hits

Sjokoladeboller

  • 05.07.2017, 20:53
Boller passer godt om sommeren, enten det er p biltur, bttur eller p stranda. Hos de andre i familien, er det sjokoladeboller som er favoritten. Disse sjokoladebollene inneholder MYE sjokolade - for man skal jo ikke lure p om det er sjokoladeboller eller ikke. Denne oppskriften gir ca 20 boller. Disse bollene skaper jubel i mitt hus - s hvis du elsker sjokoladeboller - br du prve de...

Vanlige boller, men uvanlig gode!

  • 07.02.2017, 21:11
Mange bakebloggere skryter av at de har verdens beste bolleoppskrift. Det skal ikke jeg pst, men jeg har verken bakt eller smakt bedre boller. S dermed m du bare velge hvem du stoler mest p... Jeg synes de aller beste bollene trenger verken rosiner eller sjokolade - men smaker helt fortreffelig akkurat som de er. Bruker du denne oppskriften, fr du 18 store, saftige, luftige bol...

Skolebrd i langpanne

  • 21.11.2016, 20:31
Noen ganger kan en endring i oppskrift sl alle forventninger - dette skjedde meg denne gangen! Har lest et sted at bollene blir ekstra gode hvis man bytter ut litt av sukkeret med brunt sukker. I tillegg la jeg skolebrdene tett i tett i en langpanne - slik at de fr mindre "skorpe" og blir skikkelig myke. Hvilken av disse tingene som gjorde susen vet ikke jeg - men bedre skolebrd har jeg ald...

Bollekrans

  • 09.10.2016, 11:29
Hveteboller er noe av det beste jeg vet - men det kan jo fort se litt kjedelig ut p et fat. Da kan du sette bollene sammen til en krans:) Ideen fikk jeg av Annebrith.no, men oppskriften er min. Av denne oppskriften fr du en krans av tte boller - og er helt perfekt for sndagskos med familien:) Da hper jeg du lar deg friste og inspirere! Ingredienser 325 g hvetemel 40 g sukker ...

Hvetekringer

  • 17.09.2016, 09:59
Hveteboller er noe av det beste jeg vet - og med sukker p blir det jo enda bedre;) Denne gangen har jeg forskt lage bollene i kringleform - men det var ikke s lett som det ser ut til. Den hever seg veldig sammen, men den smaker jo godt uansett:) Jeg har kjpt perlesukker i Sverige som holder seg hvitt etter steking - det ser ekstra stilig ut synes jeg, men smaken blir jo den samme om du ha...

Vaniljeknuter

  • 04.09.2016, 10:12
Jeg er veldig glad i vanilje - og denne gangen har jeg laget noen deilige og saftige vaniljeknuter. Jeg bruker fr fra vaniljestang for f skikkelig god vaniljesmak. Et alternativ er kjpe vaniljefr p glass. Dette brukes i stedet for vaniljefr - og er kjekk ha i skuffen for deg som bruker lite vaniljefr. Da hper jeg du lar deg friste! Ingredienser 450 g hvetemel 60 g sukker ...

Snurrer fylt med vaniljekrem og sjokolade

  • 21.08.2016, 15:23
Jeg elsker gjrbakst og liker teste meg fram til ulike kombinasjoner nr det kommer til boller. Jeg har tidligere laget vaniljesnurrer som ble min nye favoritt - og s er jeg jo veldig glad i vaniljekrem da. Dermed var det p sin plass med litt googling og jeg fant noen fristende snurrer p sidene til Ida Gran-Jansen. Disse ble min inspirasjon, men jeg har benyttet egne oppskrifter. Det kan j...

Kanelboller

  • 06.07.2016, 17:58
Saftige kanelboller er en av familiens strste favoritter - og nytes ret rundt. De passer til alle anledninger og er derfor kjekke ha i frysen. Tin dem i ovnen - og server dem lunkne med litt melis - er ikke s mye som er bedre enn det! Her har du i hvert fall min beste oppskrift p kanelsnurrer hvis du har lyst til glede deg selv eller noen rundt deg. Hper du lar deg friste! Ingredien...

Sjokoladeboller med karamell (Smrbukkboller)

  • 07.06.2016, 13:00
Sjokoladeboller er en av favorittene her i huset. Denne gangen har jeg gjort en liten vri med tilsette Smrbukksjokolade i stedet for vanlig sjokolade. Det ga sjokoladebollene en deilig ettersmak av karamell, uten at minsten som ikke liker karamell - protesterte. La deg gjerne friste til lage noen knallgode boller du ogs! Ingredienser 450 g hvetemel 60 g sukker 1/2 pk gjr 1/2 ts...

