Salt karamellfudge

  • 11.12.2016, 15:48
Det er ingen hemmelighet at jeg elsker fudge - og denne karamellfudgen er inget unntak. Jeg har laget den med et hint av salt - men saltmengden justerer du enkelt selv med hvor mye salt du strr over tilslutt. Denne varianten er veldig enkel lage - og oppskriften har jeg funnet hos Ida Gran-Jansen - hennes innlegg leser du her. Fudgen er holdbar ca to uker i kjleskap - men klarer vel ...

Rocky road fudge

  • 06.12.2016, 22:45
Fudge er fantastisk godt - og noe av det beste jeg vet. Fudge er spesielt populrt fr jul og passer perfekt som venninnegaver - eller vertinnegaver. Mitt eneste problem med fudge - er at det er FOR godt. Dermed er det helt umulig oppbevare det i kjleskapet uten at jeg setter tenna i dem. Da jeg fant ut at denne fudgen kunne fryses - tenkte jeg den var helt genial for meg! Rocky road fu...

Hjemmelaget bringebris

  • 06.06.2016, 15:22
Islaging er kanskje p grensen av hva som kan kalles baking - men likevel synes jeg det er innafor i denne sommervarmen. Denne isen lages uten ismaskin og uten at man m rre flere ganger i prosessen. Trikset er bruke stet, kondensert melk. Det er ikke det samme som vikingmelk. Du fr kjpt det i velassorterte matbutikker - men du fr dem til halv pris i skalte "innvandrerbutikker". Oppskri...

Troika - sjokolade med marsipan, nougat og bringebrgel

  • 30.05.2016, 21:40
  Hhhh sier du kanskje - konfekt i mai? Det er mulig alle andre bare spiser snop i desember - men her i huset liker vi kose oss litt oftere enn det. S nr jeg fant en pakke nougat i kjleskapet som jeg aldri fikk brukt i frjulstiden - mtte jeg jo bruke den til noe. Derfor tenkte jeg g mot strmmen - og lage sjokolade. Det er frste gang jeg lager troika - s ...

Nttefudge

  • 09.04.2016, 12:48
N syntes jeg det var p tide lage fudge igjen - fudge smaker jo helt himmelsk! Denne gangen har jeg laget en variant med bde pistasj- og pekanntter - og som vanlig ble det sykt godt! Jeg kjper nttene p skalt "invandrerbutikk" - der har de strre kvanta til en rimeligere penge. Der fr du ogs kjpt stet, kondensert melk for ca 25 kroner. De har det p noen dagligvarebutikker ogs...

Hjemmelaget pskemarsipan - sjokoladeegg og kolibristenger

  • 11.03.2016, 17:32
For meg er marsipan et like selvflgelig tilbehr til pske, som til jul - likevel har jeg aldri laget marspian til pske fr. Hjemmelaget marsipan er jo s godt - s da tenkte jeg det var en god id lage marsipan til pske i r. Det er ikke vanskelig, men tar litt tid - spesielt trkingen av de skoldede mandlene - men det er virkelig verd det! Hper du lar deg friste og inspirere - s blir...

Lakrisfudge

  • 25.02.2016, 11:07
Noe av det beste jeg vet, er lakris. En annen ting jeg er veldig glad i er fudge - i dag har jeg sltt disse to favorittene sammen til en ny favoritt. Disse ble vanvittig gode - og varer nok ikke mange timene;) Hper du lar deg inspirere og friste! Ingredienser 170 g sukker 50 g glukosesirup 2 dl kremflte 1 ss lakrisekstrakt (pulver) 1/2 ts lakrisekstrakt (flytende) 40 g hvit sjoko...

Hjertemakroner fylt med sjokolade og salte mandler

  • 10.02.2016, 14:52
Etter grsdagens to mislykkede forsk p lage makroner basert p italiensk marengs, valgte jeg i dag bruke oppskriften jeg har laget tidligere. Har selvflgelig ikke gitt opp, men jeg fr prve mer en annen gang. Jeg lyktes bedre med dem og n har jeg noen ste fristelser p lur til helgen. Siden makroner er noks ste, synes jeg de smaker best med salt fyll. Hper du lar deg inspirere...

Jeg protesterer mot januars sunnhetstyranni - med fudge:)

  • 25.01.2016, 15:54
Nrmere bestemt vaniljefudge med pistasjntter. Det er de beste fudgene jeg noen gang har laget - og det innlegget som har hatt aller flest lesere p bloggen min. Da var det riktignok desember - men fudge smaker da like godt i januar - eller? Jeg har hatt lyst p denne lenge - og n klarte jeg ikke vente lenger. Kanskje du lar deg friste du ogs? Lover deg nytelse i hver bit:) Ingredienser150 ...

Peanttfudge med peanttsjokolade - hres ut som en god id:)

  • 28.12.2015, 20:24
I gr fikk jeg en stor pose av min favorittsjokolade - Reeses pieces, som er peanttsmr med knasende, drasjert sjokoladeskall. De er (u)heldigvis ikke s lett f tak i her i Norge, men noen Deli de Luca selger dem rdyrt i sm poser. Fr jul hadde jeg planer om lage Ida Gran-Jansens peanttfudge (les innlegget her), men kom aldri s langt. Synes kombinasjonen med min favorittsjokolade hre...

Vaniljefudge med salte pistasjentter og lys sjokolade, med andre ord fudge igjen...

  • 22.12.2015, 21:57
Siden jeg rett og slettga den forrige fudgen med pistasjentter i frjulsgave til meg selv, ble jeg ndt til lage en ny ladning til legge under juletreet. Denne er bare s god at andre m f smake. Denne gangen fikk jeg ikke kjpt usaltede ntter, men kjpte en pose i matbutikken med skall (150 g). Litt kjedelig rense skallene, men har du som jeg en snill mann, ordner det seg ganske lett:...

Fudge er jo bare helt fantastisk - denne gangen har jeg laget en sjokoladefudge

  • 20.12.2015, 12:32
Med den store interessen det har vrt for fudge her p bloggen min, ble jeg ndt til prve meg p en variant til. Da var det bare tenke p hva jeg liker nest best etter karamell - jo sjokolade, og hva er neste ntt p favorittlista - jo valntt. S, da ble det det... Ingredienser150 g brunt sukker1 boksstet, kondensert melk (ikke Vikingmelk)125 g margarin2 klyper Maldonsaltfrene fra en h...

Marshmallows med vanilje

  • 16.12.2015, 20:35
I dag ville jeg prve lage marshmallows for frste gang. Siden jeg ikke klarte bestemme meg for hva som hrtes best ut - vanilje eller jordbr - endte jeg opp med begge variantene. De har forskjellig fremgangsmte - derfor lager jeg det som to innlegg her p bloggen. Jordbrvarianten tar helt klart lengst tid, men varfavoritt hos oss voksne. Barnas derimot, var marshmallowsenmed vanilje. He...

Vaniljefugde med pistasjentter og sjokolade - OMG!!

  • 15.12.2015, 18:25
Med fare for skryte, er dette helt klart de beste karamellene jeg har laget s langt. Siden karamellfudgen falt i smak hos mange, s jeg tenkte jeg skulle lage en ny variant. Denne gangen har jeg fylt fudgen med sjokoladebiter og pistasjentter. Det smakte bare helt utrolig godt - disse sprs det om jeg m gi i julegave til meg selv:)   Ingredienser 150 g brunt sukker 1 boks ...

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no