Salt karamellfudge

  • 11.12.2016, 15:48
Det er ingen hemmelighet at jeg elsker fudge - og denne karamellfudgen er inget unntak. Jeg har laget den med et hint av salt - men saltmengden justerer du enkelt selv med hvor mye salt du strør over tilslutt. Denne varianten er veldig enkel å lage - og oppskriften har jeg funnet hos Ida Gran-Jansen - hennes innlegg leser du her. Fudgen er holdbar ca to uker i kjøleskap - men klarer vel å ...

Rocky road fudge

  • 06.12.2016, 22:45
Fudge er fantastisk godt - og noe av det beste jeg vet. Fudge er spesielt populært før jul og passer perfekt som venninnegaver - eller vertinnegaver. Mitt eneste problem med fudge - er at det er FOR godt. Dermed er det helt umulig å oppbevare det i kjøleskapet uten at jeg setter tenna i dem. Da jeg fant ut at denne fudgen kunne fryses - tenkte jeg den var helt genial for meg! Rocky road fu...

Hjemmelaget bringebæris

  • 06.06.2016, 15:22
Islaging er kanskje på grensen av hva som kan kalles baking - men likevel synes jeg det er innafor i denne sommervarmen. Denne isen lages uten ismaskin og uten at man må røre flere ganger i prosessen. Trikset er å bruke søtet, kondensert melk. Det er ikke det samme som vikingmelk. Du får kjøpt det i velassorterte matbutikker - men du får dem til halv pris i såkalte "innvandrerbutikker". Oppskri...

Troika - sjokolade med marsipan, nougat og bringebærgelé

  • 30.05.2016, 21:40
  Hææhhh sier du kanskje - konfekt i mai? Det er mulig alle andre bare spiser snop i desember - men her i huset liker vi å kose oss litt oftere enn det. Så når jeg fant en pakke nougat i kjøleskapet som jeg aldri fikk brukt i førjulstiden - måtte jeg jo bruke den til noe. Derfor tenkte jeg å gå mot strømmen - og lage sjokolade. Det er første gang jeg lager troika - så ...

Nøttefudge

  • 09.04.2016, 12:48
Nå syntes jeg det var på tide å lage fudge igjen - fudge smaker jo helt himmelsk! Denne gangen har jeg laget en variant med både pistasj- og pekannøtter - og som vanlig ble det sykt godt! Jeg kjøper nøttene på såkalt "invandrerbutikk" - der har de større kvanta til en rimeligere penge. Der får du også kjøpt søtet, kondensert melk for ca 25 kroner. De har det på noen dagligvarebutikker også...

Hjemmelaget påskemarsipan - sjokoladeegg og kolibristenger

  • 11.03.2016, 17:32
For meg er marsipan et like selvfølgelig tilbehør til påske, som til jul - likevel har jeg aldri laget marspian til påske før. Hjemmelaget marsipan er jo sååå godt - så da tenkte jeg det var en god idé å lage marsipan til påske i år. Det er ikke vanskelig, men tar litt tid - spesielt tørkingen av de skoldede mandlene - men det er virkelig verd det! Håper du lar deg friste og inspirere - så blir...

Lakrisfudge

  • 25.02.2016, 11:07
Noe av det beste jeg vet, er lakris. En annen ting jeg er veldig glad i er fudge - i dag har jeg slått disse to favorittene sammen til en ny favoritt. Disse ble vanvittig gode - og varer nok ikke mange timene;) Håper du lar deg inspirere og friste! Ingredienser 170 g sukker 50 g glukosesirup 2 dl kremfløte 1 ss lakrisekstrakt (pulver) 1/2 ts lakrisekstrakt (flytende) 40 g hvit sjoko...

Hjertemakroner fylt med sjokolade og salte mandler

  • 10.02.2016, 14:52
Etter gårsdagens to mislykkede forsøk på å lage makroner basert på italiensk marengs, valgte jeg i dag å bruke oppskriften jeg har laget tidligere. Har selvfølgelig ikke gitt opp, men jeg får prøve mer en annen gang. Jeg lyktes bedre med dem og nå har jeg noen søte fristelser på lur til helgen. Siden makroner er nokså søte, synes jeg de smaker best med salt fyll. Håper du lar deg inspirere...

Jeg protesterer mot januars sunnhetstyranni - med fudge:)

  • 25.01.2016, 15:54
Nærmere bestemt vaniljefudge med pistasjnøtter. Det er de beste fudgene jeg noen gang har laget - og det innlegget som har hatt aller flest lesere på bloggen min. Da var det riktignok desember - men fudge smaker da like godt i januar - eller? Jeg har hatt lyst på denne lenge - og nå klarte jeg ikke vente lenger. Kanskje du lar deg friste du også? Lover deg nytelse i hver bit:) Ingredienser150 ...

Peanøttfudge med peanøttsjokolade - høres ut som en god idé:)

  • 28.12.2015, 20:24
I går fikk jeg en stor pose av min favorittsjokolade - Reeses pieces, som er peanøttsmør med knasende, drasjert sjokoladeskall. De er (u)heldigvis ikke så lett å få tak i her i Norge, men noen Deli de Luca selger dem rådyrt i små poser. Før jul hadde jeg planer om å lage Ida Gran-Jansens peanøttfudge (les innlegget her), men kom aldri så langt. Synes kombinasjonen med min favorittsjokolade høre...

Vaniljefudge med salte pistasjenøtter og lys sjokolade, med andre ord fudge igjen...

  • 22.12.2015, 21:57
Siden jeg rett og slettga den forrige fudgen med pistasjenøtter i førjulsgave til meg selv, ble jeg nødt til å lage en ny ladning til å legge under juletreet. Denne er bare så god at andre må få smake. Denne gangen fikk jeg ikke kjøpt usaltede nøtter, men kjøpte en pose i matbutikken med skall (150 g). Litt kjedelig å rense skallene, men har du som jeg en snill mann, ordner det seg ganske lett:...

Fudge er jo bare helt fantastisk - denne gangen har jeg laget en sjokoladefudge

  • 20.12.2015, 12:32
Med den store interessen det har vært for fudge her på bloggen min, ble jeg nødt til å prøve meg på en variant til. Da var det bare å tenke på hva jeg liker nest best etter karamell - jo sjokolade, og hva er neste nøtt på favorittlista - jo valnøtt. Så, da ble det det... Ingredienser150 g brunt sukker1 bokssøtet, kondensert melk (ikke Vikingmelk)125 g margarin2 klyper Maldonsaltfrøene fra en h...

Marshmallows med vanilje

  • 16.12.2015, 20:35
I dag ville jeg prøve å lage marshmallows for første gang. Siden jeg ikke klarte å bestemme meg for hva som hørtes best ut - vanilje eller jordbær - endte jeg opp med begge variantene. De har forskjellig fremgangsmåte - derfor lager jeg det som to innlegg her på bloggen. Jordbærvarianten tar helt klart lengst tid, men varfavoritt hos oss voksne. Barnas derimot, var marshmallowsenmed vanilje. He...

Vaniljefugde med pistasjenøtter og sjokolade - OMG!!

  • 15.12.2015, 18:25
Med fare for å skryte, er dette helt klart de beste karamellene jeg har laget så langt. Siden karamellfudgen falt i smak hos mange, så jeg tenkte jeg skulle lage en ny variant. Denne gangen har jeg fylt fudgen med sjokoladebiter og pistasjenøtter. Det smakte bare helt utrolig godt - disse spørs det om jeg må gi i julegave til meg selv:)   Ingredienser 150 g brunt sukker 1 boks ...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no