Hjertelige polarbrød

  • 14.02.2017, 07:31
  Ingredienser 400 g fullkornshvetemel  300 g havremel 200 g hvetemel 1 1/2 ss sukker 1/2 ts salt 4 dl ekstra lettmelk 2 dl vann 1 dl nøytral olje 1 pk gjær   Fremgangsmåte Først blander du sammen alt melet, sukker og salt i en bolle. Den ferske gjæren smuldrer du bare oppå. Så blander du sammen melk og vann - og lunker blandingen til ca 30-35 grader. Jeg b...

Polarbrød i festlige former

  • 15.09.2016, 18:25
En kjent sak er at hvis barna får bli med på matlagingen - spiser de mer. Innimellom tar jeg barna med på polarbrødbakingen - og minsten synes det er veldig stas å hjelpe til - spesielt hvis vi lager figurer. Du kan bruke utstikkere eller pepperkakeformer. Jeg bruker alltid polarbrødene med havre når jeg lager figurene - for den deigen er litt mindre elastisk enn de andre - og gjør det enklere ...

Ekstra grove polarbrød med havre

  • 23.05.2016, 11:05
Polarbrød er som kjent husets favoritt - og en klar favoritt på bloggen. Det er en ypperlig måte å få i barna grovt brød på - uten at de merker det. Jeg liker det veldig godt jeg også. Normalt pleier jeg å ha litt hvetemel i - men denne gangen har jeg holdt meg helt unna fint mel - og laget polarbrød med 100 % grovt mel. Jeg syntes det var veldig godt - og tror nok de kommer til å falle i smak ...

Alt du trenger å vite for å lage hjemmelagde polarbrød

  • 12.04.2016, 21:25
Polarbrød er veldig godt - og omtrent det eneste som spises av brød her i huset. Hjemmelagde polarbrød er både sunnere og billigere - og her i huset er vi i hvert fall skjønt enige om at de er bedre også:) De er enkle å lage og tar relativt kort tid siden de ikke skal etterheve. Du kan bruke alle typer mel - og jeg har testet de fleste. Nederst i innlegget finner du lenker til fem for...

Grove polarbrød - med sammalt hvete

  • 12.04.2016, 20:35
Dette var den aller første polarbrødoppskriften jeg delte og et av mine første blogginnlegg. I dag har jeg "pusset opp" innlegget med nye bilder. Disse polarbrødene har vært en av familiens favoritter siden første gang de ble bakt. Håper du lar deg inspirere til å prøve selv - og så håper jeg de kan bli like populære hos deg og dine!   Ingredienser 500 g fullkorn...

Grove polarbrød med havre

  • 11.04.2016, 21:07
Disse polarbrødene med havre er min favoritt. Jeg er veldig glad i den nøtteaktige smaken havremelet gir. Havremel kan du kjøpe på butikken - eller du kan lage det enkelt selv - hvordan kan du lese her. Havremel er naturlig glutenfritt og har dermed ikke samme heveegenskapene som hvete har. Det legger du lett merke til hvis du sammenlikner med en av de andre variantene. Likevel g...

Grove polarbrød med spelt

  • 09.04.2016, 13:50
Jeg liker å eksprimentere med ulike mel i polarbrødene, siden jeg lager dem flere ganger i uken. Denne gangen har jeg brukt speltmel. Speltmel er ganske dyrt, men jeg hadde litt i skuffen - så jeg ville prøve det også. Fullkornshvetemelet jeg bruker, er ekstra finmalt sammalt hvete. Det får du kjøpt på Kiwi og Meny. Hvis du ikke får tak i det - kan du bruke finmalt sammalt hvete. Ønsker du å br...

Ekstra grove polarbrød

  • 29.03.2016, 19:31
Jeg synes polarbrød er en fin måte å gi barna grovt bakverk på - siden de ikke er særlig begeistret for grovt brød. De hjemmelagde inneholder mindre sukker og smaker bedre enn de du kjøper på butikken (i hvert fall i følge mine barn). Denne gangen ville jeg prøve å lage noen polarbrød helt uten fint mel - og se om barna likte dem likevel - og det gikk fint. Jeg brukte hjemmelaget...

Halvgrove polarbrød med havre

  • 09.03.2016, 11:01
Selv om polarbrød er en av de bakstene som tåler grovt mel godt, kan det være greit med et halvgrovt alternativ - mer nøyaktig 56 % grovt. Disse var like populære som de andre polarbrødene her i huset. Håper du lar deg friste og inspirere. Noen har litt problemer med å få tak i fullkornshvetemelet (FIBRA) som jeg bruker i polarbrødene, så her er et alternativ til dere også. ...

Grove polarbrød med rug

  • 28.02.2016, 14:47
  Jeg prøver meg stadig fram med nye kornslag for å få litt forandring på alle polarbrødene jeg baker - denne gangen ble det rug. De hevet litt mindre enn de andre variantene, så hvis du ønsker dem litt tykke for å dele dem i to, slik som mine barn foretrekker - må du ha dem litt tykkere enn du pleier. Det er også viktig at du stabler polarbrødene i høye stabler under et kjøkkenhåndk...

Havrehjerter til helgens frokost

  • 10.02.2016, 09:12
På søndag skal du kanskje servere frokost til din kjære, mamma eller andre du er glad i. Da kan jeg foreslå disse sunn og saftige polarbrødene med havre. For å følge ukas tema - har jeg stukket ut deigen med hjerteformer. Håper du lar deg friste! Ingredienser 300 g havremel 300 g fullkornshvetemel 300 g hvetemel 1 1/2 ss sukker 1/2 ts salt 1 pk gjær 4 dl ekstra lettmelk 2 dl vann 1 dl...

Polarbrød i ulike figurer

  • 07.02.2016, 12:17
Noen ganger er det fint å gjøre bakingen til en familieaktivitet. I dag testet vi ut hvordan det blir med å bruke ulike former til å lage polarbrød. Minsten satte i sving og var en flittig kjøkkenassistent. Jeg lagde polarbrød med havre, for det gir en "tråere" deig som er lett å kjevle ut. I tillegg har denne havresmaken blitt familiens nye favoritt. Disse kommer til å bli ekstra populære i ni...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no