Sjokoladeboller

  • 05.07.2017, 20:53
Boller passer godt om sommeren, enten det er på biltur, båttur eller på stranda. Hos de andre i familien, er det sjokoladeboller som er favoritten. Disse sjokoladebollene inneholder MYE sjokolade - for man skal jo ikke lure på om det er sjokoladeboller eller ikke. Denne oppskriften gir ca 20 boller. Disse bollene skaper jubel i mitt hus - så hvis du elsker sjokoladeboller - bør du prøve de...

Vanlige boller, men uvanlig gode!

  • 07.02.2017, 21:11
Mange bakebloggere skryter av at de har verdens beste bolleoppskrift. Det skal ikke jeg påstå, men jeg har verken bakt eller smakt bedre boller. Så dermed må du bare velge hvem du stoler mest på... Jeg synes de aller beste bollene trenger verken rosiner eller sjokolade - men smaker helt fortreffelig akkurat som de er. Bruker du denne oppskriften, får du 18 store, saftige, luftige bol...

Skolebrød i langpanne

  • 21.11.2016, 20:31
Noen ganger kan en endring i oppskrift slå alle forventninger - dette skjedde meg denne gangen! Har lest et sted at bollene blir ekstra gode hvis man bytter ut litt av sukkeret med brunt sukker. I tillegg la jeg skolebrødene tett i tett i en langpanne - slik at de får mindre "skorpe" og blir skikkelig myke. Hvilken av disse tingene som gjorde susen vet ikke jeg - men bedre skolebrød har jeg ald...

Bollekrans

  • 09.10.2016, 11:29
Hveteboller er noe av det beste jeg vet - men det kan jo fort se litt kjedelig ut på et fat. Da kan du sette bollene sammen til en krans:) Ideen fikk jeg av Annebrith.no, men oppskriften er min. Av denne oppskriften får du en krans av åtte boller - og er helt perfekt for søndagskos med familien:) Da håper jeg du lar deg friste og inspirere! Ingredienser 325 g hvetemel 40 g sukker ...

Hvetekringer

  • 17.09.2016, 09:59
Hveteboller er noe av det beste jeg vet - og med sukker på blir det jo enda bedre;) Denne gangen har jeg forsøkt å lage bollene i kringleform - men det var ikke så lett som det ser ut til. Den hever seg veldig sammen, men den smaker jo godt uansett:) Jeg har kjøpt perlesukker i Sverige som holder seg hvitt etter steking - det ser ekstra stilig ut synes jeg, men smaken blir jo den samme om du ha...

Vaniljeknuter

  • 04.09.2016, 10:12
Jeg er veldig glad i vanilje - og denne gangen har jeg laget noen deilige og saftige vaniljeknuter. Jeg bruker frø fra vaniljestang for å få skikkelig god vaniljesmak. Et alternativ er å kjøpe vaniljefrø på glass. Dette brukes i stedet for vaniljefrø - og er kjekk å ha i skuffen for deg som bruker lite vaniljefrø. Da håper jeg du lar deg friste! Ingredienser 450 g hvetemel 60 g sukker ...

Snurrer fylt med vaniljekrem og sjokolade

  • 21.08.2016, 15:23
Jeg elsker gjærbakst og liker å teste meg fram til ulike kombinasjoner når det kommer til boller. Jeg har tidligere laget vaniljesnurrer som ble min nye favoritt - og så er jeg jo veldig glad i vaniljekrem da. Dermed var det på sin plass med litt googling og jeg fant noen fristende snurrer på sidene til Ida Gran-Jansen. Disse ble min inspirasjon, men jeg har benyttet egne oppskrifter. Det kan j...

Kanelboller

  • 06.07.2016, 17:58
Saftige kanelboller er en av familiens største favoritter - og nytes året rundt. De passer til alle anledninger og er derfor kjekke å ha i frysen. Tin dem i ovnen - og server dem lunkne med litt melis - er ikke så mye som er bedre enn det! Her har du i hvert fall min beste oppskrift på kanelsnurrer hvis du har lyst til å glede deg selv eller noen rundt deg. Håper du lar deg friste! Ingredien...

Sjokoladeboller med karamell (Smørbukkboller)

  • 07.06.2016, 13:00
Sjokoladeboller er en av favorittene her i huset. Denne gangen har jeg gjort en liten vri med å tilsette Smørbukksjokolade i stedet for vanlig sjokolade. Det ga sjokoladebollene en deilig ettersmak av karamell, uten at minsten som ikke liker karamell - protesterte. La deg gjerne friste til å lage noen knallgode boller du også! Ingredienser 450 g hvetemel 60 g sukker 1/2 pk gjær 1/2 ts...

