-Jansen (hennes innlegg kan du lese her). Jeg føler fortsatt at jeg øver meg når jeg lager makroner - for helt perfekte er ikke disse - men smaker godt - det gjør de! Anbefaler deg å prøve på makroner - for har du først begynt å lag...

Julemakroner med sjokolade og salte mandler

  • 03.12.2015, 21:38
ENDELIG ble makronene sykt gode! Selv om jeg sa at alle gode ting var tre, tror jeg må si at på det fjerde gjelder det:) Jeg er i hvert fall kjempeimponert over meg selv - trodde dette med makroner skulle ende opp som noe middelmådig jeg fikk sånn passe greit til - men disse tror jeg kanskje det er mulig å imponere noen med. Håper i hvert fall noen av dere også kan la dere inspirere til å prøve...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no