Prinsessekake

  • 24.05.2016, 16:58
Prinsessekake er kanelboller og vaniljekrem i kombinasjon - det er jo bare helt fantastisk. Ikke bare smaker det godt - men det blir en deilig lukt i hele huset:) Tradisjonelt inneholder denne rosiner - men det er vi ikke spesielt glad i - s jeg droppet det. Jeg har prvd noen varianter for finne ut hva vi liker best - bde med tanke p utfrelse og smak. Jeg har selvflgelig laget vani...

Skolebrd

  • 21.04.2016, 17:46
Skolebrd synes jeg er veldig godt - og aller best blir de jo nr du lager dem selv. Fyller du dem med hjemmelaget vaniljekrem - blir dem helt uimotstelige. Det er ogs en kjekk mte f brukt eggeplommer p (hvis du har laget makroner/marengs el.)  Da gjenstr det bare  si at jeg hper du lar deg friste og inspirere!  Ingredienser 900 g hvetemel 1 pk gjr 130 g sukke...

Vaniljesnurrer

  • 14.04.2016, 22:11
I dag er frste gang jeg lager vaniljesnurrer - og det blir absolutt ikke siste. Vaniljesmaken var bare utrolig godt - og de kan helt klart konkurrere med kanelsnurrer. Nr bolledeigen i tillegg er laget p den lange mten - blir snurrene saftige og luftige ogs. Viktig ikke jukse med elte- og hevetiden, selv om det er fristende. Lover deg at det er verd det! S hper jeg du lar deg fris...

Marsipanroser

  • 08.04.2016, 09:35
Deilig gjrbakst med marsipan og sjokolade - det m vel vre godt tenkte jeg der jeg sto i kjleskapet og s pskemarsipanen min som jeg aldri fikk brukt opp. Etter litt leting p nettet, ble jeg inspirert av Kjkkentjenestes flotte marsipanroser. Jeg valgte bruke min egen oppskrift p bde boller og fyll, men "snurringen" har jeg prvd kopiere. For f saftige og luftige boller, trenger b...

Kanelboller uten egg

  • 02.03.2016, 07:20
I bursdagen kommer en gutt som ikke tler egg - og minsten har vrt veldig opptatt av at vi m bake noe han skal spise. Gutten fikk valget - og da ble det kanelboller:) Vanligvis baker jeg boller med egg - bde i og utenp gjrbaksten, men denne gangen har jeg penslet med melk. De smakte kjempegodt likevel - de gikk ned p hykant her i huset i hvert fall. Hper du lar deg friste og inspirere. ...

Sjokoladeboller

  • 27.02.2016, 20:53
I dag har jeg bakt boller med masse sjokolade til ssteren min. Sjokoladeboller er en av hennes favoritter og de skal jeg legge i frysen s hun kan fr dem med hjem nr hun kommer til helgen. I bollene har jeg brukt en blanding av melkesjokolade og kokesjokolade - det er fordi melkesjokoladen gir en god smak til bollen - og kokesjokoladen smelter litt mindre - og gjr at du ogs fr litt biter ...

Kanelknuter

  • 18.02.2016, 17:30
Kanelboller er noe av det beste jeg vet - og for gi dem et ekstra stilig utseende - har jeg i dag laget dem som knuter. Det er ikke s vanskelig som det kan se ut som, du klarer det helt sikkert fint. Jeg har prvd lage noen step-by-step bilder for gjre det enklere, jeg syntes nemlig det var litt knotete den frste gangen jeg gjorde det. Hper du lar deg inspirere og friste! Jeg er ...

Fastelavnsboller

  • 04.02.2016, 07:22
  P sndag er det fastelavn - og da m man jo nesten ha boller. Siden planen vr er tilbringe helga i campingvogna, m jeg lage bollene p forskudd. Disse bollene blir nesten like gode som nybakte, selv etter en tur i fryseren - spesielt hvis de tines i ovn. Fremgangsmten i dag er av den lange sorten - men den gir det lille ekstra. Jeg lover at det er verd det! Metoden har jeg l...

Hvetestang med kanel og vaniljekrem

  • 02.12.2015, 20:03
I dag skulle jeg f hyggelig formiddagsbesk - og hva passer bedre enn en deilig hvetestang med kanel og deilig vaniljekrem? Det var jo litt jobb, men s absolutt verd innsatsen! Det luktet s fristende i huset - at jeg glemte ta bilde av stanga fr vi spiste den opp;)  Ingredienser bolledeig 450 g hvetemel 50 g sukker  2 ts kardemomme 1 ts salt 2 dl helmelk 1 egg 75 g...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no