Prinsessekake

  • 24.05.2016, 16:58
Prinsessekake er kanelboller og vaniljekrem i kombinasjon - det er jo bare helt fantastisk. Ikke bare smaker det godt - men det blir en deilig lukt i hele huset:) Tradisjonelt inneholder denne rosiner - men det er vi ikke spesielt glad i - så jeg droppet det. Jeg har prøvd noen varianter for å finne ut hva vi liker best - både med tanke på utførelse og smak. Jeg har selvfølgelig laget vani...

Skolebrød

  • 21.04.2016, 17:46
Skolebrød synes jeg er veldig godt - og aller best blir de jo når du lager dem selv. Fyller du dem med hjemmelaget vaniljekrem - blir dem helt uimotståelige. Det er også en kjekk måte å få brukt eggeplommer på (hvis du har laget makroner/marengs el.)  Da gjenstår det bare å si at jeg håper du lar deg friste og inspirere!  Ingredienser 900 g hvetemel 1 pk gjær 130 g sukke...

Vaniljesnurrer

  • 14.04.2016, 22:11
I dag er første gang jeg lager vaniljesnurrer - og det blir absolutt ikke siste. Vaniljesmaken var bare utrolig godt - og de kan helt klart konkurrere med kanelsnurrer. Når bolledeigen i tillegg er laget på den lange måten - blir snurrene saftige og luftige også. Viktig å ikke jukse med elte- og hevetiden, selv om det er fristende. Lover deg at det er verd det! Så håper jeg du lar deg fris...

Marsipanroser

  • 08.04.2016, 09:35
Deilig gjærbakst med marsipan og sjokolade - det må vel være godt tenkte jeg der jeg sto i kjøleskapet og så påskemarsipanen min som jeg aldri fikk brukt opp. Etter litt leting på nettet, ble jeg inspirert av Kjøkkentjenestes flotte marsipanroser. Jeg valgte å bruke min egen oppskrift på både boller og fyll, men "snurringen" har jeg prøvd å kopiere. For å få saftige og luftige boller, trenger b...

Kanelboller uten egg

  • 02.03.2016, 07:20
I bursdagen kommer en gutt som ikke tåler egg - og minsten har vært veldig opptatt av at vi må bake noe han skal spise. Gutten fikk valget - og da ble det kanelboller:) Vanligvis baker jeg boller med egg - både i og utenpå gjærbaksten, men denne gangen har jeg penslet med melk. De smakte kjempegodt likevel - de gikk ned på høykant her i huset i hvert fall. Håper du lar deg friste og inspirere. ...

Sjokoladeboller

  • 27.02.2016, 20:53
I dag har jeg bakt boller med masse sjokolade til søsteren min. Sjokoladeboller er en av hennes favoritter og de skal jeg legge i frysen så hun kan får dem med hjem når hun kommer til helgen. I bollene har jeg brukt en blanding av melkesjokolade og kokesjokolade - det er fordi melkesjokoladen gir en god smak til bollen - og kokesjokoladen smelter litt mindre - og gjør at du også får litt biter ...

Kanelknuter

  • 18.02.2016, 17:30
Kanelboller er noe av det beste jeg vet - og for å gi dem et ekstra stilig utseende - har jeg i dag laget dem som knuter. Det er ikke så vanskelig som det kan se ut som, du klarer det helt sikkert fint. Jeg har prøvd å lage noen step-by-step bilder for å gjøre det enklere, jeg syntes nemlig det var litt knotete den første gangen jeg gjorde det. Håper du lar deg inspirere og friste! Jeg er ...

Fastelavnsboller

  • 04.02.2016, 07:22
  På søndag er det fastelavn - og da må man jo nesten ha boller. Siden planen vår er å tilbringe helga i campingvogna, må jeg lage bollene på forskudd. Disse bollene blir nesten like gode som nybakte, selv etter en tur i fryseren - spesielt hvis de tines i ovn. Fremgangsmåten i dag er av den lange sorten - men den gir det lille ekstra. Jeg lover at det er verd det! Metoden har jeg læ...

Hvetestang med kanel og vaniljekrem

  • 02.12.2015, 20:03
I dag skulle jeg få hyggelig formiddagsbesøk - og hva passer bedre enn en deilig hvetestang med kanel og deilig vaniljekrem? Det var jo litt jobb, men så absolutt verd innsatsen! Det luktet så fristende i huset - at jeg glemte å ta bilde av stanga før vi spiste den opp;)  Ingredienser bolledeig 450 g hvetemel 50 g sukker  2 ts kardemomme 1 ts salt 2 dl helmelk 1 egg 75 g...

Vanlige boller, men uvanlig gode:)

  • 24.11.2015, 17:27
Jeg synes de aller beste bollene trenger verken rosiner eller sjokolade - men smaker helt fortreffelig akkurat som de er. I dag skal jeg ikke fylle frysen, så da lager jeg en liten deig som gir ca 9 boller. Det blir to til hver i familien pluss en ekstra til mor:) Fremgangsmåten i dag er av den lange sorten - men den gir det lille ekstra. Bollene blir veldig luftige og holder seg godt i fr...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no