Grove, flettede rundstykker

 

Barna er ikke spesielt glad i brød – så da er grove rundstykker et bra alternativ. Siden jeg hadde kesam på lur, var det på tide å prøve noe nytt. 

Til 18 rundstykker brukte jeg:

75 g lettkokte havregryn

225 g fint sammalt hvete

150 g finmalt rugmel

450 g hvetemel

1 ts salt

1/2 pk fersk gjær

6 dl skummet melk

1/2 beger kesam

1 ts honning

 

Blandet alt det tørre i en kjøkkenmaskin, fersk gjær smuldres i melet (det er bare ekstraarbeid å røre det ut i væske, har ingen påvirkning på resultatet).

Melk, honning og kesam varmes opp til maks 37 grader (det viktigste er at væsken ikke blir over 37 grader – er væsken for kald – tar bare hevingen litt lengre tid).

Væsken helles i det tørre og deigen eltes i ca 10 minutter. Juster med litt mer hvetemel ved behov.

Dekk deigen med plast eller et kjøkkenhåndkle og hev deigen til dobbel størrelse – det tar ca 1 time.

 

Etter heving, deles deigen i 18 emner (ca 90 gram).

Del hvert emne i fire deler og trill hver del ut til en liten pølse (ca 10 cm).

Flett pølsene og brett endene under. 

Jeg var ikke så nøye på at alle pølsene var jevne, for etter neste runde med heving – så de ganske så fine ut likevel:)

 

Etterheves i 30-45 minutter. Det er ikke nødvendig, men vil du ha en gylden farge på rundstykkene, kan de pensles med litt egg. Jeg penslet halvparten med pisket egg (til venstre i bildet.)

Stekes i ca 12 minutter på 225 grader på nest nederste rille (gjerne hydrosteking).


#bake #grov #rundstykke #bakst

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg